HDLink Pro Signal Issues

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

Jorge Bernal

  • Posts: 7
  • Joined: Thu Aug 30, 2012 2:30 am
  • Location: Houston, TX

HDLink Pro Signal Issues

PostThu Aug 30, 2012 2:53 am

I just purchased last week an Ultrastudio 3D Thunderbolt, an HDLink Pro 3D Displayport and an HP Dreamcolor monitor. All this is for the purposes of editing and grading with a color accurate reference. I am running Media Composer 6.0.3 on a thunderbolt iMac with 14 GB of RAM.

So far I have not been able to get signal into it through the HDLink Pro. I am using HDMI out of the Ultrastudio for the time being just for editing, not grading.

Every other time I launch the HDLink Utility it asks me to update the firmware. I follow the instructions, power cycle (unplug and plug back), and SOMETIMES I will get a signal that is distorted and looks like an off-sync broadcast monitor (you know where the image is split in half and the bottom is on top and the top is on the bottom and some diagonal lines running across sort of thing).

Am I doing something wrong? The setup goes SDI out A on Ultrastudio into SDI In A on HDLink Pro and then Displayport out into HP Dreamcolor Displayport In.

Is my HDLink defective?

Any thoughts and comments will be helpful!
Jorge Bernal
Editor
www.bernal.tv
Offline

Margus Voll

  • Posts: 1089
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 10:31 am
  • Location: Tallinn, Estonia

Re: HDLink Pro Signal Issues

PostThu Aug 30, 2012 4:18 pm

Sounds to me as it is defective

Talk to your reseller about it maybe ?
Margus Voll, C.S.I.

http://www.iconstudios.eu
margus@iconstudios.eu
Insta / Twitter @margusvoll

Resolve 15 W10 (i9-7940x 14c OC @4.4 Ghz, 2x Titan Pascal, 128 gb ram)
Resolve 12.5.4 OSX
BMC 2,5 K
Pocket camera
Offline

Jorge Bernal

  • Posts: 7
  • Joined: Thu Aug 30, 2012 2:30 am
  • Location: Houston, TX

Re: HDLink Pro Signal Issues

PostFri Aug 31, 2012 6:02 am

I did contact BMD Support and they said they might just do an RMA and have me ship it to them. Hopefully I can just get it replaced ASAP.

If not I will return it to my reseller and have him deal with the headache. :?
Jorge Bernal
Editor
www.bernal.tv
Offline
User avatar

Frank Glencairn

  • Posts: 1651
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:07 am
  • Location: Germany

Re: HDLink Pro Signal Issues

PostSat Nov 10, 2012 11:31 am

Having the same problem with constant firmware update, but on the 3D Extreme SDI version here on PC.

Have you ever solved that problem?

Thanks, Frank
http://frankglencairn.wordpress.com/

I told you so :-)
Offline
User avatar

Jean-Baptiste Van Zeebroeck

  • Posts: 3
  • Joined: Sun Nov 18, 2012 12:03 pm
  • Location: Belgium

Re: HDLink Pro Signal Issues

PostSun Nov 18, 2012 12:19 pm

Same problem / issue for me. Is the replacement the only solution ?
iMac 27 3,4 GHz Intel Corei7/16Go 1333 MHz DDR3 - OSX Yosemite 10.10.3
Thunderbolt Display HP DreamColor LP2480zx Promise Pegasus R6
UltraStudio 3D (NOT WORKING with FCPX/Yosemite! ) - HDLink Pro 3D
FCP7 and FCPX 10.2/Adobe CC2015/DaVinci Resolve Lite
Offline
User avatar

Frank Glencairn

  • Posts: 1651
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:07 am
  • Location: Germany

Re: HDLink Pro Signal Issues

PostThu Nov 29, 2012 10:02 pm

First I thought it was my HD-Link. To make sure I connected a SDI monitor to the Decklink output and got the same results (blinking flashing, green screen, distorted)
Found out, that I had my Decklink card in the wrong slot (too less PCI lanes) - changed slots and it started working.

Also the update routine of the HDLink somehow went away after that.

Gotta say that I love the combination of Decklink, HDLink and Dreamcolor.

Frank
http://frankglencairn.wordpress.com/

I told you so :-)

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests