Monitoring Audio from Cameras in TVS HD

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

Grega Podrekar

  • Posts: 7
  • Joined: Fri Jan 06, 2017 7:06 am

Monitoring Audio from Cameras in TVS HD

PostTue May 15, 2018 6:47 am

Hi,
I have read on some forum posts that Audio monitoring per source in TVS HD is possible, but headphones icon is greyed out and not available. It would be great if it is possible. Is it?

Screen Shot 2018-05-15 at 08.47.06.png
Screenshot
Screen Shot 2018-05-15 at 08.47.06.png (96.63 KiB) Viewed 138 times


Best regards
grega
Offline

Robert Betzner

  • Posts: 289
  • Joined: Fri Sep 28, 2012 7:54 am
  • Location: Cologne, Germany

Re: Monitoring Audio from Cameras in TVS HD

PostTue May 15, 2018 8:30 am

The TVS-HD has no audio output at all beside the embedded SDI-audio. You need to have a dedicated audio output like on the old 1me and 2me's or the newer ones to make this work. The TVS HD simply isn't able to do this.

Cheers

Robert
Offline

Grega Podrekar

  • Posts: 7
  • Joined: Fri Jan 06, 2017 7:06 am

Re: Monitoring Audio from Cameras in TVS HD

PostTue May 15, 2018 8:56 am

So if I use AUX and some kind of hardware on that output (HDMI to AUDIO), then I can route desired source to AUX and then I can monitor audio only on that source?

Thanks
grega

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests