Page 1 of 1

AJA IO4k and davinci resolve

PostPosted: Fri Dec 01, 2017 7:25 am
by Troy Wuelfing
Hey,
has anyone tried to use the AJA IO4k with resolve?
if so how did you get it to work?
if not is there a reason it is not possible?

thanks for your help!

Re: AJA IO4k and davinci resolve

PostPosted: Fri Dec 01, 2017 6:44 pm
by Jack Fairley
I think monitoring is still exclusive to the BMD cards. There was talk last year about expanding that from Grant, but I don't think it went anywhere.

Re: AJA IO4k and davinci resolve

PostPosted: Tue Dec 05, 2017 2:14 am
by Smash Ashby
Resolve Lite is a free program.
Resolve Studio is incredibly discounted compared to similarly powerful professional grading programs.
Software updates to Resolve are free.

Blackmagic (BMD) subsidises the substantial development cost (I assume) through the sales of Blackmagic Hardware.

Additionally, one of the primary differentiating features between BMD and their competitors (such as AJA) is that BMD products work with Resolve, where others don't.

It doesn't make commercial sense for Blackmagic to develop Resolve to work with their competitors hardware - unless they made a "hardware unlocked" version, that cost dramatically more (say $5000.00).