Studio Camera 4K - SDI output suddenly not working

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

TomColchInstWelham

  • Posts: 5
  • Joined: Thu Jan 23, 2020 8:04 pm
  • Real Name: Tom Welham

Studio Camera 4K - SDI output suddenly not working

PostFri Feb 14, 2020 1:37 pm

Hi all,

All of a sudden we can't seem to get an output from one of our four cameras - nothing has changed, no settings, no cables, and there's no signal from one of the cameras. SDI IN also appears to be not working, because the tally light has stopped responding when we cut to that camera.

Yesterday, all four cameras were working.

Today:
Camera 1: No image, no sound being detected in the control room.
Cameras 2-4 fine.

Tried moving Camera 1 to camera 2's position, and swapping cables, still no image, so it's not the cable.
Unplugged everything from camera 1 and camera three, swapped them over, now the 'new' camera 1 is working and the 'new' camera 3 is not working, so it's something wrong with the camera itself.

The screen on the camera itself is still working, no problem, but no output and no tally light on the return.

Any ideas?
Offline

AndyMcHardy

  • Posts: 19
  • Joined: Sun Oct 08, 2017 11:11 am
  • Location: UK

Re: Studio Camera 4K - SDI output suddenly not working

PostFri Feb 14, 2020 2:27 pm

Time to call BM support
ATEM 1M/E 4K | Studio Converter | Camera Converter | Hyperdeck Studio Pro | 12x12 Cleanswitch | ATEM Mini
Offline

Gary Adams

Blackmagic Design

  • Posts: 807
  • Joined: Sat Aug 25, 2012 6:14 am

Re: Studio Camera 4K - SDI output suddenly not working

PostFri Feb 14, 2020 5:30 pm

Hello Tom. If you want to test the output of your camera, simply connect the output to the input with the camera set to Internal Reference. You should easily see the camera in the screen when you push PGM button. If you see the camera correctly, then the issue will be that the camera Resolution or frame rate does not match the ATEM. If you do not see the camera with this test, then probably contacting Support in your region may help.

Regards, Gary
Gary Adams
Blackmagic Design
Offline

Howard Roll

  • Posts: 498
  • Joined: Fri Jun 03, 2016 7:50 am

Re: Studio Camera 4K - SDI output suddenly not working

PostFri Feb 14, 2020 5:32 pm

AndyMcHardy wrote:Time to call BM support


Indeed.

If you get a replacement try and hold on to the old one for parts.

Good Luck

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 8 guests