Ripple delete not working on the cut page

  • Author
  • Message
Offline

bclontz

  • Posts: 16
  • Joined: Sat Jul 13, 2019 4:10 pm
  • Real Name: Bill Clontz

Ripple delete not working on the cut page

PostSat Jul 13, 2019 8:12 pm

I get the same result on both beta 5 and beta 6. I can ripple delete and remove gaps on the edit page, but not the cut page. On the cut page, a clip is just deleted and a gap remains. Is there some setting or toggle that I might have inadvertantly switched?
Windows 10 / Intel Core i3 6100 / 8GB RAM / GeForce GTX 750 Ti (2GB)
Offline

Mark Grgurev

  • Posts: 252
  • Joined: Fri Nov 03, 2017 7:22 am

Re: Ripple delete not working on the cut page

PostSun Jul 21, 2019 5:34 pm

I think the Cut page might only be able to do that on the first track. The Cut page is seemingly designed for a very super specific un-specified scenario that only like a hand full of people seem to find useful.
Offline

Peter Cave

  • Posts: 1353
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: Ripple delete not working on the cut page

PostMon Jul 22, 2019 4:14 am

Backspace to 'lift' a clip; Shift-backspace to 'lift & close gap'.

OR Delete key (Windows) to 'lift & close gap'.
Resolve 15.3 & 16.0
Mac OSX 10.13.6
Hackintosh i7 32gb
GTX 1060 6GB
Offline

Rick van den Berg

  • Posts: 405
  • Joined: Tue Jun 02, 2015 7:47 am

Re: Ripple delete not working on the cut page

PostMon Jul 22, 2019 1:49 pm

Mark Grgurev wrote:I think the Cut page might only be able to do that on the first track. The Cut page is seemingly designed for a very super specific un-specified scenario that only like a hand full of people seem to find useful.


still on 15.3 (i tried 16.1 for a day)
i found the source tape really useful. is it still only available in the cut page?
Offline
User avatar

Rakesh Malik

  • Posts: 2549
  • Joined: Fri Dec 07, 2012 1:01 am
  • Location: Lynnwood, WA

Re: Ripple delete not working on the cut page

PostMon Jul 22, 2019 8:34 pm

Rick van den Berg wrote:i found the source tape really useful. is it still only available in the cut page?


Yes, it's a Cut page feature. Whether or not BMD will add it to the Edit page only BMD knows, but I suspect not. It's an efficiency oriented feature, while the Edit page is more tuned toward craft editing, not quick and/or rough editing.

So the flow would be Cut to make your rough, Edit to fine tune, then on to Color + Fairlight in whatever order you feel like, bouncing to Fusion whenever you need to.

At least that's my understanding. If there IS a plan to implement some of the Cut page functionality in the Edit page, it might be a v17 thing because BMD isn't into half-assing features for the sake of features. The entire Cut page was an experiment designed to generate feedback, so the 2nd iteration will probably rock.

I like it for the most part; my main criticism of it is that video track one behaves differently from the rest of the video tracks in the Cut page. Every time I trip over that it feels like a bug, because a track is a track everywhere else.
Rakesh Malik
Cinematographer, photographer, adventurer, martial artist
http://WinterLight.studio
System:
Alienware M15 Hexacore + Radeon VII + Razer Core
HP Spectre x360 Kaby Lake-R
Offline

bclontz

  • Posts: 16
  • Joined: Sat Jul 13, 2019 4:10 pm
  • Real Name: Bill Clontz

Re: Ripple delete not working on the cut page

PostTue Jul 23, 2019 8:18 pm

Ripple delete started working for me. I don't know what I did.
Windows 10 / Intel Core i3 6100 / 8GB RAM / GeForce GTX 750 Ti (2GB)
Offline

Hakim Craddock

  • Posts: 141
  • Joined: Wed Apr 26, 2017 8:23 pm

Re: Ripple delete not working on the cut page

PostTue Aug 06, 2019 2:03 am

same complaint. Ripple delete not working on the cut page. This is VERY annoying. I do find the cut page very useful when ripple delete works.
Offline

Hakim Craddock

  • Posts: 141
  • Joined: Wed Apr 26, 2017 8:23 pm

Re: Ripple delete not working on the cut page

PostTue Aug 06, 2019 2:27 am

ahhh so it seems to only work on track 1 which is stupid.
Offline

Peter Cave

  • Posts: 1353
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: Ripple delete not working on the cut page

PostTue Aug 06, 2019 1:02 pm

Hakim Craddock wrote:ahhh so it seems to only work on track 1 which is stupid.


If I mark in and out and Shift-backspace, it works perfectly for me on ALL tracks.
Resolve 15.3 & 16.0
Mac OSX 10.13.6
Hackintosh i7 32gb
GTX 1060 6GB
Offline

mikedkelly

  • Posts: 67
  • Joined: Tue Apr 10, 2018 9:31 pm
  • Real Name: Mike Kelly

Re: Ripple delete not working on the cut page

PostTue Aug 06, 2019 11:55 pm

Del is also working now in Windows on Beta 7 when the audio is on A1. Thanks for adding that back in BM!

-----------------------
OS: Windows 10 x64, CPU: Intel i7-8700K 5 GHz
RAM: 32GB 3200 MHz CL16, GPU: Zotac GTX-1080 Mini 8 GB
MB: Asus Z390-i Gaming, C: 970 Evo 500 GB, D: 970 Evo 1 TB

Return to DaVinci Resolve Beta Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests