Resolve 14/15 crashing during use/while rendering

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

thesuperbacon

  • Posts: 18
  • Joined: Thu Apr 19, 2018 1:47 am
  • Real Name: Zac Hogan

Resolve 14/15 crashing during use/while rendering

PostTue Aug 21, 2018 8:08 am

I posted a few weeks back about a rendering crash I was having. Turns out I'm crashing regularly both during normal use and while rendering.

During normal use
Often while doing a discrete action - dragging something to timeline, hitting 'play' on the timeline, etc. However it's often a one-off: reopening the program and doing the action again causes no crash.

While rendering
Often at the very start of rendering or the very end. Persistent crashes on some files where I simply can't render it at all. I knocked one file down to 5fps render speed and it worked, but there's no way I can do that for my weekly render queue (often approx 7 hours worth of render time already).

My rig
Win 10
DaVinci Resolve 15
i7 7700
16GB DDR4 2133
Radeon HD 7950 3GB
C:/ is an SSD
Footage and project files on HDD


Screenshot of task manager during most recent rendering crash
https://drive.google.com/file/d/1i4bxXDYsPEFPbmb9G2Y2MFKBCVvdXQ7C/view?usp=sharing


Log featuring most recent rendering crash
https://drive.google.com/file/d/1qk-ERD03x_CIDg2Q97lr9_DD-NbwVcM3/view?usp=sharing



Does anybody have any ideas what could be the issue here?
Offline

thesuperbacon

  • Posts: 18
  • Joined: Thu Apr 19, 2018 1:47 am
  • Real Name: Zac Hogan

Re: Resolve 14/15 crashing during use/while rendering

PostWed Aug 22, 2018 4:45 am

Not sure what the bump policy is here, but I thought I'd just ask again if anybody would be able to check out the log above and help me figure this out.

I've got a series that I'm supposed to be uploading near the end of the week but one of the videos is consistently crashing at 98-99% render. I've tried changing the render destination, tried turning the render speed down to 5fps, tried changing encoders, tried reducing quality from 1440p to 1080p, but no luck!

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: BajaSonic, Drasius Kupstys, drhopkin, Gary Hango, Jamie Dickinson, Mark Sterne, Mpandingare, Steve Alexander, steve oakley and 43 guests