Tally Lights

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

mattryan@ucsb.edu

  • Posts: 1
  • Joined: Fri Nov 10, 2017 7:55 pm

Tally Lights

PostFri Nov 10, 2017 8:06 pm

HI. I have a 4 camera tv studio. I want to use 4 Ursa Mini Pro 4.6k cameras with the viewfinders. It is connected to me ME2 Switcher.

I want the viewfinders because of the Tally Light ability. I know the work flow is a SDI cable out from the switcher to the camera input. My problem is that I cannot connect an SDI cable directly from the switcher to the input of the camera. I need to go to wireless because of facility issues.

My thought is program out(SDI) from the switcher to carry the tally information along that SDI cable to a teradex bolt transmitter, than connect a teradex bolt receiver to the input of the camera.

My question is has anyone tried this and would it carry the tally signal via the Teradex bolt.

Overall, I use the teradex bolt to send a signal from my FS700 cameras to an SDI cable to the switcher and it works great. But if I can use teradex on the ursa mini 4.6 cameras the same way and for tally, I will ditch the fs700's

thanks
Offline
User avatar

Tobias Dieterich

  • Posts: 85
  • Joined: Tue Nov 27, 2012 8:51 am
  • Location: Friedrichshafen, Germany

Re: Tally Lights

PostSun Nov 12, 2017 6:38 am

I don't know if the Bolts carry every SDI anc data over the air, but consider that you should not place the receiver to close to the transmitter on the camera (will decrease the SNR on the RX drastically, signal in RX path is distorted). On Steadicam setups you can but the receiver on the bottom of the sled.
Tobias Dieterich | T.D. Medien- und Veranstaltungstechnik | www.td-media.tv
Offline

David Peddicord

  • Posts: 47
  • Joined: Thu Jan 02, 2014 5:29 pm

Re: Tally Lights

PostSun Nov 12, 2017 2:05 pm

Isn't this a question for Teradex?
Offline

Gary Adams

Blackmagic Design

  • Posts: 439
  • Joined: Sat Aug 25, 2012 6:14 am

Re: Tally Lights

PostMon Nov 13, 2017 5:10 pm

Hello Matt. This would be a question for Teradex. The ancillary data in the SDI would need to pass and remain uncompressed for this to work. The specs for the SDI are on the website. This would also be true if you wanted to control the cameras from the ATEM as the data needs to be present and uncompressed.

Regards, Gary
Gary Adams
Blackmagic Design
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 1474
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: Tally Lights

PostMon Nov 13, 2017 9:39 pm

They don't carry Anc data.

The bolt as so many other transmitters strip away all un-necesary data to improve datarate and latency issues.
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, Production Studio 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio, SONY FS7 4K, JVC HM700 Full HD Camera

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Travis Wurges, Yahoo [Bot] and 8 guests