Hyperdeck Studio Mini NO SIGNAL

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

Michael Morabe

  • Posts: 9
  • Joined: Fri Mar 24, 2017 7:29 pm

Hyperdeck Studio Mini NO SIGNAL

PostTue Apr 18, 2017 8:06 am

Night before doing my first live 9 hour broadcast at a beach volleyball event, i started to have signal issues getting my PGM OUT from my ATEM or Web Presenter into my Hyperdeck SM.

Sometimes it would load and be fine, but whenever the unit was powered off and turned back on, no signal. Sometimes it would show the resolution coming in (1080i 29.97) but then go to "No Signal."

Anyone else having issues with this at all?

Note: Everything was updated to current builds.
Offline

Larry Masters

  • Posts: 127
  • Joined: Wed Jul 09, 2014 4:24 pm

Re: Hyperdeck Studio Mini NO SIGNAL

PostTue Apr 18, 2017 6:46 pm

Michael Morabe wrote:Night before doing my first live 9 hour broadcast at a beach volleyball event, i started to have signal issues getting my PGM OUT from my ATEM or Web Presenter into my Hyperdeck SM.


Michael,

Try pushing the record button multiple times and see if this fixes it. I had a similar problem and found a post in this forum and the issue in that post was related to the play button being pushed or something like that. Anyway, I was able to get the HD SM to "see" the input from my ATEM.
Offline

Ian Morrish

  • Posts: 112
  • Joined: Sun Jan 18, 2015 9:24 pm
  • Location: New Zealand

Re: Hyperdeck Studio Mini NO SIGNAL

PostSun Apr 23, 2017 12:20 am

This is a real problem. Our mini's are rack mounted in the server room and we can't see if the input is being detected. When starting record from the broadcast panel it often doesn't start.
We are running 720p50 and connect the mini's to a 40x40 hub.
Regards,
Ian Morrish
Video Integrated Scripting Environment
(Windows PowerShell with ATEM driver + more)
https://ianmorrish.wordpress.com
Offline

Michael Morabe

  • Posts: 9
  • Joined: Fri Mar 24, 2017 7:29 pm

Re: Hyperdeck Studio Mini NO SIGNAL

PostMon Apr 24, 2017 4:45 am

Larry Masters wrote:
Michael Morabe wrote:Night before doing my first live 9 hour broadcast at a beach volleyball event, i started to have signal issues getting my PGM OUT from my ATEM or Web Presenter into my Hyperdeck SM.


Michael,

Try pushing the record button multiple times and see if this fixes it. I had a similar problem and found a post in this forum and the issue in that post was related to the play button being pushed or something like that. Anyway, I was able to get the HD SM to "see" the input from my ATEM.


I'll test this out as soon as I can get everything setup back up.
Offline

Christoph Vorlicek

  • Posts: 2
  • Joined: Tue May 09, 2017 8:33 am

Re: Hyperdeck Studio Mini NO SIGNAL

PostTue May 09, 2017 8:40 am

Hi,

did you resolve the Problem?

Because i have the same Problem with HD mini seeing No Signal where there is a Signal present (checked with monitor)
Offline

Tony Rivera

Blackmagic Design

  • Posts: 2856
  • Joined: Mon Aug 12, 2013 4:52 pm

Re: Hyperdeck Studio Mini NO SIGNAL

PostThu May 11, 2017 3:36 pm

When HyperDeck Studio Mini powers on, the default setting is for the HyperDeck to be in 'playback mode’. To switch to ‘record mode’, press the record button once and the HyperDeck will now display your input on the LCD (this will take 3-4 seconds). To start recording, press record again. Once recording is finished the HyperDeck will stay in ‘record mode’. To enter ‘playback mode’, press play once, you will see the first frame of your last recorded file. Press play a second time to begin playback.
Support: http://www.blackmagicdesign.com/support
Info: http://www.blackmagicdesign.com/company

Follow us on Instagram:
@blackmagicnewsofficial
Offline

Christoph Vorlicek

  • Posts: 2
  • Joined: Tue May 09, 2017 8:33 am

Re: Hyperdeck Studio Mini NO SIGNAL

PostFri May 12, 2017 2:26 pm

thx - figured that out.

I was able to record 1080i50 but if I put a 720p50 signal on the Input it won't show nor record it, any ideas ?
Offline

Nikhil Deshpande

  • Posts: 2
  • Joined: Fri Jun 09, 2017 5:30 pm

Re: Hyperdeck Studio Mini NO SIGNAL

PostFri Jun 09, 2017 5:37 pm

I have the same issue with 720p
Put all different formats of 720p. NO signal on all of then
Any results with your units?
Offline

Brett Jungbluth

  • Posts: 4
  • Joined: Wed Jan 04, 2017 6:15 pm

Re: Hyperdeck Studio Mini NO SIGNAL

PostWed Jun 21, 2017 8:27 pm

I'd like to bump this thread for the 720p issue. we are still having issues when trying to record 720p5994. It continually says there is NO SIGNAL. Flip it to 1080 and the video will work, back to 720, no good. Any ideas or has a formal bug been produced for this version of software?

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests