Fusion effects are displayed incorrectly in ACES (beta4)

  • Author
  • Message
Offline

Signalrush

  • Posts: 1
  • Joined: Thu Jun 20, 2019 7:56 am
  • Real Name: Antti Peltoranta

Fusion effects are displayed incorrectly in ACES (beta4)

PostThu Jun 20, 2019 8:07 am

Hello

There is a bug that changes the colour of the Fusion clips in beta 4. When working in ACES-colorspace, all the effect clips are more saturated and red after being processed in Fusion. Everything looks normal in fusion, but when I go to the color page the clips are different even after deleting all the effect-nodes in the Fusion node-tree.

I hope this gets fixed soon.
Offline
User avatar

gradymoore

  • Posts: 8
  • Joined: Thu May 30, 2019 4:40 pm
  • Location: Dallas, TX
  • Real Name: Grady Moore

Re: Fusion effects are displayed incorrectly in ACES (beta4)

PostFri Jul 19, 2019 8:22 pm

+1
RIG
Resolve Studio 16.0.0.044
Decklink Studio 4K
ASUS Prime X299-DELUXE II
Intel I9-9920X (AIO liq cooled)
128 GB DDR4 2666 (16x8)
1x Titan RTX (419.67)
QNAP TVS-871T External RAID
2 x Samsung 1TB PCIe NVMe (sys + cache)
Windows 10 Pro
Offline

Jim Simon

  • Posts: 3068
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Fusion effects are displayed incorrectly in ACES (beta4)

PostFri Jul 19, 2019 10:12 pm

I read in another thread that when a clip goes into Fusion from a timeline, you're seeing the original clip sans all effects and color that may already be applied.

Is it possible you're not taking that into account, and reapplying something in Fusion which then gets doubled-up elsewhere?
Offline

Hendrik Proosa

  • Posts: 652
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 6:53 am
  • Location: Estonia

Re: Fusion effects are displayed incorrectly in ACES (beta4)

PostSat Jul 20, 2019 12:36 pm

Fusion page round trip is broken in ACES, I made a thread with demonstrational video about it. Resolve changes the colorspace between mediain and mediaout even in the most basic comp (nothing happening in Fu side) and messes up the image.
I do stuff.
Offline

Jim Simon

  • Posts: 3068
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Fusion effects are displayed incorrectly in ACES (beta4)

PostSat Jul 20, 2019 5:58 pm

I'm just not seeing this in my own project.

I'm using Studio 16b6 for Windows, a GTX 1070 with Studio driver 430.86, GH4 UHD media, ACEScc (version 1.1), Panasonic V35 IDT and REC 2020, S2084 (1000 nits, P3D65, Limited) ODT.

The colors are more vibrant in Fusion, but return to 'normal' on Edit and Color pages.

Maybe got fixed since beta 4?
Offline

Hendrik Proosa

  • Posts: 652
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 6:53 am
  • Location: Estonia

Re: Fusion effects are displayed incorrectly in ACES (beta4)

PostSun Jul 21, 2019 8:09 am

Did you just took a peek at Fu page or did something there too? You must force Fu comp into action, moving a node will do, after that look at edit page again. In b5 it was broken, haven't tried in b6 because I haven't had time to update yet.

I have demo video of problem in this thread: viewtopic.php?f=32&t=94185
I do stuff.
Offline

Jim Simon

  • Posts: 3068
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Fusion effects are displayed incorrectly in ACES (beta4)

PostSun Jul 21, 2019 9:36 pm

I did add an effect in my testing.

Return to DaVinci Resolve Beta Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests