ATEM Television Studio HD

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

HayderIsmael

  • Posts: 12
  • Joined: Wed Oct 25, 2017 11:38 pm

ATEM Television Studio HD

PostThu Mar 01, 2018 7:04 pm

Hi blackmagicer,
I've just received my ATEM Television Studio HD and testing it. I found that I can't use two different sources of cameras like DSLR which is 1080i and another source with 1080P at the same time. only the one that I change the ATEM setting to match will be reviewed. Please advise.
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 2318
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: ATEM Television Studio HD

PostThu Mar 01, 2018 8:08 pm

I think you might want to read the ATEM FAQ to get your awnser and solutions..

Frequently Asked Questions - Atem Mixer
>Point 1.02
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, 1M/E 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio Mini, SONY FS7 4K, Ursa Broadcast 4K
Offline

Mats W.

  • Posts: 7
  • Joined: Thu Feb 01, 2018 10:45 am
  • Real Name: Mats Wehn

Re: ATEM Television Studio HD

PostSun Mar 04, 2018 9:54 am

For us, the ATEM will only notice sources with the same format, if you set it up
Offline

Royce Hildreth

  • Posts: 7
  • Joined: Fri Oct 26, 2012 5:21 pm

Re: ATEM Television Studio HD

PostSun Mar 04, 2018 4:39 pm

HayderIsmael wrote:Hi blackmagicer,
I've just received my ATEM Television Studio HD and testing it. I found that I can't use two different sources of cameras like DSLR which is 1080i and another source with 1080P at the same time. only the one that I change the ATEM setting to match will be reviewed. Please advise.


I own 3 of the Roland VC-1-SC. These scalers help me adjust resolution on sources that are not ATEM friendly. Keep in mind these will introduce a tiny bit of video delay so lip-sync might be a tiny bit off if doing Imag (not really noticeable if streaming). One way around is to run audio into the camera and pull audio through SDI or HDMI. This will now delay both and keep synced.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: James Muscat and 5 guests