Can't see both audio channels 1 & 2 at same time

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Robert Linder

  • Posts: 8
  • Joined: Mon Jul 03, 2017 3:14 pm

Can't see both audio channels 1 & 2 at same time

PostMon Oct 16, 2017 3:44 am

Hi...
Hopefully someone out there can help with my editing timeline problem. I have been using Davinci Resolve for about 4 months now... Everything is working fine. Tonight, I must have done something different.... Hit a tab or slid something up or down.

At this point, I can see my main Video 1, where my original cut was done. Above it, I can see Video 2 with some new clips and another set of new clips above Video 1 and Video 2 in Video 3.

The problem I am having is the little slider to move up and down on bottom right side of the editing program to see more than just Audio 1, when I slide it down to see Audio Channel 2, then Audio Channel 1 moves up simultaneously and pretty much disappears or you can see a small portion of it.

I have always been able to see both Audio Channel 1 and Audio Channel 2 to compare and see where I can drop the audio in Channel 2 if I wanna match it up it Audio Channel 1 or just compare the two timelines of audio.

Does anyone know how to fix this?
I will attach a picture for anyone who wants to take a look physically at what I am seeing.
I am using DAVINCI RESOLVE Public Beta 14
Thanks!
Attachments
AUDIO CHANNEL 1 Disappearing.png
As I move the slider down to see audio channel 2, Audio Channel 1 disappears!
AUDIO CHANNEL 1 Disappearing.png (258.62 KiB) Viewed 659 times
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 6963
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: Can't see both audio channels 1 & 2 at same time

PostMon Oct 16, 2017 6:26 am

Please update to the release version to fix this issue.
Its on the support web site.
14.0.1
DaVinci Resolve Product Manager
Offline

Robert Linder

  • Posts: 8
  • Joined: Mon Jul 03, 2017 3:14 pm

Re: Can't see both audio channels 1 & 2 at same time

PostMon Oct 16, 2017 5:44 pm

Thanks Peter!
I did download the new DR Public Beta 14.01...
I did not solve the problem at all.
I am going to post another question. I have five video lines on my timeline.
I do not need all of them. I have not slid a shot up on video line 5.
I have been using 4 video lines and accidentally slid a shot up up above video line 4 once
and now I have created a fifth video line and think this maybe the problem.

I do not know how to get rid of the 5th video line at this point.
If you know how to get rid of unused video lines let me know.
I will attach a photo so you can see the picture of video line 5.
Thanks
Attachments
5 video lines.png
5 video lines.png (368.58 KiB) Viewed 625 times
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 901
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Can't see both audio channels 1 & 2 at same time

PostTue Oct 17, 2017 12:29 am

To delete a track right click on the track box and select delete. Are you sure you are running the 14.01 beta version, as we are now on 14.01008 release version. No problem here with tracks disappearing behind others. Have you read the manual?
Dell XPS 8700 i7-4790 @ 3.60GHz, 24GB RAM, GTX 1060/6GB (431.86 Studio Driver), Win 10 Home-Build 18362, Resolve 16.1.1 (free), Dual Monitors.
Dell 490 Workstation, 2 X 4 core Xeon , 16GB ECC RAM, GTX 650, Win 7 Ultimate, Digi 002R, Pro Tools 2018.7
Offline

Robert Linder

  • Posts: 8
  • Joined: Mon Jul 03, 2017 3:14 pm

Re: Can't see both audio channels 1 & 2 at same time

PostTue Oct 17, 2017 4:23 am

Hi Charles Bennett....
When I got home from work tonight... I just decided to right click on the video lines 4 and 5 and sure enough there was an option to delete the track. I did so...

You asked if I had read the manual, I have to a certain degree.... Last night when all this started happening, yes I spent two hours looking at the manual and could not come up with anything.

So now I just have 3 lines of video. Only about 6 shots on video line 3. I could go down to 2 lines of video if I wanted to....
Still I can only see Audio line 1. If I use the little slider on the right side, yes I click on it and pull it down and there is Audio Channel 2. This doesn't help me.... I have to see both Audio Channels at once.

Many times I need to see the Audio Channel 1 to see where to place a new Audio sound on Audio Track 2.

It has always been like this for me before last night... I could always see Audio Channels 1 and 2 simultaneously.
Have any other suggestions?
Thanks!
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 901
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Can't see both audio channels 1 & 2 at same time

PostTue Oct 17, 2017 4:29 pm

Move your curser over the dividing line between the Audio 1 box and the Video 1 box, hold down the left mouse button and push the line up.
Dell XPS 8700 i7-4790 @ 3.60GHz, 24GB RAM, GTX 1060/6GB (431.86 Studio Driver), Win 10 Home-Build 18362, Resolve 16.1.1 (free), Dual Monitors.
Dell 490 Workstation, 2 X 4 core Xeon , 16GB ECC RAM, GTX 650, Win 7 Ultimate, Digi 002R, Pro Tools 2018.7

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Glenn Venghaus, Staffan, Tomaszek and 44 guests