3G HD-SDI and ATEM?

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

Pat Riehecky

  • Posts: 10
  • Joined: Sat Sep 15, 2012 5:39 pm

3G HD-SDI and ATEM?

PostSun Sep 16, 2012 1:43 pm

I've just started putting together a broadcasting system and have been trying to stay with SMPTE-424 for my long cable runs. But it doesn't look like I can use the ATEM series switchers with this.

Can this be added with a future firmware update or is there a hardware limitation keeping this from being supported?
Offline

Thomas Levitt

  • Posts: 26
  • Joined: Wed Aug 29, 2012 4:16 pm
  • Location: UK

Re: 3G HD-SDI and ATEM?

PostMon Sep 17, 2012 1:55 pm

It would need upgraded hardware. Firmware won't do it.
Offline

Aleksander Steffensen

  • Posts: 126
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:22 pm
  • Location: Bergen, Norway

Re: 3G HD-SDI and ATEM?

PostTue Sep 18, 2012 8:32 am

What do you mean, you have been trying to stay with SMPTE 424M for your long cable runs? You can use SMPTE 424M-compliant connectors and cables, you don't need the hardware to support SMPTE 424M unless you are actually running 3G-SDI from your sources to the switcher. I'd recommend to install SMPTE 424M-compliant infrastructure, and upgrade the hardware when needed.
Steffensen Multimedia
http://www.stmm.no

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests