ATEM not detecting HyperDeck Mini

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

Bryan Henry

  • Posts: 10
  • Joined: Wed Jan 30, 2013 9:01 pm

ATEM not detecting HyperDeck Mini

PostTue May 16, 2017 10:19 pm

I have the HD TV Studio, running 7.0.3, and 2x HyperDeck Mini, not sure what version they are on since I don't have a USB A to C cable available. The HDTVS is showing No Device Detected under HyperDecks. IP address are set to 192.168.0.XXX and on the same subnet. I am able to ping all three machines from both a Mac and a Windows 10 machine. What am I missing?
Offline

gw812

  • Posts: 4
  • Joined: Fri Jan 31, 2014 9:58 pm

Re: ATEM not detecting HyperDeck Mini

PostWed May 17, 2017 5:34 pm

Ditto. ATEM TV HD, Hyperdeck Mini, both on the same ethernet switch, and I can't get one to recognize the other. Also can't find anywhere in the config program to verify or edit the IP of the Hyperdeck Mini. HOW? WHY? HELP!
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 1004
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: ATEM not detecting HyperDeck Mini

PostWed May 17, 2017 5:38 pm

Did it work previously?? Or could it be that this function is not yet available on the HD Mini?? And will get released in a future firmware update??!!
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, Production Studio 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio, SONY FS7 4K, JVC HM700 Full HD Camera
Offline

MambaFiber.com

  • Posts: 390
  • Joined: Fri Aug 02, 2013 5:26 pm

Re: ATEM not detecting HyperDeck Mini

PostWed May 17, 2017 7:14 pm

The HDmini works fine with the ATEM, but my units had a note inside saying that you must upgrade the firmware to the latest version before using. I did not try them out of the box without an upgrade, so it is possible that new software may be required before the ATEM will talk to it. You never know with BMD...

However, once updated to HD firmware 5.1 and the IP setting on the HDmini and the ATEM are entered properly, it is fully functioning. You must not only set the IPs of everything in the same subnet, but you must enter the HDmini IP into one of the 4 machine control slots in the ATEM software or panel. Once all of this is setup it works great!
Greg Bellotte - owner
MambaFiber.com
FaceBook.com/MambaFiber
Offline

Bryan Henry

  • Posts: 10
  • Joined: Wed Jan 30, 2013 9:01 pm

Re: ATEM not detecting HyperDeck Mini

PostWed May 17, 2017 10:44 pm

So the issue I had was that I forgot to enter the IP address in the Settings. Once I did that, everything works without issue. I did go ahead and update the HyperDecks to 5.1

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests