Sound Glitch, Extreme Audio Hit on Playback

  • Author
  • Message
Offline

johnjvogel

  • Posts: 34
  • Joined: Wed Aug 29, 2012 7:15 pm

Sound Glitch, Extreme Audio Hit on Playback

PostThu Apr 18, 2019 8:17 am

Anyone else have an extreme audio hit for less than a second when playing back the timeline? I've had it happen during Edit and Fairlight.

It's horrible when wearing headphones.

jv
macOS - Mojave 10.14.4
iMac - 2013 2.9 GHz Intel Core i5
Ram 16GB
Graphics Card - NVIDIA GeForce GT 750M 1 GB
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 1398
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: SOUND GLITCH, Extreme Audio Hit on Playback

PostThu Apr 18, 2019 8:19 am

Haven't experienced this issue on my systems.

Please outline your system configuration, to allow others to assist you.
viewtopic.php?f=21&t=85996
MacBook Pro (MR942LL/A) | Radeon Pro 560X | macOS 10.14.4 (18E227) | Resolve Studio 16.1.1 ⟧
⟦ Merging HAPI ⫸ Fairlight Accelerator ⫸ DAD AX32 ⟧ ⟦ BMD Intensity Pro 4K | Desktop Video 11.4.1 ⟧
⟦ Fairlight Desktop Audio Editor ⟧
Offline

Jim Simon

  • Posts: 5524
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: SOUND GLITCH, Extreme Audio Hit on Playback

PostFri Apr 19, 2019 3:22 pm

Seeing that here as well.
Offline

aeronaut9

  • Posts: 16
  • Joined: Tue Jul 17, 2018 10:13 pm
  • Real Name: Adam Fiori

Re: SOUND GLITCH, Extreme Audio Hit on Playback

PostFri Apr 19, 2019 9:35 pm

I've noticed it too, though gone after a reboot.
Offline

Dilson Abraham

  • Posts: 111
  • Joined: Tue Sep 20, 2016 8:38 am

Re: SOUND GLITCH, Extreme Audio Hit on Playback

PostSat Apr 20, 2019 5:38 am

+1
Hackintosh macOS Catalina 10.15.3
Intel Core i7 7700K 4.2 Ghz | 64GB
Asrock Taichi Z270 | Sapphire Radeon Nitro+ RX 580 |
Samsung 28"
Resolve Studio 16.1.2.026 | BM Fusion Studio 16 | Decklink 4K Xtreme | Desktop Video 11.4.1
Offline

wireless112

  • Posts: 99
  • Joined: Sat Apr 21, 2018 8:23 pm
  • Real Name: Jeremy Johnson

Re: Sound Glitch, Extreme Audio Hit on Playback

PostThu Apr 25, 2019 1:31 am

Thought I was immune, alas this is happening to me as well. On the edit page moving the playhead around will result in random loud pops and clicks. It doesn't happen at the same spots consistently.

Happens with two interfaces that I've tested, Dante Virtual Soundcard and PreSonus 24.

It however only happens when moving the playhead rapidly, moving at my normal pace doesn't seem to cause the problem.

And I just noticed that's with the Monitoring volume on the Fairlight page turned real low. Once I restored to my normal levels, I couldn't seem to get the pop and click to re occur.

Edit - has been happening with monitoring at normal levels too.
Jeremy Johnson

System Build -
Gigabyte Designare EX
Threadripper 1950X
32 GB of DDR4 3600 (PC4 28800)
1 - 1080 ti
1- Decklink Mini Monitor 4K - Driver 11.3
1 - Win 10 Pro for WS - Version 1903 - Build 18362.592
Resolve Studio 16.1.2.026
Offline

matt harding

  • Posts: 24
  • Joined: Sun Apr 21, 2013 5:16 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: Sound Glitch, Extreme Audio Hit on Playback

PostFri Dec 13, 2019 1:47 am

Yes I'm getting the same issue with Resolve Studio 16.1.1.005
It happens especially often after I trim clips with the blade tool and then press play. This issue is making editing in Resolve a bit of a nightmare because the audio hits are at max volume.
Offline

Ognjen Mihovilić

  • Posts: 68
  • Joined: Sat Nov 24, 2018 8:26 am
  • Location: Zagreb
  • Real Name: Ognjen Mihovilic

Re: Sound Glitch, Extreme Audio Hit on Playback

PostFri Dec 13, 2019 8:18 pm

+1
CPU: i9 9900K
MB: ASUS PRIME Z370-A DELUXE
Memory: 64 GB (4*16GB crucial ballistix elite)
GFX: 2x Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+
OS: OSX High Sierra 10.13.6
OS 2: Win 10, 64 bit
Davinci Resolve Studio 15.3
Offline

Jim Simon

  • Posts: 5524
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Sound Glitch, Extreme Audio Hit on Playback

PostFri Dec 13, 2019 8:43 pm

Oddly, the issue has largely gone away for me. But there's one project that still has it.
Offline

matt harding

  • Posts: 24
  • Joined: Sun Apr 21, 2013 5:16 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: Sound Glitch, Extreme Audio Hit on Playback

PostMon Dec 16, 2019 1:34 am

Jim Simon wrote:Oddly, the issue has largely gone away for me. But there's one project that still has it.


Any ideas what may have changed for you? I've got new projects with the same issue.
Offline

johnjvogel

  • Posts: 34
  • Joined: Wed Aug 29, 2012 7:15 pm

Re: Sound Glitch, Extreme Audio Hit on Playback

PostTue Dec 17, 2019 9:16 pm

Still happening, in fact it's gotten worse since the latest upgrading to 16.1.1.005. It's almost useless as we're trying to complete the TV show. Can't wear headphones and can't have the studio speakers turned up. This popping happens every time we edit, make a change and hit "play". Doesn't matter what window we're in.

UGH...
macOS - Mojave 10.14.4
iMac - 2013 2.9 GHz Intel Core i5
Ram 16GB
Graphics Card - NVIDIA GeForce GT 750M 1 GB
Offline

matt harding

  • Posts: 24
  • Joined: Sun Apr 21, 2013 5:16 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: Sound Glitch, Extreme Audio Hit on Playback

PostTue Dec 17, 2019 10:21 pm

johnjvogel wrote:Still happening, in fact it's gotten worse since the latest upgrading to 16.1.1.005. It's almost useless as we're trying to complete the TV show. Can't wear headphones and can't have the studio speakers turned up. This popping happens every time we edit, make a change and hit "play". Doesn't matter what window we're in.

UGH...


Yes, super frustrating for sure! I've just sent a project and sample files to BM so hopefully they can replicate the issue on their end.

Return to DaVinci Resolve Beta Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests