recording from Canon HF G30 into obs - screen doubles

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

PaulBoudreau

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Apr 18, 2017 6:50 pm
  • Location: Bolinbrook IL

recording from Canon HF G30 into obs - screen doubles

PostTue Apr 18, 2017 7:07 pm

Hi,

I'm recording video on a canon HF G30. It has an hdmi output, which we are sending into our Black Magic Intensity extreme. The Intensity is connected to a new macbook pro via a thunderbolt wire.

We are using obs - open broadcast service(https://obsproject.com/) to broadcast to a streaming service provider.

After much fiddling and getting all the setting in alignment, we have video but the screen is doubled. There is a green horizontal line around halfway down and the same video is shown twice (one above and one below the green line)

Any ideas?

attachment of screen shot
Attachments
2017-04-20_12-24-42.png
2017-04-20_12-24-42.png (523.57 KiB) Viewed 390 times
Last edited by PaulBoudreau on Thu Apr 20, 2017 5:28 pm, edited 1 time in total.
Offline

PaulBoudreau

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Apr 18, 2017 6:50 pm
  • Location: Bolinbrook IL

Re: recording from Canon HF G30 into obs - screen doubles

PostTue Apr 25, 2017 8:35 pm

no-one seen this before?
Offline
User avatar

Jack Fairley

  • Posts: 369
  • Joined: Mon Oct 03, 2016 7:58 pm

Re: recording from Canon HF G30 into obs - screen doubles

PostTue Apr 25, 2017 10:35 pm

What does the picture look like in Media Express?
Offline

todd.denning@gmail.com

  • Posts: 1
  • Joined: Tue Jun 27, 2017 4:54 pm

Re: recording from Canon HF G30 into obs - screen doubles

PostTue Jun 27, 2017 4:59 pm

PaulBoudreau wrote:Hi,

I'm recording video on a canon HF G30. It has an hdmi output, which we are sending into our Black Magic Intensity extreme. The Intensity is connected to a new macbook pro via a thunderbolt wire.

We are using obs - open broadcast service(https://obsproject.com/) to broadcast to a streaming service provider.

After much fiddling and getting all the setting in alignment, we have video but the screen is doubled. There is a green horizontal line around halfway down and the same video is shown twice (one above and one below the green line)

Any ideas?

attachment of screen shot


Paul, did you ever get this to work? We are looking into getting the HF G30 or G40. We use the same setup, Blackmagic Intensity Shuttle into OBS and a Service Provider for streaming from there. Would love to hear if you got it working, or how your setup is working for you! Thanks,
Todd

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests