DR Studio 16b6; No Adjustments for Retime or Lens Correction

  • Author
  • Message
Offline

Michael_Andreas

  • Posts: 1229
  • Joined: Sat Jan 05, 2019 9:40 pm
  • Real Name: Michael Andreas

DR Studio 16b6; No Adjustments for Retime or Lens Correction

PostSun Jul 21, 2019 3:42 am

Pulled a clip into DR Studio latest 16 beta and in the Edit window wanted to adjust the Retime parameters but were not visible. Neither was Lens Correction factor.

I was able to do this in DR Studio 15 no problem. (I have both installed)
_________________________________________________
DR Studio 16.1.1.005 - Win10 1909 Pro 64b - i7-6700K@4GHz - 32GB RAM
- NVIDIA RTX 2070 8GB, "Studio" driver 441.66 (upd 12/10 from 431.86)
- OS,Library: 1TB SSD - Project/Cache: 1 TB SSD
Offline

Michael_Andreas

  • Posts: 1229
  • Joined: Sat Jan 05, 2019 9:40 pm
  • Real Name: Michael Andreas

Re: DR Studio 16b6; No Adjustments for Retime or Lens Correc

PostSun Jul 21, 2019 12:44 pm

Screen captures from 16b6 vs 15
DR_studio_16.PNG
DR Studio 16b6
DR_studio_16.PNG (4.38 KiB) Viewed 268 times

DR_studio_15.PNG
DR Studio 15
DR_studio_15.PNG (10.95 KiB) Viewed 268 times
_________________________________________________
DR Studio 16.1.1.005 - Win10 1909 Pro 64b - i7-6700K@4GHz - 32GB RAM
- NVIDIA RTX 2070 8GB, "Studio" driver 441.66 (upd 12/10 from 431.86)
- OS,Library: 1TB SSD - Project/Cache: 1 TB SSD
Offline
User avatar

Jean Claude

  • Posts: 2973
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm
  • Location: France
  • Warnings: 1

Re: DR Studio 16b6; No Adjustments for Retime or Lens Correc

PostSun Jul 21, 2019 2:45 pm

Double click on Lens Correction and look
"Saying it is good, but doing it is better! "
Win10-1809 | Resolve Studio V16.1 | Fusion Studio V16.1 | Decklink 4K Extreme 6G | RTX 2080Ti 431.86 NSD driver! |
Offline

Michael_Andreas

  • Posts: 1229
  • Joined: Sat Jan 05, 2019 9:40 pm
  • Real Name: Michael Andreas

Re: DR Studio 16b6; No Adjustments for Retime or Lens Correc

PostSun Jul 21, 2019 2:47 pm

Jean Claude wrote:Double click on Lens Correction and look

That did it. Thanks.
_________________________________________________
DR Studio 16.1.1.005 - Win10 1909 Pro 64b - i7-6700K@4GHz - 32GB RAM
- NVIDIA RTX 2070 8GB, "Studio" driver 441.66 (upd 12/10 from 431.86)
- OS,Library: 1TB SSD - Project/Cache: 1 TB SSD
Offline

Michael_Andreas

  • Posts: 1229
  • Joined: Sat Jan 05, 2019 9:40 pm
  • Real Name: Michael Andreas

Re: DR Studio 16b6; No Adjustments for Retime or Lens Correc

PostMon Jul 22, 2019 12:40 am

It was not intuitively obvious that I should double click on the title to get the list of adjustment parameters. I would like to suggest the the UI should include a symbol like a solid right arrow which would be more intuitive.
_________________________________________________
DR Studio 16.1.1.005 - Win10 1909 Pro 64b - i7-6700K@4GHz - 32GB RAM
- NVIDIA RTX 2070 8GB, "Studio" driver 441.66 (upd 12/10 from 431.86)
- OS,Library: 1TB SSD - Project/Cache: 1 TB SSD
Offline

Peter Cave

  • Posts: 1616
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: DR Studio 16b6; No Adjustments for Retime or Lens Correc

PostMon Jul 22, 2019 3:59 am

Michael_Andreas wrote:It was not intuitively obvious that I should double click on the title to get the list of adjustment parameters. I would like to suggest the the UI should include a symbol like a solid right arrow which would be more intuitive.


Resolve versions prior to the R16 beta all had a small triangle symbol for that purpose. It has gone missing in R16.
Resolve 16.0
Mac OSX 10.13.6
Hackintosh i7 8700 32GB RAM
GTX 1060 6GB
Offline

Vit Reiter

  • Posts: 435
  • Joined: Mon Sep 04, 2017 5:36 pm

Re: DR Studio 16b6; No Adjustments for Retime or Lens Correc

PostMon Jul 22, 2019 11:29 am

Michael_Andreas wrote:It was not intuitively obvious that I should double click on the title to get the list of adjustment parameters. I would like to suggest the the UI should include a symbol like a solid right arrow which would be more intuitive.
Solid right arrow symbol can be ok but I hate why DaVinci doesn't remember the last settings. It is so uncomfortable to open the settings over and over again. :oops:
DaVinci Resolve and Fusion 16.1.1 Studio
macOS High Sierra 10.13.6
Mac Pro 2013, AMD FirePro D700 Graphics, 64GB RAM
iMac 2017, Radeon Pro 575 Graphics, 24GB RAM

Film Editor, Colorist, DIT, Encoding technician
linkedin.com/in/vít-reiter-film-editor

Return to DaVinci Resolve Beta Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests