Web Presenter - anyone HAVING or HAD issues???

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

dwhopson

  • Posts: 5
  • Joined: Tue Feb 27, 2018 9:12 pm
  • Location: Greensboro, NC - USA
  • Real Name: Dennis Hopson

Web Presenter - anyone HAVING or HAD issues???

PostTue Feb 27, 2018 10:14 pm

Hi Everyone,

I am currently renting a Blackmagic Web Presenter for the purposes of testing a potential new camera purchase. I have been having LOTS of issues with this combination since we received it and have yet to stream anything successfully.

Here's the situation. We are looking at purchasing several new UltraStudio Mini's and Sony PWX-X70 cameras over the next month or so. Before spending almost $5k on this purchase, I wanted to rent the camera and make sure it was everything I wanted. Once I received it and connected everything (via SDI) in my main auditorium, I couldn't get a signal via the house video patchbay and OBS. The video patchbay is approximately 10 years old. After two hours of tinkering, I finally got a signal and a brief, but stable, test stream. The next day, when I was ready to stream a large-scale production - no image...not on restart, not on reconnect, not on moving patchbay points, not on changing output parameters of camera, double-checked proper patch/video connection cables being used...nothing. So, I setup my old system and the production was run from that.

The next day, I setup the camera and web presenter in my building on my video patchbay (circa 20 years old) and it streamed via OSB for four hours before having issues. Once the issue was noticed, we couldn't get a signal back through the web presenter. I did notice that the SDI indicator light on the back of the unit was lit the entire time the camera was connected - picture or not...both days. Again, all potential issues checked-out but nothing remedied the problem.

At this point, I'm not sure where the problem lies - the video patchbay (in both buildings?), the web presenter, or OBS.

Has anyone else run into this type of issue with the WebPresenter before? It's making it difficult to make a proper assessment of equipment for purchase. Just a note - I will not be purchasing a Web Presenter but an UltraStudio Mini...just renting as an evaluation device.

Thanks for help and thoughts.
Dennis Hopson
House Manger/Recording Engineer/Live-Stream Coordinator
School of Music
University of North Carolina at Greensboro
Offline
User avatar

Scott Smith

  • Posts: 952
  • Joined: Sat Apr 13, 2013 12:51 pm

Re: Web Presenter - anyone HAVING or HAD issues???

PostWed Feb 28, 2018 4:14 pm

I didn't like the specs or the initial reviews on the Web Presenter - so, I can't help directly with your question. I ended up getting the AJA U-Tap for those types of applications. It has been pretty solid. It might be a good alternative for you look at.

BTW, I have some very old video patchbays I use every day. Most are at least 20 years old. Occasionally, they need exercising or a quick cleaning. But I have been impressed with how few issues I have had with them after switching to HDSDI video.
Scott R Smith
BMD Stuff I use: ATEM 2-M/E, 4 x ATEM PS 4K, Broadcast Videohub, 6 Hyperdeck Pros, 4 Hyperdeck Shuttles, Multidock, Smartscope Duo, Smartview, Intensity Extreme, Decklink Studio, and lots of Miniconverters and Open Gear Converters.
Offline

dwhopson

  • Posts: 5
  • Joined: Tue Feb 27, 2018 9:12 pm
  • Location: Greensboro, NC - USA
  • Real Name: Dennis Hopson

Re: Web Presenter - anyone HAVING or HAD issues???

PostWed Feb 28, 2018 5:08 pm

Hi Scott,

Thanks for the reply and the info regarding the patchbays. I sort of think the issue isn't laying there all of the patchbays, both video and audio, have been well maintained over the years.

I'll take a look at the Aja unit.

dwh
Dennis Hopson
House Manger/Recording Engineer/Live-Stream Coordinator
School of Music
University of North Carolina at Greensboro
Offline

Andrew Martin

  • Posts: 195
  • Joined: Sat Jul 08, 2017 9:25 pm

Re: Web Presenter - anyone HAVING or HAD issues???

PostWed Feb 28, 2018 6:48 pm

+1 for the U-tap
Or A magewell usb 3 equivalent.
https://www.amazon.com/Magewell-Capture ... BKOLL3J3K6
Have several of both and they run great.

Bought the WP nothing but issues.. to be fair BMD have
ironed some of these out as the product got more established with recent updates etc.
but the only thing I miss using the above is the confidence monitor the WP gives me
which really doesn't say much for the WP itself. Still too unreliable for me, at this time.

A.

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests