Resolve 16 Beta Problems

  • Author
  • Message
Offline

VioletWolf

  • Posts: 137
  • Joined: Wed Feb 20, 2019 5:23 am
  • Location: Canada
  • Real Name: Rick Welin

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostFri Apr 12, 2019 7:07 pm

No worries.

Yes I tried isolators and all sorts of things before I finally, after months, got frustrated and cut the plug. Nothing else worked.

For background I've been building and operating professional recording studios for most of my life so troubleshooting hums is second nature. This one was weird. My computer guru had never heard of such a thing and, in the end, we guessed it was related to something miss-wired in the computers power supply.

I've had it happen on 2-3 computer builds over about 10 years.
Resolve 15.2.4 | Windows 10 x64 (Latest Updates) | AMD 9590 - 5ghz 8 Core | 24GB | MSI NVIDIA RTX 2070 8 Gig
Refugee from Adobe Premiere / After Effects
Offline

BKolley

  • Posts: 10
  • Joined: Mon Feb 18, 2019 4:08 am
  • Real Name: Brian Kolley

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostFri Apr 12, 2019 7:28 pm

VioletWolf wrote:No worries.

Yes I tried isolators and all sorts of things before I finally, after months, got frustrated and cut the plug. Nothing else worked.

For background I've been building and operating professional recording studios for most of my life so troubleshooting hums is second nature. This one was weird. My computer guru had never heard of such a thing and, in the end, we guessed it was related to something miss-wired in the computers power supply.

I've had it happen on 2-3 computer builds over about 10 years.

This case is an old one, but it's new to me as my son's friend had it laying around and wanted to get rid of it. I planned on giving my brother my old PC, so I figured I'd use the case and then I wouldn't have to buy a new one. I didn't think about how the lack of proper bonding might become a source of noise. No PC I've ever built has had audio noise. It's not even very loud, it's just above being audible when the CPU fan is running at low speed and I'm adjusting a control in Resolve 16. I don't hear the noise in any other application, just Resolve 16. I didn't even hear it in Resolve 15. I think the other poster that mentioned current flows into the GPU is probably right since I'm using the scopes on the color view and Resolve 16 is now powering those scopes with the GPU, whereas Resolve 15 wasn't, so the noise issue is starting to make sense to me now, but I'll try the ungrounded outlet adapter too. After all, I already have it and it's only a few seconds of my time to try it, so there's little reason not to, but I will bond that mobo panel before I try to unground the power supply cord. I have to make sure all metal case surfaces are electrically connected together before ungrounding from the outlet.
Win 10
Asus ROG STRIX X470F MB
Ryzen 7 2700X CPU
16 GB Hyper X Fury Black DDR4-3200Mhz Ram
Samsung 970 EVO+ 500GB V-NAND M.2 2280 PCIe NVMe 3.0 x4 SSD
Radeon RX-580, 8GB GPU
3 TB Seagate 7200 RPM HDD
1 TB WD 7200 RPM HDD
Davinci Resolve 16.0.08.017
Offline

VioletWolf

  • Posts: 137
  • Joined: Wed Feb 20, 2019 5:23 am
  • Location: Canada
  • Real Name: Rick Welin

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostFri Apr 12, 2019 8:13 pm

Yes same with me. It seemed tied to the video card / power supply. Noise was most apparent when moving the mouse under video intensive situations.

It could be that Ver16 is using more memory on the GPU and there's a shielding issue. (Video card proximity to the audio chip)

In the end with my issues we figured it was a miss-wired ground between the GPU & power supply (but probably in in the PSU as it was present with more than one Vid Card)
Resolve 15.2.4 | Windows 10 x64 (Latest Updates) | AMD 9590 - 5ghz 8 Core | 24GB | MSI NVIDIA RTX 2070 8 Gig
Refugee from Adobe Premiere / After Effects
Offline

martinkellydop

  • Posts: 7
  • Joined: Sun Jun 17, 2018 8:22 pm
  • Real Name: Martin Kelly

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostFri Apr 12, 2019 8:33 pm

Hi all.
I've got scaling issues with UHD footage on a HD timeline. Also, crashing when using 4k clips.
I have a bin with about 30 shots in it. Sometimes the folder opens and all the thumbnails show. Other times If I open the bin the thumbnails begin to appear then stop, then Resolve exits without warning.

Hopefully an update will arrive soon.

Cheers.
Offline

Jiraroj

  • Posts: 2
  • Joined: Fri Apr 12, 2019 9:40 pm
  • Real Name: JIRAROJ PRADITCHAROENKUL

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostFri Apr 12, 2019 9:42 pm

"Looking for control surface" and shutdown...

T_T
Offline

Boris Kovalev

  • Posts: 91
  • Joined: Fri Sep 08, 2017 6:20 pm

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 3:02 am

I noticed that opening and then closing a project to open and close another causes resolve to exit. Windows 10 64bit + r16 and nvidia 425.31

how to replicate:
Open any project
Press "ctrl+1" and hit "close"
Do not save (no changes were made anyways)
Open another project
Press "ctrl+1" and hit "close"
Do not save (no changes were made anyways)
Resolve just crashes at this point

p/s It's still at beta stage, let's put some hope
Offline

CubingBear

  • Posts: 1
  • Joined: Sat Apr 13, 2019 3:31 am
  • Real Name: Rigoberto Quintero

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 3:36 am

I cant open up Davinchi 16! I had 15 and I upgraded to 16 and now I cant open up a new project it keeps crashing once it loads :(. Can someone tell me why this is happening? It worked just fine on 15.
Offline

Novica Milic

  • Posts: 34
  • Joined: Fri Mar 01, 2019 7:57 pm
  • Real Name: Novica Milic

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 7:29 am

What is the use in the Cut page of empty space in lower pane, i.e. that the first clip begins in the middle on the lower timeline while on the upper timeline it is completely on the left, and whether there will be some zoom-in/zoom-out (like in the Color page, for example) on the two timelines (the upper and the lower ones)?
MacMini 2018. BMPCC 4K. Canon XC10. Leica Q. Fuji X-T20.
Offline

xunile

  • Posts: 666
  • Joined: Mon Apr 23, 2018 5:21 am
  • Real Name: Eric Eisenmann

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 4:25 pm

Novica Milic wrote:What is the use in the Cut page of empty space in lower pane, i.e. that the first clip begins in the middle on the lower timeline while on the upper timeline it is completely on the left, and whether there will be some zoom-in/zoom-out (like in the Color page, for example) on the two timelines (the upper and the lower ones)?


It starts in the middle because the playhead stays still while the timeline moves under it. Even though it starts out with blank space to the left, most people will not stay at the beginning of the Timeline for long so it will most often have footage taking up that space.
Win 10 Home
Intel Core I7-7700HQ 32 GB 1 TB NVME SSD 1 TB SATA SSD
GTX-1060-6GB
Resolve 16.1 Beta 3
Offline

George Dean

  • Posts: 19
  • Joined: Wed Mar 20, 2019 8:19 pm
  • Real Name: George Dean

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 4:59 pm

CUT page, where did the reverse play button go? Am I missing something? (Windows 10)
Offline

xunile

  • Posts: 666
  • Joined: Mon Apr 23, 2018 5:21 am
  • Real Name: Eric Eisenmann

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 5:19 pm

George Dean wrote:CUT page, where did the reverse play button go? Am I missing something? (Windows 10)

In the first beta, their is currently no reverse play button on the Cut page.
Win 10 Home
Intel Core I7-7700HQ 32 GB 1 TB NVME SSD 1 TB SATA SSD
GTX-1060-6GB
Resolve 16.1 Beta 3
Offline

GeorgeDrake

  • Posts: 191
  • Joined: Fri Apr 15, 2016 2:39 pm

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 5:34 pm

What happened to the quality dropdown on the deliver page?
Windows 10 | Resolve 16 Beta | Titan RTX 24GB | 128 gigs DDR4-3000 | i9-9920X
Offline

Tom Early

  • Posts: 1112
  • Joined: Wed Jul 17, 2013 11:01 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 5:42 pm

xunile wrote:
George Dean wrote:CUT page, where did the reverse play button go? Am I missing something? (Windows 10)

In the first beta, their is currently no reverse play button on the Cut page.


That's because it's redundant and a waste of space (which the Cut page is designed to avoid), just press J like everyone else
MBP2016, MacOS 10.14.5, 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3,
Radeon Pro 460 4096 MB, Resolve Studio 16.1.0B.033
Offline

Tom Early

  • Posts: 1112
  • Joined: Wed Jul 17, 2013 11:01 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 5:43 pm

GeorgeDrake wrote:What happened to the quality dropdown on the deliver page?


What quality dropdown menu?
MBP2016, MacOS 10.14.5, 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3,
Radeon Pro 460 4096 MB, Resolve Studio 16.1.0B.033
Offline

George Dean

  • Posts: 19
  • Joined: Wed Mar 20, 2019 8:19 pm
  • Real Name: George Dean

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 8:48 pm

Tom Early wrote:
xunile wrote:
George Dean wrote:CUT page, where did the reverse play button go? Am I missing something? (Windows 10)

In the first beta, their is currently no reverse play button on the Cut page.


That's because it's redundant and a waste of space (which the Cut page is designed to avoid), just press J like everyone else


Oh now I get it, just use J-K-L like Tom does, don't even need the forward or stop buttons, they are just there for guys like me asking questions...Thank You.
Offline
User avatar

Peter Benson

  • Posts: 344
  • Joined: Thu Dec 21, 2017 5:12 pm
  • Location: Eastern Time Zone, USA

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 10:09 pm

xunile wrote:
George Dean wrote:CUT page, where did the reverse play button go? Am I missing something? (Windows 10)

In the first beta, their is currently no reverse play button on the Cut page.
#HoldThePhone! Please assure us the "J* key on your computer keyboard provides for Reverse Play whilst "K" and "L" will instantiate "Pause" and "Forward Play" all within the CUT Page -- just as we've long had on the EDIT Page, correct?
[Re]Pete

ResolveStudio | MiniMonitor | DTV 10.9.7 | Win8.1 x64 | ROG G751JL, 2.8GHz Intel i7HQ, 24GB DDR4, 1TB HD, 500GB EVO 850, 2GB GTX965M | Mackie MCU Pro | Softube Console 1 Mkii | Shuttle Pro 2 | more...
DTV 10.9.7 > Kingston SD5000T > MiniMonitor > Bravia | Samsung U28D590 | DRS 14.3.0.014 | Win8.1 x64 | ASUS G751JL, i7-4720HQ, 24GB | GTX965M | 1TB HDD, 500GB EVO 850 SSD | MCU Pro | Softube Console 1 Mkii | Shuttle Pro 2
Offline

Tom Early

  • Posts: 1112
  • Joined: Wed Jul 17, 2013 11:01 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 10:20 pm

George Dean wrote:guys like me asking questions


...and I gave you what is literally the reason why there is no reverse play button there; moreover I gave you the solution, so lose the sarcasm. And like I said EVERYONE uses J for reverse play, not just me, it's a shortcut so fundamental it works in every video app there is.
MBP2016, MacOS 10.14.5, 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3,
Radeon Pro 460 4096 MB, Resolve Studio 16.1.0B.033
Offline

Tom Early

  • Posts: 1112
  • Joined: Wed Jul 17, 2013 11:01 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 10:20 pm

Peter Benson wrote:Please assure us the "J* key on your computer keyboard provides for Reverse Play whilst "K" and "L" will instantiate "Pause" and "Forward Play" all within the CUT Page -- just as we've long had on the EDIT Page, correct?


Correct.
MBP2016, MacOS 10.14.5, 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3,
Radeon Pro 460 4096 MB, Resolve Studio 16.1.0B.033
Offline

JSedit

  • Posts: 6
  • Joined: Wed Feb 27, 2019 2:10 pm
  • Real Name: John Steventon

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 10:27 pm

DR16 - possible bug? Now, I'll never admit to using the Auto button properly of course - but sometimes, I find it interesting to click it - just to see what it thinks I should have seen.

Anyway. In previous releases, when you clicked it, the points and values on the wheels would change to reflect what it had done. This is no longer the case. Neither in Color Wheels, nor in bars or curves, there is no reference to what it did (in order to back it off a bit in the case when it mahoooooosively over-saturates).

Just pointing this one out, in case no one else does.
Offline

GeorgeDrake

  • Posts: 191
  • Joined: Fri Apr 15, 2016 2:39 pm

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 10:29 pm

Tom Early wrote:
GeorgeDrake wrote:What happened to the quality dropdown on the deliver page?


What quality dropdown menu?



You were able to select quality, ie: Best, High, Medium, etc...
Windows 10 | Resolve 16 Beta | Titan RTX 24GB | 128 gigs DDR4-3000 | i9-9920X
Offline

George Dean

  • Posts: 19
  • Joined: Wed Mar 20, 2019 8:19 pm
  • Real Name: George Dean

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 10:40 pm

Tom Early wrote:
George Dean wrote:guys like me asking questions


...and I gave you what is literally the reason why there is no reverse play button there; moreover I gave you the solution, so lose the sarcasm. And like I said EVERYONE uses J for reverse play, not just me, it's a shortcut so fundamental it works in every video app there is.


From one Captain Obvious to another, Thank You , and have a nice day.
Offline

Ifaanuur

  • Posts: 9
  • Joined: Sun Mar 25, 2018 2:39 am
  • Real Name: Ifaa Nuur

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSat Apr 13, 2019 11:32 pm

in cut page
Alt + drag to copy clip
D for disable is not working
Offline

Jason Tackaberry

  • Posts: 201
  • Joined: Mon Jan 16, 2017 2:34 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 12:32 am

Bug: Gang viewers menu option resets to off when changing a media clip, even though ganging remains enabled.

Reproduce:
1. Open timeline and ensure source viewer is visible
2. Select Gang Viewers from either timeline or source viewer ellipsis menu. Note that Gang Viewers menu item checkbox is on for both source viewer and timeline viewer ellipsis menus.
3. Double click a clip in the media pool. The source viewer will update.
4. Click the ellipsis menu for either viewer. The gang viewers checkbox is suddenly off, even though if you scrub either video they still behave as if ganged.
Resolve Studio 16.1b3 | Windows 10 x64 (1903) | AMD Threadripper 2950X | 64GB | NVIDIA 1080 Ti (431.86)
Offline
User avatar

Adrian Mcyorian

  • Posts: 68
  • Joined: Tue Mar 14, 2017 7:02 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 2:02 am

How to open Hell Doors on Davinci 16

1 track with HD video
2 track above with PNG and glow effects
3 track Above with PNG and glow effects

Now ... good look trying to move the time line, change the zoom or even move a clip-

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUT.....

go to CUT page, all smooth like a heaven! in fact INCREDIBLE Smooth!

something on EDIT page is wrong guys.... and That the mos impotrtant Page on this new Edit era of Davinci... CUT is jus for youtubers and FCPX Travelers :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
System specs:
Resolve Studio version: 15 & 16 paralell installations
Fusion Studio version: 9.0.2
OS: Windows 10
CPU: AMD Ryzen 7 2700x 8Cores
RAM: 32GB
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB
Offline

Jason Tackaberry

  • Posts: 201
  • Joined: Mon Jan 16, 2017 2:34 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 2:13 am

Bug: Adding a default transition (ctrl-t) when edit cursor is at the end of the timeline ends up inserting the video transition with end-on-edit alignment (expected), but the audio transition is center-on-edit (unexpected).
Resolve Studio 16.1b3 | Windows 10 x64 (1903) | AMD Threadripper 2950X | 64GB | NVIDIA 1080 Ti (431.86)
Offline

Irakly Shanidze

  • Posts: 91
  • Joined: Fri May 26, 2017 8:56 pm
  • Location: USA

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 4:15 am

Bug: Titles rendered at low-res regardless of the timeline resolution. If the title is above another track, it also renders low-res. All titles seem to be affected, but Fusion titles are much worse.
In fact, this bug was present in 15.3, but only when rendering 1080p. Now it does not matter what resolution.
Leica SL/BM Video Assist 4K, Panasonic Lumix DC-S1
DaVinci Resolve Studio 16
Mac Pro 6,1 6-core 3.5GHz • 32GB RAM • Dual AMD FirePro D700
Sonnet Breakaway Box 550 • PowerColor Radeon RX Vega 64
Offline

Tom Early

  • Posts: 1112
  • Joined: Wed Jul 17, 2013 11:01 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 11:10 am

Irakly Shanidze wrote:Bug: Titles rendered at low-res regardless of the timeline resolution. If the title is above another track, it also renders low-res. All titles seem to be affected, but Fusion titles are much worse.
In fact, this bug was present in 15.3, but only when rendering 1080p. Now it does not matter what resolution.


Fine on my system, maybe provide screen grabs. Does the same title render at different qualities on the same timeline if you change resolutions? You should also list what your timeline versus output resolution is for each.
MBP2016, MacOS 10.14.5, 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3,
Radeon Pro 460 4096 MB, Resolve Studio 16.1.0B.033
Offline

apfilm

  • Posts: 8
  • Joined: Wed Nov 28, 2018 2:40 pm
  • Real Name: Amato Prudente

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 3:00 pm

Okay - i think the CUT section could have been a good idea... ..

it works fine for laptops etc.

BUT.... you forgot the users with the big Workstations and 2 or more Screens...

please, give the opportunity to use the Timeline-Monitor on another screen too...
And let the user choose how many tracks they want to expand... (like in the edit-section)

when having a bigger project with a lot of tracks, i still have to edit in the edit-section, because everything is so small in the CUT Section..
and if i expand the lower timeline (which was developed for for "better OVERVIEW" )
the Timeline monitor scales down to less than smartphonesize...

this is non-sense as its best
Offline

apfilm

  • Posts: 8
  • Joined: Wed Nov 28, 2018 2:40 pm
  • Real Name: Amato Prudente

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 3:04 pm

Irakly Shanidze wrote:Bug: Titles rendered at low-res regardless of the timeline resolution. If the title is above another track, it also renders low-res. All titles seem to be affected, but Fusion titles are much worse.
In fact, this bug was present in 15.3, but only when rendering 1080p. Now it does not matter what resolution.


in mine - it tells MEDIA OFFLINE.. but the media is only the TEXT?! how could it be OFFLINE?
Offline

Irakly Shanidze

  • Posts: 91
  • Joined: Fri May 26, 2017 8:56 pm
  • Location: USA

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 3:31 pm

Tom Early wrote:
Irakly Shanidze wrote:Bug: Titles rendered at low-res regardless of the timeline resolution. If the title is above another track, it also renders low-res. All titles seem to be affected, but Fusion titles are much worse.
In fact, this bug was present in 15.3, but only when rendering 1080p. Now it does not matter what resolution.


Fine on my system, maybe provide screen grabs. Does the same title render at different qualities on the same timeline if you change resolutions? You should also list what your timeline versus output resolution is for each.


Gladly. Timeline is UHD, output also UHD, or FullHD. Timeline monitor is 1080. Yes, HD output looks better (just no anti-aliasing on the text), UHD looks horrible, more like 360p with JPEG artifacts.

What I also figured out, using YouTube and Vimeo presets yield the worst results. Using a custom preset with "force resize/debayer to the highest quality" checked makes the background look fine, just test is not anti-aliased and has letters surrounded by artifacts. Basically, what you see on the timeline screenshot.

One more thing... When the title is open in the Fusion page, it looks fine.
Attachments
UHD Timeline.jpg
UHD timeline, 1080 monitor setting
UHD Timeline.jpg (379.06 KiB) Viewed 3278 times
UHD render.jpg
UHD render, settings for Vimeo 4K
UHD render.jpg (671.03 KiB) Viewed 3278 times
FullHD render.jpg
Screenshot from FullHD render
FullHD render.jpg (244.01 KiB) Viewed 3278 times
Last edited by Irakly Shanidze on Sun Apr 14, 2019 3:51 pm, edited 4 times in total.
Leica SL/BM Video Assist 4K, Panasonic Lumix DC-S1
DaVinci Resolve Studio 16
Mac Pro 6,1 6-core 3.5GHz • 32GB RAM • Dual AMD FirePro D700
Sonnet Breakaway Box 550 • PowerColor Radeon RX Vega 64
Offline

Irakly Shanidze

  • Posts: 91
  • Joined: Fri May 26, 2017 8:56 pm
  • Location: USA

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 3:33 pm

apfilm wrote:
Irakly Shanidze wrote:Bug: Titles rendered at low-res regardless of the timeline resolution. If the title is above another track, it also renders low-res. All titles seem to be affected, but Fusion titles are much worse.
In fact, this bug was present in 15.3, but only when rendering 1080p. Now it does not matter what resolution.


in mine - it tells MEDIA OFFLINE.. but the media is only the TEXT?! how could it be OFFLINE?



Is it doing it on the timeline, or in project preview? If it is the latter, having the project already loaded, open the project manager window, right-click on your project thumbnail and choose "update thumbnails". If it is the former, try to re-render the clip "render fusion output" and see what happens.
Leica SL/BM Video Assist 4K, Panasonic Lumix DC-S1
DaVinci Resolve Studio 16
Mac Pro 6,1 6-core 3.5GHz • 32GB RAM • Dual AMD FirePro D700
Sonnet Breakaway Box 550 • PowerColor Radeon RX Vega 64
Offline

BKolley

  • Posts: 10
  • Joined: Mon Feb 18, 2019 4:08 am
  • Real Name: Brian Kolley

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 7:53 pm

VioletWolf wrote:Yes same with me. It seemed tied to the video card / power supply. Noise was most apparent when moving the mouse under video intensive situations.

It could be that Ver16 is using more memory on the GPU and there's a shielding issue. (Video card proximity to the audio chip)

In the end with my issues we figured it was a miss-wired ground between the GPU & power supply (but probably in in the PSU as it was present with more than one Vid Card)


Well, for those interested, the audio isolator worked, even at high volumes, and now the static noise is completely gone while I'm adjusting controls in Resolve 16, so item 3 on my bug list was not a bug, it was noise in my system.

However, I found a few more bugs/missing features.

Bugs:
1) I tried to close a project with the project manager, and there was no response to clicking the close button. I tried selecting the current project from the list and clicking the close button and nothing happened. I also tried selecting the project I wanted to open and clicking the close button and nothing happened. I had to exit Resolve 16 and then re-start it to open a different project.

Update Item 1 4/18/2019: So now the close button has started responding, but just makes the project manager window disappear without doing anything. I don't know why it wasn't responding before and now it is, but it still doesn't close the project. However, if I left double click on a project in the project manager window, it does close the current project and opens the project that I left double clicked on.

Missing Features:
1) No inspector in the cut view unless you insert a regular text object, and then you have to open the tools view on the monitor and click the "T" icon in order for the object inspector button to appear. However, the object inspector button disappears if I select anything in the cut view other than text. Text+ objects do not produce a "T" icon on the tools view, so there is no way to edit the text+ in the
cut view. In addition, if I open the object inspector window on a regular text object, and then select a different object, the object inspector window disappears, so I can't even do a work around. Please add the inspector view selector button to the upper tool bar like in the regular timeline editor and please make it so that we can inspect every object. Also, I really like having the ability to pop out the inspector into its own window because that lets me place the inspector window in a different monitor and make more room in the main view, so it would be nice if we could pop the inspector into its own window in every view.

2) No fade controls on the cut view clips and no representation of the fade is shown. I have to switch back to the regular timeline editor to use the fade controls. Please add fade controls to the cut view clips.

3) No file names displayed on the cut view clips. Please add the file name of the clip (or whatever name it was called in the media pool).

4) No ability to treat audio and video channels separately in the cut view. I can always go back to the regular timeline to edit them separately, but that slows down the work flow.

Anyway, that's just a few more things that I've found as I've used 16.
Last edited by BKolley on Thu Apr 18, 2019 6:10 am, edited 1 time in total.
Win 10
Asus ROG STRIX X470F MB
Ryzen 7 2700X CPU
16 GB Hyper X Fury Black DDR4-3200Mhz Ram
Samsung 970 EVO+ 500GB V-NAND M.2 2280 PCIe NVMe 3.0 x4 SSD
Radeon RX-580, 8GB GPU
3 TB Seagate 7200 RPM HDD
1 TB WD 7200 RPM HDD
Davinci Resolve 16.0.08.017
Offline

Novica Milic

  • Posts: 34
  • Joined: Fri Mar 01, 2019 7:57 pm
  • Real Name: Novica Milic

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 8:57 pm

xunile wrote:
Novica Milic wrote:What is the use in the Cut page of empty space in lower pane, i.e. that the first clip begins in the middle on the lower timeline while on the upper timeline it is completely on the left, and whether there will be some zoom-in/zoom-out (like in the Color page, for example) on the two timelines (the upper and the lower ones)?


It starts in the middle because the playhead stays still while the timeline moves under it. Even though it starts out with blank space to the left, most people will not stay at the beginning of the Timeline for long so it will most often have footage taking up that space.


I understand it, and now I almost get used to it. (Though, I wish there is on option to begin in the lower timeline with the playhead at the utmost left position, and therefore not to waste left quarter of the screen as an empty space.)
MacMini 2018. BMPCC 4K. Canon XC10. Leica Q. Fuji X-T20.
Offline

Duke Sweden

  • Posts: 150
  • Joined: Tue Apr 10, 2018 10:57 pm
  • Real Name: Duke Sweden

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 10:00 pm

Spencer Acoustics wrote:Yep, it's a Beta.

...It is also filling up my GPU memory and giving me an error every 3-4 minutes that my GPU memory is full. It rarely did this before updating to 16. To be fair, I only have 4GB memory in my GPU. I have tried turning off as many GPU related options as I could find in DR Preferences but the issue continues. Any ideas on how to fix this? This is only a 5 min. 4K video with 4 or 5 video clips and 10-12 stills in it. No fusion, only minor color correction, no sharpening or noise reduction used either.

Anyone have any suggestions or other bugs that they are experiencing?

Yeah, we've all experienced the Full GPU bug before. I can wait until the next update, but my annoyance is in the fact that it keeps getting worse. I don't mind the occasional Full GPU error message, but now it's happening much more frequently. I do this for fun and it's taking all the fun out of it, I can only imagine you guys who do this for a living, how exasperating it must be.
Offline

John Thomson

  • Posts: 6
  • Joined: Mon Jun 27, 2016 11:50 pm

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 10:33 pm

Existing Jobs seem to work Ok out of sync some times but 16 crashes when trying to bring footage into media pool.
Offline

Jason Tackaberry

  • Posts: 201
  • Joined: Mon Jan 16, 2017 2:34 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostSun Apr 14, 2019 11:27 pm

Bug: Enabling Selection Follows Playhead when playhead is currently over a clip just selects the video clip even though Linked Selection is on.

When the playhead is dragged off and then back on that same clip, both tracks are selected as expected. It's only when Selection Follows Playhead is toggled from off to on does this occur.

Related bug (well it may not quite be a bug but is it sort of feels like one): with Selection Follows Playhead on, gaps between clips aren't automatically selected. Those still require manually clicking.
Resolve Studio 16.1b3 | Windows 10 x64 (1903) | AMD Threadripper 2950X | 64GB | NVIDIA 1080 Ti (431.86)
Offline

Jason Tackaberry

  • Posts: 201
  • Joined: Mon Jan 16, 2017 2:34 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostMon Apr 15, 2019 12:36 am

(Edit: looks like Linell's post is gone but I guess I'll leave my reply here anyway since my point is still relevant.)

Linell Roy wrote:ii need an update ASAP!! i cant work. this the last time i try anything in beta.

We see reactions like this every time there is an initial beta release with Resolve. On the one hand, the standard refrain is "it's beta, you should only use it if you're willing to accept bugs, don't use it for active projects, etc."

On the other hand, BMD absolutely invites unwitting users into this position with really no caution whatsoever. You google for Resolve, you land on the product page, you click download, you're offered download links for a public beta with no warning and no obvious way at that time to download the latest stable version. Sure, it says beta, but the absence of any clear way to download the non-beta could be quite reasonably interpreted as a signal that BMD considers this beta to be stable for real work. And if "stable beta" sounds like an oxymoron, consider we live in a world of multi-year product betas from the likes of Google which are actually quite baked.

And then you see Youtubers trying Resolve for the first time, perhaps because they've heard some buzz from NAB or perhaps a sheer coincidence of timing, and due to the above the end up with the beta, and proceed to lambaste Resolve for all the bugs they encounter.

So I really am sympathetic to users like Linell, many of whom must feel bait-and-switched once they're told how unreasonable they're being to expect the moderately stable product that all outward appearances suggest it would be.
Resolve Studio 16.1b3 | Windows 10 x64 (1903) | AMD Threadripper 2950X | 64GB | NVIDIA 1080 Ti (431.86)
Offline

Irakly Shanidze

  • Posts: 91
  • Joined: Fri May 26, 2017 8:56 pm
  • Location: USA

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostMon Apr 15, 2019 2:47 am

Another bug: qualifier does not seem to work. It chooses correct color/saturation/luminance numbers, but the mask covers the whole image.
Leica SL/BM Video Assist 4K, Panasonic Lumix DC-S1
DaVinci Resolve Studio 16
Mac Pro 6,1 6-core 3.5GHz • 32GB RAM • Dual AMD FirePro D700
Sonnet Breakaway Box 550 • PowerColor Radeon RX Vega 64
Offline

Jamie Dickinson

  • Posts: 193
  • Joined: Thu Aug 22, 2013 7:38 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostMon Apr 15, 2019 3:32 pm

Trying Resolve 16 on my old iMac, seemed to work OK but when I loaded a particular project from 15 it locked up the whole machine so that I had to force a restart by holding the power button down.

I think the problem was a Fusion comp with an OFX Grid. So, be warned, beta testers, careful with your OFX Grid :) ! If I pasted in a version without that connected, then things seem to work. I've sent a log and a drp to support.

My only other gripe so far is that I can't find a way to cache an Adjustment Clip (with a Fusion comp inside). Any tips? Smart didn't seem to work.

(iMac 2011, Core i7, 16GB RAM, AMD Radeon 2GB)
Offline

Irakly Shanidze

  • Posts: 91
  • Joined: Fri May 26, 2017 8:56 pm
  • Location: USA

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostMon Apr 15, 2019 4:02 pm

Irakly Shanidze wrote:
Tom Early wrote:
Irakly Shanidze wrote:Bug: Titles rendered at low-res regardless of the timeline resolution. If the title is above another track, it also renders low-res. All titles seem to be affected, but Fusion titles are much worse.
In fact, this bug was present in 15.3, but only when rendering 1080p. Now it does not matter what resolution.


Fine on my system, maybe provide screen grabs. Does the same title render at different qualities on the same timeline if you change resolutions? You should also list what your timeline versus output resolution is for each.


Gladly. Timeline is UHD, output also UHD, or FullHD. Timeline monitor is 1080. Yes, HD output looks better (just no anti-aliasing on the text), UHD looks horrible, more like 360p with JPEG artifacts.

What I also figured out, using YouTube and Vimeo presets yield the worst results. Using a custom preset with "force resize/debayer to the highest quality" checked makes the background look fine, just test is not anti-aliased and has letters surrounded by artifacts. Basically, what you see on the timeline screenshot.

One more thing... When the title is open in the Fusion page, it looks fine.


Clip examples: https://we.tl/t-ExkfG2PePl
Here is the system log attached.
Attachments
DaVinci-Resolve-logs-20190415-115152.zip
(149.2 KiB) Downloaded 36 times
Leica SL/BM Video Assist 4K, Panasonic Lumix DC-S1
DaVinci Resolve Studio 16
Mac Pro 6,1 6-core 3.5GHz • 32GB RAM • Dual AMD FirePro D700
Sonnet Breakaway Box 550 • PowerColor Radeon RX Vega 64
Offline

Jiraroj

  • Posts: 2
  • Joined: Fri Apr 12, 2019 9:40 pm
  • Real Name: JIRAROJ PRADITCHAROENKUL

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostMon Apr 15, 2019 4:25 pm

Problem "looking for control surface" and crash on startup

Solved with install new version of graphics driver!!

:D :D :D
Offline

Rick van den Berg

  • Posts: 483
  • Joined: Tue Jun 02, 2015 7:47 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostMon Apr 15, 2019 5:57 pm

the whole ''more'' reliable thing about the new fusion page doesn't really go for me so far. some things seem faster but still alot of crashes. like rightclick on viewer and save image causes a crash repeatedly
Offline

Jamie Dickinson

  • Posts: 193
  • Joined: Thu Aug 22, 2013 7:38 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostMon Apr 15, 2019 6:04 pm

Rick van den Berg wrote:the whole ''more'' reliable thing about the new fusion page doesn't really go for me so far. some things seem faster but still alot of crashes. like rightclick on viewer and save image causes a crash repeatedly

I generally agree but they've fixed the cache problem so that's a very good start!
Offline

apfilm

  • Posts: 8
  • Joined: Wed Nov 28, 2018 2:40 pm
  • Real Name: Amato Prudente

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostTue Apr 16, 2019 12:50 pm

PLEASE ADD custom Timeline Expanding in the CUT-Area.
Its impossible to work, when using more than 4 tracks, every track turns so small.
When expanding one Track, the other turns small again...
Offline

Jamie Dickinson

  • Posts: 193
  • Joined: Thu Aug 22, 2013 7:38 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostTue Apr 16, 2019 12:55 pm

Jamie Dickinson wrote:
Rick van den Berg wrote:the whole ''more'' reliable thing about the new fusion page doesn't really go for me so far. some things seem faster but still alot of crashes. like rightclick on viewer and save image causes a crash repeatedly

I generally agree but they've fixed the cache problem so that's a very good start!

One thing support mentioned to me, worth keeping in mind, there's more GPU acceleration in Fusion now which is good if you have a high end GPU but more likely to crash it than before if your GPU isn't up to it. Like my old 2GB Radeon I guess (I'm not willing to try it on my PC with the 8GB card yet)
Offline

Tom Early

  • Posts: 1112
  • Joined: Wed Jul 17, 2013 11:01 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostTue Apr 16, 2019 2:08 pm

apfilm wrote:PLEASE ADD custom Timeline Expanding in the CUT-Area.
Its impossible to work, when using more than 4 tracks, every track turns so small.
When expanding one Track, the other turns small again...


for now, use the square on the right with the three lines o give your tracks more room
MBP2016, MacOS 10.14.5, 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3,
Radeon Pro 460 4096 MB, Resolve Studio 16.1.0B.033
Offline

MrJamieBlack

  • Posts: 3
  • Joined: Mon Apr 15, 2019 10:19 pm
  • Real Name: James Jackson

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostTue Apr 16, 2019 3:36 pm

Roboman09 wrote:Everything stops when the start-up programme gets to "Looking for Control Surface". Have ensured there is no card reader etc connected but it still disappears at this point. Very disappointing!

How can I get DR 15 to download?


Just redownload the last firmware for Resolve 15 and it will reinstall it. Did the same thing after trying to open beta16 with constant fail.
Offline

Rick van den Berg

  • Posts: 483
  • Joined: Tue Jun 02, 2015 7:47 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostWed Apr 17, 2019 6:56 am

Jamie Dickinson wrote:
Jamie Dickinson wrote:
Rick van den Berg wrote:the whole ''more'' reliable thing about the new fusion page doesn't really go for me so far. some things seem faster but still alot of crashes. like rightclick on viewer and save image causes a crash repeatedly

I generally agree but they've fixed the cache problem so that's a very good start!

One thing support mentioned to me, worth keeping in mind, there's more GPU acceleration in Fusion now which is good if you have a high end GPU but more likely to crash it than before if your GPU isn't up to it. Like my old 2GB Radeon I guess (I'm not willing to try it on my PC with the 8GB card yet)


i have 2 1080ti's, 96gb ram
Offline

Shrinivas Ramani

Blackmagic Design

  • Posts: 527
  • Joined: Wed Sep 20, 2017 10:19 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostWed Apr 17, 2019 7:26 am

Rick van den Berg wrote:the whole ''more'' reliable thing about the new fusion page doesn't really go for me so far. some things seem faster but still alot of crashes. like rightclick on viewer and save image causes a crash repeatedly


Could you provide a link to your diagnostic log archive Rick? Could you also list a more comprehensive hardware and driver profile?
Offline

Steve Alexander

  • Posts: 658
  • Joined: Mon Mar 23, 2015 2:15 am

Re: Resolve 16 Beta Problems

PostWed Apr 17, 2019 10:55 am

Jamie Dickinson wrote:
Jamie Dickinson wrote:
Rick van den Berg wrote:the whole ''more'' reliable thing about the new fusion page doesn't really go for me so far. some things seem faster but still alot of crashes. like rightclick on viewer and save image causes a crash repeatedly

I generally agree but they've fixed the cache problem so that's a very good start!

One thing support mentioned to me, worth keeping in mind, there's more GPU acceleration in Fusion now which is good if you have a high end GPU but more likely to crash it than before if your GPU isn't up to it. Like my old 2GB Radeon I guess (I'm not willing to try it on my PC with the 8GB card yet)


BMD needs to figure out how to scale usage of GPU. Many users only have 2 GB of VRAM on laptop systems and Resolve exhausts this and crashes quite often even with HD workflows. I can understand there being a technical limit to minimum GPU memory if you are using 4K or 8K frame sizes but if you drop to an offline proxy workflow Resolve should be able to scale back its use of GPU. As it stands, it does not.
Resolve Studio 16.1b3 | Fusion Studio 16.1b3 | Win 10 Pro (1903) | i9-7940x, P4000 (431.86, 8GB VRAM), 64GB RAM, M.2 boot, SSD scratch, RAID10 data | (laptop) i7-6600, M1000M (2GB VRAM), 32GB RAM, SSD OS, M.2 scratch, T3 external
PreviousNext

Return to DaVinci Resolve Beta Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests