DeckLink Mini Monitor 4K - SDI Banding

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

David Morgan Jones

  • Posts: 2
  • Joined: Mon Dec 03, 2018 6:50 pm
  • Real Name: David Jones

DeckLink Mini Monitor 4K - SDI Banding

PostMon Dec 03, 2018 10:48 pm

Hi, I have just got a brand new DeckLink Mini Monitor 4K and I am having a very odd issue.

Everything works fine, but I am getting unusual banding across the image

Album here:

https://imgur.com/gallery/MYqZzbQ


I am on a mac running OSX Mojave, outputting a 1080p, 10 bit, 25fps signal to an Ecinema Systems FX24.

The monitor is pretty old (2008 ish) but its a 10 bit monitor, with a 10-bit image processor and panel with an HD-SDI input.


- I have tried multiple different types of 10-bit footage in premier and Davinci Resolve but both display the same banding.

- The banding stays fixed to the image and moves with the image if you scale it up or down?

- I have also tried different SDI cables and they all produce the same effect.

- I don’t have another SDI monitor but over HDMI on the same panel, the effect doesn’t happen.

- Running 10.11.4 - Blackmagic desktop video software


Has anyone experienced this issue before?

Thanks,

David
Offline

David Morgan Jones

  • Posts: 2
  • Joined: Mon Dec 03, 2018 6:50 pm
  • Real Name: David Jones

Re: DeckLink Mini Monitor 4K - SDI Banding

PostThu Dec 13, 2018 7:33 pm

If anyone else is having this issue I did manage to solve it.

It appears that the monitor had a screw loose and wasn't grounding the SDI connection properly so the image appeared with the banding no matter what you inputted.

I took the monitor apart cleaned up all grounding points for the PCB's, Cleaned up and all grounding screws and now everything works perfectly!

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: Drew Lahat, Google [Bot] and 4 guests