Video Assist SDI stopped working

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

Fazail Lutfi

  • Posts: 1
  • Joined: Fri Jul 07, 2017 12:10 pm

Video Assist SDI stopped working

PostFri Jul 07, 2017 2:36 pm

Hello,

The SDI source stopped being detected by our Video Assist. We have tried various combinations of cables and inputs but we have not been able to get any source detected. We have also updated the firmware but still nothing. We are wondering if anyone else had this problem or if anyone know a solution....

thanks
Offline

Tony Rivera

Blackmagic Design

  • Posts: 2978
  • Joined: Mon Aug 12, 2013 4:52 pm

Re: Video Assist SDI stopped working

PostFri Jul 07, 2017 10:21 pm

This would be something we'd suggest contacting your regions support office to troubleshoot as this could possibly require the unit to be sent in.
Support: http://www.blackmagicdesign.com/support
Info: http://www.blackmagicdesign.com/company

Follow us on Instagram:
@blackmagicnewsofficial
Offline

freddyleal

  • Posts: 1
  • Joined: Wed Oct 18, 2017 12:12 am

Re: Video Assist SDI stopped working

PostWed Oct 18, 2017 12:14 am

I'm having the very same problem. It stopped to work while I was shooting.
Already updated to the newest software and nothing!
Offline

Jeroen de Bever

  • Posts: 2
  • Joined: Wed Nov 01, 2017 8:27 am

Re: Video Assist SDI stopped working

PostWed Nov 01, 2017 8:33 am

Exact same problem here, during shoot SDI input suddenly stopped working!
Tried same as above, various input signals, firmware update etc. but to no avail.

HDMI input is fine, but no use for it so now after only 1,5 years of use our Video Assist is useless unfortunately...

@Blackmagic: this cannot be a coincidence, please respond
Offline

Tony Rivera

Blackmagic Design

  • Posts: 2978
  • Joined: Mon Aug 12, 2013 4:52 pm

Re: Video Assist SDI stopped working

PostWed Nov 01, 2017 11:08 pm

First off, have you all reached out to the support offices for your region and if so, what were their responses? Also, what versions of firmware did this occur on and what are the sources and those formats being ingested to the product?
Support: http://www.blackmagicdesign.com/support
Info: http://www.blackmagicdesign.com/company

Follow us on Instagram:
@blackmagicnewsofficial
Offline

Jeroen de Bever

  • Posts: 2
  • Joined: Wed Nov 01, 2017 8:27 am

Re: Video Assist SDI stopped working

PostThu Nov 02, 2017 7:48 am

Input stopped working on firmware 2.3.1 and it was an SDI 1920x1080 25p signal from a Sony FS7 that worked fine before.
After updating to latest firmware the problem still exists.

We have sent an email to Blackmagic Support through the website but no response so far (2 days ago).
What is the support office for The Netherlands? How can we reach them?

@other posters; what are you doing/have you done to solve this problem?
Offline

Tony Rivera

Blackmagic Design

  • Posts: 2978
  • Joined: Mon Aug 12, 2013 4:52 pm

Re: Video Assist SDI stopped working

PostThu Nov 02, 2017 5:24 pm

Jeroen de Bever wrote:We have sent an email to Blackmagic Support through the website but no response so far (2 days ago).
What is the support office for The Netherlands? How can we reach them?

The UK office would have been the one to contact. The links in my signature will direct you to the company page where you'll be able to find phone numbers for our offices.
Support: http://www.blackmagicdesign.com/support
Info: http://www.blackmagicdesign.com/company

Follow us on Instagram:
@blackmagicnewsofficial

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests