12.5 is choppy with 4k but, fine in 1080. Please help!

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

Hoby Fleece

  • Posts: 4
  • Joined: Tue Jul 25, 2017 1:41 am

12.5 is choppy with 4k but, fine in 1080. Please help!

PostTue Aug 08, 2017 1:14 pm

Premiere Pro works fine but switching to davinci 12.5 is choppy. Please Help.

ASUS desktop G20CB 16GB Ram
Geforce GTX 1070 Ram 8192 MB
i7-6700 3.40 8 CPUs
Windows 10
Settings for aps: Tried VLC media player, Movies and TV, Windows Media PLayer
Render Cache is smart, checked to ensure prores is not set in playback.
VIdeo file 3840x2160 60FPS cinelike, MP4, size is 3.80 GB. Recorded off dji phantom 4 pro

Please help.
Offline
User avatar

Jack Fairley

  • Posts: 437
  • Joined: Mon Oct 03, 2016 7:58 pm

Re: 12.5 is choppy with 4k but, fine in 1080. Please help!

PostTue Aug 08, 2017 6:31 pm

Resolve 12.5 has relatively poor decoding performance for H.264, which shows up especially in UHD 60fps files. Transcode the file into a different format, or try using the Resolve 14 beta, which some people have said worked better for their drone footage. Resolve 14 Studio includes GPU accelerated H.264 decoding for new enough NVidia graphics cards, which you have.
Offline

Hoby Fleece

  • Posts: 4
  • Joined: Tue Jul 25, 2017 1:41 am

Re: 12.5 is choppy with 4k but, fine in 1080. Please help!

PostTue Aug 08, 2017 7:43 pm

i had 14 and it worked fine for a while but, recently it was choppy too. Maybe the 14 beta version has been updated recently? I did convert it to 1080 and edited it on 14. It work! Looks like i lost the 4k, how do I get it back to 4k? Is there an option to render it back to 4k? I did not see it. I used the trial version of pavtube to convert it to 1080.
Offline

Steve McDonald

  • Posts: 16
  • Joined: Tue Oct 25, 2016 1:43 pm

Re: 12.5 is choppy with 4k but, fine in 1080. Please help!

PostMon Aug 14, 2017 5:14 am

Hoby Fleece wrote:i had 14 and it worked fine for a while but, recently it was choppy too. Maybe the 14 beta version has been updated recently? I did convert it to 1080 and edited it on 14. It work! Looks like i lost the 4k, how do I get it back to 4k? Is there an option to render it back to 4k? I did not see it. I used the trial version of pavtube to convert it to 1080.
Toy need to use the resolve proxy setting to generate yiur 1080 from your 4k footage. That lets you edit with the proxy 1080 but render back in 4k. If you downgrade the footage outside of resolve then it will just treat the footage like 1080. Check your project settings to configure the proxy resolution.

Sent from my SM-G935P using Tapatalk
Offline

Rohit Gupta

Blackmagic Design

  • Posts: 874
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:00 am

Re: 12.5 is choppy with 4k but, fine in 1080. Please help!

PostWed Aug 16, 2017 8:28 am

Hoby Fleece wrote:Premiere Pro works fine but switching to davinci 12.5 is choppy. Please Help.

ASUS desktop G20CB 16GB Ram
Geforce GTX 1070 Ram 8192 MB
i7-6700 3.40 8 CPUs
Windows 10
Settings for aps: Tried VLC media player, Movies and TV, Windows Media PLayer
Render Cache is smart, checked to ensure prores is not set in playback.
VIdeo file 3840x2160 60FPS cinelike, MP4, size is 3.80 GB. Recorded off dji phantom 4 pro

Please help.


You need the Studio version for much better performance as you will get hardware acceleration with your NVIDIA card.
Rohit Gupta

DaVinci Resolve Software Development
Blackmagic Design

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests