Blackmagic Web Presenter Audio Dropping Out

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

Mike Haney

  • Posts: 2
  • Joined: Thu May 18, 2017 6:40 pm

Blackmagic Web Presenter Audio Dropping Out

PostThu May 18, 2017 6:50 pm

Blackmagic Web Presenter Audio Dropping when cutting between sources.

Background: I have done the firmware update and I am using the smart panel.

Problem: When switching between the SDI (camera) and HDMI (computer) inputs on the Smart Panel I get a momentary drop in audio (audio cuts out completely) and then cutting back from the HDMI source to the SDI video then the video freezes momentarily. I am using the XLR audio input on the unit and mixing the audio through a mixer.

Any suggestions or is anyone else have the same issues?
Michael Haney
Atlantic Video Productions
Offline

Phil Hadfield

  • Posts: 53
  • Joined: Wed Nov 27, 2013 5:34 pm

Blackmagic Web Presenter Audio Dropping Out

PostFri May 19, 2017 6:59 pm

Are you on afv? And running the same res / frame rate?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Offline

HannanCade

  • Posts: 8
  • Joined: Sat Mar 11, 2017 12:29 pm
  • Location: London

Re: Blackmagic Web Presenter Audio Dropping Out

PostFri May 19, 2017 11:35 pm

I had the same issues, but the 1.2 firmware update sorted it out for me. check you have the 1.2 firmware
Offline

Wayne Rutherford

  • Posts: 23
  • Joined: Tue May 13, 2014 12:47 pm

Re: Blackmagic Web Presenter Audio Dropping Out

PostSat May 20, 2017 12:50 am

Both cameras must be set to the same format.
If one is 1080i@29.97 the second camera must be the same settings
Update firmware to 1.2
Offline

Wayne Rutherford

  • Posts: 23
  • Joined: Tue May 13, 2014 12:47 pm

Re: Blackmagic Web Presenter Audio Dropping Out

PostSat May 20, 2017 8:57 pm

I just did the Firmware update to 1.2
2 camera switcher with cross dissolve and clean audio.



Offline

Mike Haney

  • Posts: 2
  • Joined: Thu May 18, 2017 6:40 pm

Re: Blackmagic Web Presenter Audio Dropping Out

PostSat May 20, 2017 9:36 pm

Thank you all. I will check this on my unit. One more question... If on HDMI channel I run a Computer on what should the setting on the computer be for a clean transition? Thanks again.
Michael Haney
Atlantic Video Productions

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests