SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Michael Sibley

  • Posts: 47
  • Joined: Wed Jul 08, 2015 6:36 pm

SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostSat Jul 02, 2016 9:31 am

I've have a problem with Resolve not saving the grading for some clips. I render a project but when playback the render some of the clips have lost part of their grading. It appears to the Gain adjust which not being saved.
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 6859
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: 1146 North Las Palmas Ave. Hollywood, California 90038 USA

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostSun Jul 03, 2016 2:29 am

never happen to me, can you give more details?

is a compound clip involved?
SuperServer 5039AD-I
C9X299-PGF - DDR4-2400 16x4 GB
i9-7920xCPU 12c 2.90GHz Water cooled
2x GTX 1080ti DeckLink Studio 4K
Window10 - Resolve Studio 16.0.0B.033
nvidia: 430.86 studio
Offline

Michael Sibley

  • Posts: 47
  • Joined: Wed Jul 08, 2015 6:36 pm

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostMon Jul 04, 2016 5:23 pm

The clip is a AVCHD file from a SONY HXR-NR-100 USING Picture Profile 6, GAMMA ITU709. I have clips in the same format that work correctly. There is ProRes file from a NINJA 2 RIGHT before it and right after it.
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 5873
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostTue Jul 05, 2016 1:36 am

All clips regardless of type are transformed to RGB pixel data and then the image processing is applied. So it's extremely strange for a clip to not have proceeding applied, unless you have set the clip as "flat pass" in the color page or deliver page. Right click on the thumbnail to check.

If that's not it, select just that clip to render as a single clip, even with an large gain change to see how it behaves as a single item. If still incorrect post your clip and the exported project for peer review.
DaVinci Resolve Product Manager
Offline

Michael Sibley

  • Posts: 47
  • Joined: Wed Jul 08, 2015 6:36 pm

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostTue Jul 05, 2016 12:41 pm

I miss typed earlier, The clip is a AVCHD file from a SONY HXR-NR-100 USING Picture Profile 6, GAMMA ITU709. I have clips in the same format that work correctly. There is no clip from the Ninja 2.
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 6859
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: 1146 North Las Palmas Ave. Hollywood, California 90038 USA

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostTue Jul 05, 2016 2:57 pm

is that clip a "remote grade " by any chance?
SuperServer 5039AD-I
C9X299-PGF - DDR4-2400 16x4 GB
i9-7920xCPU 12c 2.90GHz Water cooled
2x GTX 1080ti DeckLink Studio 4K
Window10 - Resolve Studio 16.0.0B.033
nvidia: 430.86 studio
Offline

Michael Sibley

  • Posts: 47
  • Joined: Wed Jul 08, 2015 6:36 pm

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostTue Jul 05, 2016 3:52 pm

No remote grade. Edited and graded on a local computer. The clips are stored on 12TB drive array. I rendered just the clip in question. However, I could not tell if its lift and gain had changed. I rendered the clip before the clip in question, the clip in question and the clip following the clip in question. The problem appeared. I rendered the whole project. The problem persisted. I watched while Davinci Resolve was rendering and noticed that the change in left and gain appears during rendering.

Here's a link to the render project on YouTube:
Offline

Michael Sibley

  • Posts: 47
  • Joined: Wed Jul 08, 2015 6:36 pm

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostFri Jul 08, 2016 7:07 pm

It happened again last night except this all of the grading disappeared from once clip. In addition could no longer graded the clip. Very frustrating since I just finished grading the project. I pull a test render to check my work. A few things needed fixing. When opened the project one clip had lost its grading and seemed locked.
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 6859
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: 1146 North Las Palmas Ave. Hollywood, California 90038 USA

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostFri Jul 08, 2016 11:02 pm

do you use versions?
SuperServer 5039AD-I
C9X299-PGF - DDR4-2400 16x4 GB
i9-7920xCPU 12c 2.90GHz Water cooled
2x GTX 1080ti DeckLink Studio 4K
Window10 - Resolve Studio 16.0.0B.033
nvidia: 430.86 studio
Offline
User avatar

Marc Wielage

  • Posts: 5598
  • Joined: Fri Oct 18, 2013 2:46 am
  • Location: Hollywood, USA

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostFri Jul 08, 2016 11:41 pm

I'd be curious if it's possible that the one clip was in Bypass in the timeline.
marc wielage, csi • VP/color & workflow • chroma | hollywood
Offline

Michael Sibley

  • Posts: 47
  • Joined: Wed Jul 08, 2015 6:36 pm

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostWed Aug 03, 2016 7:57 am

I did not set any of the clips to bypass
Offline

Michael Sibley

  • Posts: 47
  • Joined: Wed Jul 08, 2015 6:36 pm

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostWed Aug 03, 2016 7:58 am

As far as version go I have been unable to get the "Versions" feature retain all of the versions. It will keep the last version I created.
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 6859
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: 1146 North Las Palmas Ave. Hollywood, California 90038 USA

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostTue Aug 16, 2016 2:03 am

Michael Sibley wrote:As far as version go I have been unable to get the "Versions" feature retain all of the versions. It will keep the last version I created.


i think only in the commercial workflow you can export multiple versions of a shot
SuperServer 5039AD-I
C9X299-PGF - DDR4-2400 16x4 GB
i9-7920xCPU 12c 2.90GHz Water cooled
2x GTX 1080ti DeckLink Studio 4K
Window10 - Resolve Studio 16.0.0B.033
nvidia: 430.86 studio
Offline

Michael Sibley

  • Posts: 47
  • Joined: Wed Jul 08, 2015 6:36 pm

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostWed Aug 17, 2016 2:22 pm

I'm talking about the color grade Versions.
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 6859
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: 1146 North Las Palmas Ave. Hollywood, California 90038 USA

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostWed Aug 17, 2016 2:42 pm

Michael Sibley wrote:I'm talking about the color grade Versions.


me too.

is not clear of you have "remote grading on" or "local grading"

did you try to export to another file format just that shot and check?
SuperServer 5039AD-I
C9X299-PGF - DDR4-2400 16x4 GB
i9-7920xCPU 12c 2.90GHz Water cooled
2x GTX 1080ti DeckLink Studio 4K
Window10 - Resolve Studio 16.0.0B.033
nvidia: 430.86 studio
Offline

Michael Sibley

  • Posts: 47
  • Joined: Wed Jul 08, 2015 6:36 pm

Re: SOME CLIP GRADING NOT BEING SAVED

PostWed Aug 17, 2016 3:26 pm

I have Local Grading on. I'm using two formats: MP4 and ProRes.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Mario Kalogjera, pulalis, Rick van den Berg and 51 guests