Hyperdeck 12G & Ethernet errors

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

dasoundguy

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Jan 09, 2018 5:00 pm
  • Real Name: Bryan Ruhf

Hyperdeck 12G & Ethernet errors

PostTue Feb 20, 2018 6:30 pm

We are a rebuild site ... installed ATEM, hyperdeck, 3 manned cams, two unmanned, and 5 stage GoPros, plus a variety of other input devices. We have been operational for a couple of months and tweaking the environment is on-going.

Of concern is the number of errors seen by the switch on the hyperdeck's ethernet connection. The majority of connections are 1Gb full duplex. The hyperdeck wants to operate at 10Mb & half duplex. Over the past 30 days, the error count was over 400,000. I reset that link yesterday and you can see the errors generated in just 12 hours...



Interface TTL Pckts Rcvd W/O Errors Pckts Rcvd W/ Errors Broadcast Pckts Rcvd Pckts transmitted W/O Errors Transmit Packet Errors Collision Frames Time since counters  last cleared


g17 465985 0 0 1248591 111 498 0 day 19 hr 18 min 51 sec


Sooooo, since this is the only device showing an unusually high number of errors, do we have a defective hyperdrive? The environment also contains isolated (VLAN) traffic monsters running DANTE and I may get an error per 1-10 billion (yes, B) packets.

Is the hyperdeck really built to run at 10Mb???

Thanks,
b.
Bryan / Trinity Church
Offline

AndyMcHardy

  • Posts: 8
  • Joined: Sun Oct 08, 2017 11:11 am
  • Location: UK

Re: Hyperdeck 12G & Ethernet errors

PostThu Feb 22, 2018 5:17 pm

Are you forcing the switch port to be 1Gb/full? As 10Mb & half duplex suggests the hyperdeck is failing the negotiate the settings it wants with the switch.
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 2619
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: Hyperdeck 12G & Ethernet errors

PostFri Feb 23, 2018 1:48 pm

I think the Ethernet interface is not 10mbit.. There might be something wrong.. Maybe try a different cable.. As a hyperdeck should be able to keep up with the Atem data packets when used as playout device linked trough the atem.. And with 10mbit you would not be able to run a Atem..

Maybe do a little try just a simple cheap netgear switch with 1 meter cable to the Hyperdeck and atem and see if it is still dropping or disconnecting from the Atem.. If so you should contact BMD Support as there might be something wrong with your hyperdeck..
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, 1M/E 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio Mini, SONY FS7 4K, Ursa Broadcast 4K
Offline

dasoundguy

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Jan 09, 2018 5:00 pm
  • Real Name: Bryan Ruhf

Re: Hyperdeck 12G & Ethernet errors

PostWed Mar 07, 2018 3:02 pm

Thanks for the replies ...

The switch is telling me that it is 10mb & half duplex. I reduced the switch to match so it wouldn't negotiate at the higher levels ... which did drop the error counts. It just seemed odd that a "new" device would run at 10 as opposed to 100 or 1G. So that's why I raised the issue to those that might know.
Offline

Raphaël Jacquot

  • Posts: 286
  • Joined: Wed Aug 29, 2012 4:15 pm

Re: Hyperdeck 12G & Ethernet errors

PostThu Mar 08, 2018 6:35 am

sounds to me like you have a definite cable issue... maybe some crosstalk with power by going too close from tube lights or something ?

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests