Hyperdeck Mini and Thunderbolt Macbook Pro

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

willypimentel

  • Posts: 22
  • Joined: Fri Aug 31, 2012 3:25 am

Hyperdeck Mini and Thunderbolt Macbook Pro

PostFri May 05, 2017 5:12 pm

Hi, I just got the Hyperdeck MIni. :) :) :) Very surprised it did not come with a power supply Cable !! :o :o :o My problem now is that i can’t figure out how to connect the Unit to my System. MacBook Pro 2011 Thunderbolt [url][/url]connected to a apple thunderbolt monitor. ?????????
My intent is to connect it to the mac and use it with FCP X? Anyone smarter can help me?
:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:


Image
Image
Image
Last edited by willypimentel on Mon May 08, 2017 1:30 pm, edited 1 time in total.
Offline

willypimentel

  • Posts: 22
  • Joined: Fri Aug 31, 2012 3:25 am

Re: Hyperdeck Mini and Thunderbolt Macbook Pro

PostSat May 06, 2017 10:24 pm

Anyone? :roll: :roll:
I really need to figure out how to connect this deck to my computer,,
I got a US3 to Usb 2 cable and the hyperdeck utility sees it for Updates….
But how i see it on Resolve or FCP X?
Offline

Andrew Kolakowski

  • Posts: 2686
  • Joined: Tue Sep 11, 2012 10:20 am

Re: Hyperdeck Mini and Thunderbolt Macbook Pro

PostSat May 06, 2017 10:51 pm

It's a standalone recorder not a preview device. It's not going to work in FCPX as a preview device.
You can connect it to Mac over ethernet cable, but this is only to offload recorded media (over some ftp client).
No power supply is needed- you connect power cable- do you see big connector? If not read manual :)
You have bought wrong thing- you probably need UltraStudio Mini Monitor:
https://www.blackmagicdesign.com/produc ... #W-DLUS-03
which requires free Thunderbolt port.
Offline

willypimentel

  • Posts: 22
  • Joined: Fri Aug 31, 2012 3:25 am

Re: Hyperdeck Mini and Thunderbolt Macbook Pro

PostMon May 08, 2017 1:45 pm

Thanks Andrew for Answering: I have read the manual and seen the videos indroducing it. " Its really geared toward broadcasting/production houses who have the Switchers” A few answers:

Power Supply Cable:
Is not included.. Us regular Editors don’t have extra power cable sitting around. I should note that if i pay more than 600 dollars for the unit, I should come with everything necesary for it to power.

Conecting the Unit to the computer:
i thought that since it is a mini Deck: I was to connect it to my USB and be able to see the SD Card on the Media list on Import. The same as when saving my masters. I select the SD Card source and save to it. Now i see that was is not how it works. It works by puting the card in my computr and and dragging and saving that way. I still think that import/export directly to the card should be added!!! Feature request!!!

Duplicator Feature: Feature Request
1.__. I want to be able to access an App (hypeerdeck Utility and use the 2 slots as a duplicator.
2.__. I want to duplicate the contents of Slot 1 into Slot 2

Why not? I can but the much expensier 4K duplicator but i Don’t need 24 cards Duplication Right now. JUst 2

Hope i can figure out this unit into my workflow !!!


Andrew Kolakowski wrote:It's a standalone recorder not a preview device. It's not going to work in FCPX as a preview device.
You can connect it to Mac over ethernet cable, but this is only to offload recorded media (over some ftp client).
No power supply is needed- you connect power cable- do you see big connector? If not read manual :)
You have bought wrong thing- you probably need UltraStudio Mini Monitor:
https://www.blackmagicdesign.com/produc ... #W-DLUS-03
which requires free Thunderbolt port.
Offline

Andrew Kolakowski

  • Posts: 2686
  • Joined: Tue Sep 11, 2012 10:20 am

Re: Hyperdeck Mini and Thunderbolt Macbook Pro

PostMon May 08, 2017 4:53 pm

It's rather for broadcast.
It can be powered over ethernet port also using PoE technology.
Offline

willypimentel

  • Posts: 22
  • Joined: Fri Aug 31, 2012 3:25 am

Re: Hyperdeck Mini and Thunderbolt Macbook Pro

PostWed Nov 08, 2017 11:39 pm

does PoE requires a special cable . I conected ethernet from unit to my mac and it does not power up?

Andrew Kolakowski wrote:It's rather for broadcast.
It can be powered over ethernet port also using PoE technology.


Last bumped by willypimentel on Wed Nov 08, 2017 11:39 pm.

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests