Smartscope 4K

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

Jack Swart

  • Posts: 308
  • Joined: Fri Aug 15, 2014 8:09 pm
  • Location: Sydney, Australia

Smartscope 4K

PostSat Aug 11, 2018 7:55 pm

Installed a Smartscope 4K dual and Smartview 4K monitor to take the load off Resolve generating the scopes.

Why are the external scopes monochrome on a color display, especially the RGB parade and histograms.

Will this ever be fixed BM???

Also has anyone loaded a lut to improve the color balance of the monitor?

I have a HD Sony BVM for grading but I want to avoid the usual questions from clients about "which one is right?"

At the moment, they are so different with no way to adjust the 4K monitor....
2010 Mac Pro 5.1, OSX 10.13.6, DR 15.01 Studio
2 x 3.3GHz 6 core Intel, 96 GB ram
GTX Titan X 12GB graphics card, USB3 card, BM SDI 4K card
PCIe SSD boot disk, 3x4TB SSDs in raid 0, 12TB HDD backup.
Tangent Elements TK panel, FSI DM240 reference monitor
Offline

Andrew Kolakowski

  • Posts: 4270
  • Joined: Tue Sep 11, 2012 10:20 am

Re: Smartscope 4K

PostSat Aug 11, 2018 8:10 pm

It just shows you that this monitor is just "some preview". Don't expect more.
Has BM added low pas filtering to 4K model? If not then these scopes are about useless as you will have misleading results with overshoots. Check it against Tektronix.
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 2625
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: Smartscope 4K

PostTue Aug 14, 2018 10:48 am

dont expect a fix.. The product is 3/4 years old now and will probabbly be replaced by a 12G model with new options in it..

Still i do trust the scope on my Atomos more then the smartscope... :oops:
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, 1M/E 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio Mini, SONY FS7 4K, Ursa Broadcast 4K
Offline

Andrew Kolakowski

  • Posts: 4270
  • Joined: Tue Sep 11, 2012 10:20 am

Re: Smartscope 4K

PostTue Aug 14, 2018 11:44 am

It all depends what you use it for.
If it's same old model then there is no low pass filtering, so you will be seeing things going over 100% where in reality these are just overshoots and should be filtered. It was confirmed by BM that it's hardware limitation and can't be "fixed". If you have Tektronix you can flip low pass filtering on/off and see what difference does it make.
Smartscopes are unreliable, specially when used for broadcast, eg. QC. Atomos is probably the same.

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: Brad Hurley and 1 guest