HD Atem Switcher INPUTS

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

Alexjos

  • Posts: 1
  • Joined: Wed Feb 06, 2019 12:34 pm
  • Real Name: Ainainy Njau

HD Atem Switcher INPUTS

PostWed Feb 06, 2019 12:41 pm

Can INPUT to ATEM HD Switcher 1080 60i via SDI camera sources with 1080 60p from HDMI laptops and SDI ptzoptics camera?
Can the switcher accept the 60i/60P versions at the same time?
Offline

Tony Rivera

Blackmagic Design

  • Posts: 3298
  • Joined: Mon Aug 12, 2013 4:52 pm
  • Real Name: Tony Rivera

Re: HD Atem Switcher INPUTS

PostWed Feb 06, 2019 4:50 pm

No. The switchers will have a setting within the control software where you can set the frame rate and resolution to one setting and will only see what it is set to. In order to have mixed formats be detected by the switcher, you would need these changed from either the source or with a format conversion device to ingest to the switcher.
Support: http://www.blackmagicdesign.com/support
Info: http://www.blackmagicdesign.com/company

Follow us on Instagram:
@blackmagicnewsofficial
Offline

Denny Smith

  • Posts: 9909
  • Joined: Thu Aug 01, 2013 4:19 pm
  • Location: USA, Northern Calif.

Re: HD Atem Switcher INPUTS

PostThu Feb 07, 2019 9:09 pm

Or use the new ATEM Studio Pro 4K, which can suport mixed source inputs (however, doing so add delay caused by the internal rescaling of the signal to match them up.
Cheers
Denny Smith
SHA Productions

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests