Hyperdeck Mini Static Audio When H.264 Converted

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

jordangrogan

  • Posts: 6
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 8:53 pm
  • Real Name: Jordan Grogan

Hyperdeck Mini Static Audio When H.264 Converted

PostSun Aug 05, 2018 8:57 pm

I am recording on a Hyperdeck Mini with the "H.264 High" codec. It records to the SD card and when I play the video off the SD card, the sound is normal. However, if I upload the video file to YouTube, I get static for the audio. So, I thought I'd try converting with Handbrake. I converted it to their "YouTube HQ 1080p60" preset with AAC audio, and I now get static audio on the converted file. Any suggestions on how to convert this file so that I don't get static? I'm really looking for the easiest workflow to get a recording off the Hyperdeck Mini straight to YouTube. Thanks!
Offline
User avatar

Jack Fairley

  • Posts: 927
  • Joined: Mon Oct 03, 2016 7:58 pm
  • Location: Los Angeles

Re: Hyperdeck Mini Static Audio When H.264 Converted

PostMon Aug 06, 2018 9:24 pm

I would open the recorded file in Resolve and check the individual audio tracks to make sure there's not one full of noise.
Threadripper 1950X 3.7GHz
64GB DDR4-2666
2x GTX 1080 Ti
DeckLink 4K Extreme 12G
Resolve Studio 15.1.2
Windows 10 Pro 1803
Offline

jordangrogan

  • Posts: 6
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 8:53 pm
  • Real Name: Jordan Grogan

Re: Hyperdeck Mini Static Audio When H.264 Converted

PostMon Aug 06, 2018 11:15 pm

Thanks for the tip! I opened the original MP4 in Adobe Audition, and there appears to be 2, good, channels of audio on the file. The Hyperdeck Studio Mini is set to record 2 channels of audio, also.
Offline

David Chadd

  • Posts: 18
  • Joined: Fri Jun 21, 2013 11:20 pm

Re: Hyperdeck Mini Static Audio When H.264 Converted

PostFri Aug 31, 2018 10:18 pm

jordangrogan wrote:I am recording on a Hyperdeck Mini with the "H.264 High" codec. It records to the SD card and when I play the video off the SD card, the sound is normal. However, if I upload the video file to YouTube, I get static for the audio.


I am having the same issue with clips recorded in the hyperdeck studio mini as h264 when uploading to facebook, google drive, youtube or vimeo. I am in contact with technical support at black magic and hopefully they have a fix. It is not practical to have to convert these files every time. Sometimes you just want to upload and be done. It also lowers the quality to re compress.

viewtopic.php?f=4&t=78575
Offline

jordangrogan

  • Posts: 6
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 8:53 pm
  • Real Name: Jordan Grogan

Re: Hyperdeck Mini Static Audio When H.264 Converted

PostSun Sep 23, 2018 7:29 pm

David, I was also in contact with BMD support, and they sent me a new unit. But, I have the same issue. Did you ever get your issue resolved?
Offline

jordangrogan

  • Posts: 6
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 8:53 pm
  • Real Name: Jordan Grogan

Re: Hyperdeck Mini Static Audio When H.264 Converted

PostTue Sep 25, 2018 1:45 am

A support rep told me that their engineers are aware of this issue & working on it!
Offline

LeonRet

  • Posts: 2
  • Joined: Mon Jan 22, 2018 3:39 pm
  • Real Name: Leon Retief

Re: Hyperdeck Mini Static Audio When H.264 Converted

PostThu Oct 18, 2018 8:11 am

jordangrogan wrote:David, I was also in contact with BMD support, and they sent me a new unit. But, I have the same issue. Did you ever get your issue resolved?

I have 4x decks, and they are all doing the same issue. So it is no isolated but something with the way they have set it up. Seems like they are aware of it now. Is a bit crazy to think they add a new codec and not test it properly???

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 5 guests