Resolve Dongle Flashing

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

Michael Beck

  • Posts: 119
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:07 am
  • Location: Jackson, TN

Resolve Dongle Flashing

PostFri Nov 09, 2012 12:23 am

So, I just tried to open up resolve, and it said that it could not find my license. I looked at my dongle, and it is flashing green. I don't remember it doing that before. Is it dead? if so, How do I get it replaced.. and how fast can this happen? I really need my resolve to work! :?
------------
-Michael Beck
Offline

Javier Sanchez

  • Posts: 53
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 3:18 pm
  • Location: Chile

Re: Resolve Dongle Flashing

PostFri Nov 09, 2012 12:29 am

always on red my dongle, never seen it green.
Javier Sanchez Ortiz
Colorist (Telecine-Digital)
Owner

EnGamaDos S.p.A
www.engamados.cl
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 6755
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: Resolve Dongle Flashing

PostFri Nov 09, 2012 12:46 am

Hi, the dongles early fail, but I have seen one that has. First check your dongle is in a usb2/3 port, some extenders drop speed. If its directly in the Mac/pc try another USB port. If that doesn't work phone USA support and the can help. You can downloads and use Lite till the exchange of occurs.
Peter
DaVinci Resolve Product Manager
Offline
User avatar

Michael Beck

  • Posts: 119
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:07 am
  • Location: Jackson, TN

Re: Resolve Dongle Flashing

PostFri Nov 09, 2012 4:27 am

It is plugged directly into my macbook pro Retina. It has always worked before. I will give support a call tomorrow.
------------
-Michael Beck
Offline

CaptainHook

Blackmagic Design

  • Posts: 1518
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:50 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: Resolve Dongle Flashing

PostFri Nov 09, 2012 6:26 am

This is one downside to dongles. I have an ilok with over 60 licenses for audio software/plugins on it and if it dies, i can't do work until i get a new one and start the ZDT ("zero" down time - HA!) recovery process which you have to pay for yearly. Also, not all plugin manufacturers support the ZDT program! :?

I love that i can carry all my licenses to any recording studio, but if/when it goes down there's potential for drama which i've read many people have had.

Hope you get it sorted quickly Michael!
http://www.captainhook.co.nz/blackmagic-cinema-camera-lut/

**Any post by me prior to Aug 2014 was before i started working for Blackmagic**
Offline

Radman

  • Posts: 518
  • Joined: Thu Nov 01, 2012 5:26 pm

Re: Resolve Dongle Flashing

PostFri Nov 09, 2012 2:08 pm

Mine is solid green as is with Avid.
Give support a ring.
Radman.
Offline
User avatar

Michael Beck

  • Posts: 119
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:07 am
  • Location: Jackson, TN

Re: Resolve Dongle Flashing

PostFri Nov 09, 2012 8:07 pm

Well, after not changing anything.. it magically started working today. hmmm.. strange! glad I checked one more time before calling support! :)
------------
-Michael Beck

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests