Premiere Pro: Blackmagic audio = no signal

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

John Knowles

  • Posts: 6
  • Joined: Tue Sep 20, 2016 11:08 pm

Premiere Pro: Blackmagic audio = no signal

PostMon Feb 05, 2018 8:42 pm

Looking for some advice on an older/discontinued unit, hoping someone here has had a similar experience:

System: Mac Pro 2013, 3Ghz 8-core, D700, Sierra, Premiere CC17
Output devices: UltraStudio Mini >HDLinkPro DVI > HP Dreamcolor

Been running the "band-aid" solution to get a 4:4:4 RGB signal into the Dreamcolor for about 5 months now. Just recently we started having audio issues with playback in Premiere; if we set the Playback Audio to "Blackmagic Audio" we get no audio, but with "Adobe Desktop Audio" it's fine. Have checked all cables and audio output settings on the Mac, everything is correct. We do get some audio after a fresh restart, but within 20 mins. or so the audio fails.Note that the video output to the Dreamcolor is fine even when the audio is not working.

Pretty sure it's one of the two Blackmagic devices, perhaps the HDLink is slowly failing? Trying to figure out ways to test both devices separately to see where the fault is; assuming in either case there would be no fix other than a new unit? If you've ever used this setup and have had audio issues please let me know!

JVK
Offline

Peter Cave

  • Posts: 751
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am

Re: Premiere Pro: Blackmagic audio = no signal

PostTue Feb 06, 2018 6:07 am

If you are using a Thunderbolt Mini Monitor, then that behaviour is normal. The audio selection in Premiere is for BMD devices with seperate audio in/out connectors. The Mini Monitor can only use embedded audio which is why there is no audio if you select the Blackmagic Audio option.
Resolve 14.2
Mac OSX 10.13.2
iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)
4 GHz Intel Core i7
AMD Radeon R9 M295X 4096 MB
Offline

John Knowles

  • Posts: 6
  • Joined: Tue Sep 20, 2016 11:08 pm

Re: Premiere Pro: Blackmagic audio = no signal

PostTue Feb 06, 2018 7:25 am

Peter Cave wrote:If you are using a Thunderbolt Mini Monitor, then that behaviour is normal. The audio selection in Premiere is for BMD devices with seperate audio in/out connectors. The Mini Monitor can only use embedded audio which is why there is no audio if you select the Blackmagic Audio option.


But there IS audio on the HDLink Pro, which is connected directly to the Mini Monitor. When I select Blackmagic as the audio output the embedded SDI audio is converted to analog via the HDLink and outputs to the speakers; I can confirm this by changing the input volume on the mixer it's attached to.

Surely the Blackmagic driver accounts for even embedded audio in Premiere? If the reference monitor had speakers (which, unfortunately it does not) then we would want to hear the audio directly from the Mini Monitor and not the computer line out, because they would be out of sync.

This system was working last week, but there have been glitches like today where audio (and sometimes video) cuts out. I'm just trying to figure out if I indeed have it set up incorrectly or if one of the devices is malfunctioning.
Offline

bitcohen

  • Posts: 1
  • Joined: Fri Feb 09, 2018 1:13 pm
  • Real Name: Paula Bitcohen

Re: Premiere Pro: Blackmagic audio = no signal

PostFri Feb 09, 2018 1:26 pm

What resolution is the timeline? I have had this happen if, for example, I have a 1920 25P timeline and my monitor does not actually support 25P.
The output resolution in After Effects is defined in the video preview settings, whereas Premiere Pro outputs whatever the sequence is set to. So they can be on different settings which is why one could work and not the other.

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests