Tricaster control of Smart VideoHub 20x20

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

frank.leggett

  • Posts: 12
  • Joined: Tue Oct 02, 2012 1:11 pm

Tricaster control of Smart VideoHub 20x20

PostMon Nov 12, 2018 3:04 pm

Hi Struggling to get my tricaster to control the VideoHub 20x20. I have followed Newtek instructions which is to alter the router_setup xml file that is loaded by Tricaster on booting.

Below is a copy of my xml file
<routers>

<config>

<blackmagicdesign_config discovery="false"/>

<blackmagicdesign ip="192.168.0.150" port="9990" name="Blackmagic Videohub"/>



</config>

<!-- The parameter allow_mapping_change_on_pgm specifies whether we lock routers from being
changed if they are already on program out, to avoid accidental selection of other sources.



-->
<routing allow_mapping_change_on_pgm="true">

<mapping newtek_input="1" router_output="1"/>
<mapping newtek_input="2" router_output="2"/>
<mapping newtek_input="3" router_output="3"/>
<mapping newtek_input="4" router_output="4"/>


</routing>


<inputs>
<!--
<input name="BlackMagic Videohub" router_input_index="13" switcher_long_name="MAIN CAMERA" switcher_short_name="Main" menu_name="studio 7" audio_long_name="main mic" />
-->
</inputs>

</routers>

It is an edited version of the template that comes with the Tricaster. I can confirm the IP address and I can even ping the VideoHub from the Tricaster when I exit into windows.

Can anyone offer any thoughts?

Many thanks
Frank
Offline

rogersuski

  • Posts: 120
  • Joined: Wed Aug 29, 2012 12:37 am

Re: Tricaster control of Smart VideoHub 20x20

PostMon Nov 12, 2018 4:13 pm

Don't use tricaster, but I wonder why the inputs section is commented out.
Offline

frank.leggett

  • Posts: 12
  • Joined: Tue Oct 02, 2012 1:11 pm

Re: Tricaster control of Smart VideoHub 20x20

PostMon Nov 12, 2018 4:37 pm

Hi,

The input section is commentated out because has far as I know this only to name the inputs. Without it the router list will just say input 1, input 2 etc.
Offline

Kane Peterson

  • Posts: 62
  • Joined: Thu Apr 25, 2013 3:13 am

Re: Tricaster control of Smart VideoHub 20x20

PostTue Nov 13, 2018 8:21 pm

frank.leggett wrote:The input section is commentated out because has far as I know this only to name the inputs. Without it the router list will just say input 1, input 2 etc.


Correct. The TriCaster can read the labels programmed in some router models, if this is the case this part of the XML not needed.

If this is left out and the router doesn't have labels that can be read, router inputs will be listed as 'Input 1', 'Input 2', etc...

Kane Peterson
NewTek
Offline

frank.leggett

  • Posts: 12
  • Joined: Tue Oct 02, 2012 1:11 pm

Re: Tricaster control of Smart VideoHub 20x20

PostThu Dec 06, 2018 5:00 pm

Has anyone worked out why this doesn't work with my Tricaster?

Any thoughts would be appreciated.

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests