Page 1 of 1

Hyperdeck 12G & Ethernet errors

PostPosted: Tue Feb 20, 2018 6:30 pm
by dasoundguy
We are a rebuild site ... installed ATEM, hyperdeck, 3 manned cams, two unmanned, and 5 stage GoPros, plus a variety of other input devices. We have been operational for a couple of months and tweaking the environment is on-going.

Of concern is the number of errors seen by the switch on the hyperdeck's ethernet connection. The majority of connections are 1Gb full duplex. The hyperdeck wants to operate at 10Mb & half duplex. Over the past 30 days, the error count was over 400,000. I reset that link yesterday and you can see the errors generated in just 12 hours...

Interface TTL Pckts Rcvd W/O Errors Pckts Rcvd W/ Errors Broadcast Pckts Rcvd Pckts transmitted W/O Errors Transmit Packet Errors Collision Frames Time since counters  last cleared

g17 465985 0 0 1248591 111 498 0 day 19 hr 18 min 51 sec

Sooooo, since this is the only device showing an unusually high number of errors, do we have a defective hyperdrive? The environment also contains isolated (VLAN) traffic monsters running DANTE and I may get an error per 1-10 billion (yes, B) packets.

Is the hyperdeck really built to run at 10Mb???

Bryan / Trinity Church

Re: Hyperdeck 12G & Ethernet errors

PostPosted: Thu Feb 22, 2018 5:17 pm
by AndyMcHardy
Are you forcing the switch port to be 1Gb/full? As 10Mb & half duplex suggests the hyperdeck is failing the negotiate the settings it wants with the switch.

Re: Hyperdeck 12G & Ethernet errors

PostPosted: Fri Feb 23, 2018 1:48 pm
by Xtreemtec
I think the Ethernet interface is not 10mbit.. There might be something wrong.. Maybe try a different cable.. As a hyperdeck should be able to keep up with the Atem data packets when used as playout device linked trough the atem.. And with 10mbit you would not be able to run a Atem..

Maybe do a little try just a simple cheap netgear switch with 1 meter cable to the Hyperdeck and atem and see if it is still dropping or disconnecting from the Atem.. If so you should contact BMD Support as there might be something wrong with your hyperdeck..

Re: Hyperdeck 12G & Ethernet errors

PostPosted: Wed Mar 07, 2018 3:02 pm
by dasoundguy
Thanks for the replies ...

The switch is telling me that it is 10mb & half duplex. I reduced the switch to match so it wouldn't negotiate at the higher levels ... which did drop the error counts. It just seemed odd that a "new" device would run at 10 as opposed to 100 or 1G. So that's why I raised the issue to those that might know.

Re: Hyperdeck 12G & Ethernet errors

PostPosted: Thu Mar 08, 2018 6:35 am
by Raphaël Jacquot
sounds to me like you have a definite cable issue... maybe some crosstalk with power by going too close from tube lights or something ?