The GPU failed to... error code: -33

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

daddou

  • Posts: 3
  • Joined: Sat Jun 02, 2018 5:23 pm
  • Real Name: daoo borel

The GPU failed to... error code: -33

PostSat Jun 02, 2018 5:38 pm

Hello; i have a problem with davinci resolve 15,

after install, when i open davinci i have this message:

the GPU failed to perform image processing because of an error. error code: -33.


can you help me to find solution
Offline

Uli Plank

  • Posts: 5215
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostMon Jun 04, 2018 7:16 am

Can you help us to find a solution?

System, hardware, GPU in particular, clips you use?
Resolve Studio and Fusion Studio under MacOS Mojave 10.14.6
iMac 2017 Radeon Pro 580 8 GB VRAM and 32 GB RAM
Mac mini 16 GB RAM plus eGFX Breakway Radeon RX 580
Offline

daddou

  • Posts: 3
  • Joined: Sat Jun 02, 2018 5:23 pm
  • Real Name: daoo borel

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostWed Jun 06, 2018 3:54 pm

i have processeur Intel I3-3220 3.30Ghz, 8 go Ram, gpu Graphic card integrate intel hd graphics
Offline

daddou

  • Posts: 3
  • Joined: Sat Jun 02, 2018 5:23 pm
  • Real Name: daoo borel

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostWed Jun 06, 2018 3:55 pm

systeme windows 7 professionnel 64 bits
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 5595
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostWed Jun 06, 2018 9:05 pm

We don't support Windows 7. We don't support your Intel HD Graphics 2500 GPU.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Roger Singh

  • Posts: 51
  • Joined: Thu Aug 06, 2015 4:56 am

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostFri Jun 29, 2018 5:07 am

I'm getting this error on Windows 10 with 1080 ti card, and Red 8K footage

Here's my log file:

https://drive.google.com/file/d/1QfjsOq ... sp=sharing
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 5595
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostFri Jun 29, 2018 4:59 pm

The GPU reports running out of memory, leading to the 33 error.

What timeline resolution are you using?

Can you do a Project Export of the Jog project and provide a link to the .drp?
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline
User avatar

Patrick Taylor

  • Posts: 97
  • Joined: Wed Jul 22, 2015 11:18 pm

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostMon Dec 03, 2018 8:28 am

I'm getting the same error. I have dual 1080TIs with 11GB VRAM each.
I seem to be getting it mostly when I use Fusion for motion graphics, which is a bit of a nightmare anyways.

Would appreciate any advice on this.
Offline

JL Bolden

  • Posts: 4
  • Joined: Wed Sep 19, 2018 3:33 pm
  • Real Name: Jesse Bolden

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostSun Jan 06, 2019 1:36 am

The GPU Failed to Perform Image Processing because of an error Error Code:33.

I get this message attempting to do playback in proxy mode of 1/4 resolution.
Red 5120X2160 Footage and then as I was looking this information in my media pool I also got the same message.
Geforce GTX 170
Driver Version 417.35
Intel i7-8086K @4GHZ
32BG of Ram
4096x2160 Televison REsolution.

Any help would be appreciated.
Offline

hartworx

  • Posts: 13
  • Joined: Sun Dec 23, 2018 5:55 pm
  • Real Name: Hartmut Nörenberg

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostSun Jan 13, 2019 10:34 am

I have the same problem with motion graphics as soon as a GPU operation is performed in Fusion. It Fills up my VRAM and then at some point i get an error. Very Sad.
Offline
User avatar

Javier Aanonsen

  • Posts: 12
  • Joined: Wed Apr 17, 2013 10:03 am
  • Location: San Antonio , Texas

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostThu Jan 17, 2019 5:38 pm

Very frustrating trying to finish customer projects... Every time I use Dafusion this error comes out.
I have to restart my computer sometimes reboot my machine.

I have 1080Ti Windows 10

Or do I just have to use Stand Alone Fusion? For simple animations I would like to work in DaFusion.


Is this ever going to get fixed? I don't mean a jerry rig solution.
Thanks!
Offline

lorisgleixner

  • Posts: 1
  • Joined: Thu Jan 17, 2019 9:34 pm
  • Real Name: Loris Gleixner

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostThu Jan 17, 2019 9:41 pm

Having the same problems with Resolve '15
i5-4690 3,5ghz
16gb
windows 10

RED Gemini 5K footage

deactivating the tick at "USE GPU for RED Debayer" in Preferences --> System --> Configuration helps to not get an error while exporting, but kills all the perfomance while editing.

Never had this error before.

Anybody has an idea for me?
Offline
User avatar

Pete Lightowler

  • Posts: 13
  • Joined: Wed Jun 24, 2015 8:53 am
  • Location: Sydney Australia

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostTue Jan 29, 2019 2:09 am

Getting the error code 33 constantly playing Red 5K footage.

GTX980TI, windows 10, 14 core cpu, 64gb ram and thunderbolt 3 connections.
Certified Trainer - Davinci Resolve 15
Offline
User avatar

Jed Mitchell

  • Posts: 146
  • Joined: Tue Nov 03, 2015 11:04 pm
  • Location: New York, NY

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostTue Jan 29, 2019 11:05 pm

I get this error pretty regularly in 15 too -- probably every 10-20 minutes when I'm doing really heavy beauty work with lots of noise reduction on 8K footage and many (many) nodes, etc. Mostly I'm at 1080p but UHD makes it noticeably worse. This is on the 2 x 1080 Ti / 2080 Ti systems in my signature.

I'm sure there are bugs going on under the hood that are different in 15, but my bet for why this is coming up more often than 14 or 12.5 is because there are just more tools (and more demanding footage) to push Resolve with now. The tools available to really push Resolve 2+ years ago were nothing compared to what we've got now.

It will be nice if they can fix things but the traditional solution still works for material that's too demanding: noise-reduce, export a plate of appropriate size, get back to work using something with less computational overhead.

It would be nice if it all worked in real-time though :)
"It's amazing what you can do when you don't know you can't do it."


Systems:
R16.1 | Win10 | i9 7940X | 128GB RAM | 1x RTX Titan | 960Pro cache disk
R16.1 | Win10 | i9 7940X | 128GB RAM | 1x 2080 Ti | 660p cache disk
Offline

mindshawk

  • Posts: 1
  • Joined: Fri Feb 15, 2019 12:17 am
  • Real Name: Chris Guerrero

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostFri Feb 15, 2019 12:20 am

So, there has so many problems and threads relating to this very specific issue with NO ONE from Resolve offer a solution or advice to this problem.

When is someone gonna be able to give an answer... after how many revisions to Resolve 15? Why would I want to use an unstable unusable product?
Offline

Joelarvidsson

  • Posts: 81
  • Joined: Fri Oct 12, 2012 6:18 am

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostThu Mar 21, 2019 8:13 am

Im getting this aswell when adding the noisereduction. I have only 8k and 6k .r3d ith the project.

Im running
windows 10 pro. Version 10.0.17763 Build 17763
Name NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11GB ram.
Driver Version 419.17
Davinci Resolve Studio 15.4.006

The workstation is from supermicro with dual cpu's and 64gb ram working with the footage of an local qnap server.

Seams like there have been some slowdowns on the Davinci 15.3 so I have not installed that yet.
Do you think that might fix this issue?
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 6963
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostThu Mar 21, 2019 9:34 am

mindshawk wrote:So, there has so many problems and threads relating to this very specific issue with NO ONE from Resolve offer a solution or advice to this problem.

When is someone gonna be able to give an answer... after how many revisions to Resolve 15? Why would I want to use an unstable unusable product?


There are solutions, which is why millions use Resolve and it’s so popular in Hollywood. Of course you do need the appropriate hardware, OS and configuration so we are happy to advise if you share the specific setup you have and the issue.

Please refer to
viewtopic.php?f=21&t=85996
And
viewtopic.php?f=21&t=77713
And I’m sure someone here can help.
DaVinci Resolve Product Manager
Offline

Tony Hailstone

  • Posts: 56
  • Joined: Sat Dec 16, 2017 2:34 pm

Re: The GPU failed to... error code: -33

PostThu Mar 21, 2019 12:12 pm

Roll back the Nvidia drivers folks, that fixes many problems (note: not all!). The last semi-stable driver release is 399.24 - I've found all recent releases fail export, making them totally useless.

Resolve still crashes though, normally when switching between tabs (edit > colour > fusion > fairlight) or if I've not used computer for a while and jump straight back in. Resolve never crashes with an error message though.

Anyway, back to topic at hand, the GPU thing is 99% likely a driver issue.
System: 8 core (16 thread) Ryzen 2700X, 32GB Ram DDR4 3200, 3 x SSD, 8 x 3.5" HDD, GTX1070

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Filmond, Staffan, Tomaszek and 62 guests