HyperDeck Studio Pro software?

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

acrice79

  • Posts: 4
  • Joined: Tue Jan 15, 2019 11:01 pm
  • Real Name: Aaron Rice

HyperDeck Studio Pro software?

PostTue Jan 15, 2019 11:11 pm

Hi everyone!

We just added 3 HyperDeck Studio Pro units to our field gear, and I am having such a hard time finding software to control these. I see a lot of iOS apps, but I'm looking for something that I can install on the Windows computer that is running our ATEM switcher software. The main feature I need is the ability to change the clip names for recording, which from what I understand can be done with the 'record: name: "clip"' command. I know I can telnet in to each HD and do that, but I was hoping there was something more "user friendly" that can accomplish that on all three with one click of the mouse. Does anything like this exist?

Thank you for the help!

Aaron
Offline
User avatar

Jack Fairley

  • Posts: 1123
  • Joined: Mon Oct 03, 2016 7:58 pm
  • Location: Los Angeles

Re: HyperDeck Studio Pro software?

PostWed Jan 16, 2019 12:23 am

HyperDeck Panel by iamjeffamato worked well for this the last time I needed it.
Threadripper 1950X 3.7GHz
64GB DDR4-2666
2x GTX 1080 Ti
DeckLink 4K Extreme 12G
Resolve Studio 15.3.1
Windows 10 Pro 1803
Offline

acrice79

  • Posts: 4
  • Joined: Tue Jan 15, 2019 11:01 pm
  • Real Name: Aaron Rice

Re: HyperDeck Studio Pro software?

PostWed Jan 16, 2019 9:38 pm

I tried using Telnet to connect, but it keeps kicking me out, and I discovered on another post that you apparently can't be connected to the ATEM switcher and use telnet at the same time. If that's the case, will the HyperDeck Panel program work with the HyperDecks being connected to the switcher?
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 3433
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: HyperDeck Studio Pro software?

PostThu Jan 17, 2019 10:36 am

No same problem.. You can only have 1 telnet session running to the hyperdeck. So or you connect them to the atem. Or you control them with Hyperdeck panel.. I would go for hyperdeck panel as it has a lot more options to offer then the atem integration. The only thing you miss out on is the Autoroll on cut.
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV Trailer, ATEM TVS HD, 1M/E 4K, 4M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio Mini, Ursa Broadcast 4K, 4K fiber converters with Sony Control
Offline

acrice79

  • Posts: 4
  • Joined: Tue Jan 15, 2019 11:01 pm
  • Real Name: Aaron Rice

Re: HyperDeck Studio Pro software?

PostThu Jan 17, 2019 3:50 pm

That's a bummer. We purchased the HyperDeck Panel software, mostly so clips can be named. I don't understand why there isn't a built-in web interface for the HyperDecks...it would make things a lot easier. I like the ability to have a macro to call up a specific clip on the ATEM and I also have one that will gang record on all three at the same time. Hate to lose the integration with the switcher...it would be nice if the features on the HyperDeck Panel software was also available through the ATEM interface.

I'm hoping that it will work if I disconnect the ATEM ethernet cable from our network for a brief time to set clip names through the HDP software and then reconnect. Will see once I get all that installed, but it's silly to have to jump through the hoops for this.

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests