External CCU Option

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

Patrick Cody

  • Posts: 5
  • Joined: Mon Apr 03, 2017 5:42 pm

External CCU Option

PostMon Apr 03, 2017 9:08 pm

Hi All.

I am planning to purchase 3 Studio HD 2 cameras for a small studio. I already have a switcher, so I do not plan to get the ATEM switcher. I do need CCU control, however, and prefer an external (hardware) option. The only option I could find is a unit from Skaarhoj, which was evidently made specifically for the Black Magic cameras.

Does anyone have experience with using these units? Or do you know of other options out there for external CCU controls of the BMD Studio HD 2 cameras?

Thanks in advance for any input.

Patrick
Offline

Harry Parker

  • Posts: 45
  • Joined: Wed May 28, 2014 10:57 pm

Re: External CCU Option

PostTue Apr 04, 2017 12:30 am

Hi Patrick,

Have a look at this post http://www.atemuser.com/forums/atem-vis ... oller-atem

Or go direct here http://www.lefflerpost.com.au/CCU/

Cheers,
Harry
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 1569
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: External CCU Option

PostTue Apr 04, 2017 9:17 am

Patrick,
I have tested the Skaarhoj unit at the IBC 2016 with Kasper.. Also tested the unit on their booth with a Micro studio camera.
Check> https://www.youtube.com/watch?v=oszooX6GIE8&t=1s

I'm also a guy that rather likes hardware then software.. So i use hardware to control the software..

You can also control it by JustMacro's and then add a hardware controller with midi..
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, Production Studio 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio, SONY FS7 4K, JVC HM700 Full HD Camera
Offline

Patrick Cody

  • Posts: 5
  • Joined: Mon Apr 03, 2017 5:42 pm

Re: External CCU Option

PostFri Aug 11, 2017 6:43 pm

Thanks for these replies to this (5 months back)! I wasn't receiving notifications when replies were posted, so I am just reading them now. This is helpful. I ended up with the Skaarhoj RCP, which I am just now setting up in our studio.

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 11 guests