Question regarding using multiple Audio Monitors.

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

Darryl Robinson

  • Posts: 2
  • Joined: Wed Jan 10, 2018 4:45 pm

Question regarding using multiple Audio Monitors.

PostWed Jan 10, 2018 5:11 pm

Hello. I've just registered to ask this question. I haven't searched the forum yet, so please excuse my haste. :-)

We already have one of the Audio Monitors (using SDI), and I absolutely love it. My question is: If I add in a second unit to listen to Ch 3&4, will the sound remain in sync with the existing unit, which is monitoring Ch 1&2? I really need to hear these four channels simultaneously, with no lag. I know I could add in an SDI to Audio de-embedder and listen to all four analog signals, but it would be more desirable to simply use a second Audio Monitor. Makes a cleaner install. Has anyone done this, and for this reason? Any info would be greatly appreciated, and Thanks eh. (Canadian here)

TL;DR: I want to listen to four channels of SDI embedded audio.
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 2682
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: Question regarding using multiple Audio Monitors.

PostWed Jan 10, 2018 6:50 pm

If you can live with a 50ns delay between the 2 units.. I guess your good to go ;)

The 50ns is caused by the reclocker. As you loop trough the first device to the second one. But i guess you will not hear that 50ns.. :lol:

Otherwise you have the hearing of a BAT.
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, 1M/E 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio Mini, SONY FS7 4K, Ursa Broadcast 4K
Offline

Darryl Robinson

  • Posts: 2
  • Joined: Wed Jan 10, 2018 4:45 pm

Re: Question regarding using multiple Audio Monitors.

PostWed Jan 10, 2018 7:33 pm

:) Thanks very much sir. That's exactly what I was hoping to hear. I should go and prepare my Blackmagic shopping list. I also need another SmartScope Duo, another Teranex, and apparently an UltraStudio 4K. When did they drop the ability to capture from the Teranex?

Cheers.

Xtreemtec wrote:If you can live with a 50ns delay between the 2 units.. I guess your good to go ;)

The 50ns is caused by the reclocker. As you loop trough the first device to the second one. But i guess you will not hear that 50ns.. :lol:

Otherwise you have the hearing of a BAT.
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 2682
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: Question regarding using multiple Audio Monitors.

PostWed Jan 10, 2018 8:57 pm

Since the Teranex 3D version..

The Hyperdeck Studio Pro also has a thunderbolt capture connection. But will only go up to 1080P30.. While the recorder does 2160P30.. So it seems they did not include the Thunderbolt option on the 12G gear.

I also do see now the older Teranex converters are removed and only the Teranex AV and Express are available.
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, 1M/E 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio Mini, SONY FS7 4K, Ursa Broadcast 4K

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests