hyperdeckstudio pro issue with codecs

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

François Zaïdi

  • Posts: 32
  • Joined: Wed Oct 23, 2013 12:03 pm

hyperdeckstudio pro issue with codecs

PostWed Oct 23, 2013 12:50 pm

Hello

I'm using 2 hyperdecks for recording a live show. I wanted to try all the codecs available and proceeded to record dnxhd in a mxf wrapper.
I input SDI (SD!), so it is 625/50i.

Well the output file is in .mov ! Mediainfo tells me teh codec is "AJA video system Xena".
The "uncompressed" is showing as "AJA video system Xena" @220mbs.
I formatted the ssd in exfat before recording each codec; because I thought on the fly codec change may not be supported.

1/ Is it because I am inputting sd I cannot have uncompressed ? or dnxhd .mxf ?
2/ What is this AJA xena codec ? An error from mediainfo ?
3/ Could it be the new firmware that is faulty ? Anything else ?

Thank you
Live Camera Director - Post production @ GIGOWATT FILM
French based AV production company

Please visit us : http://www.gigowattfilm.com
Offline
User avatar

Liam Kennedy

  • Posts: 2110
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:52 am
  • Location: Pasadena, CA

Re: hyperdeckstudio pro issue with codecs

PostWed Oct 23, 2013 5:29 pm

Have you installed the free DNxHD codecs from the Avid web site? If you have not done that... perhaps your system is having trouble identifying the codec used.
ATEM 1/ME, TVS, Hyperdeck Studio, Fujitsu Lifebook NH751 USB3

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 7 guests