No Output Audio on *some* clips

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

kbocek

  • Posts: 22
  • Joined: Sun Jan 13, 2019 2:59 am
  • Real Name: Kirk Bocek

No Output Audio on *some* clips

PostSun Jan 13, 2019 6:20 pm

Just made the jump to Resolve 15 after *struggling* with Lightworks. A pleasure to work with Resolve's editor.

I have a collection of clips from a trip. I've edited them together and confirmed that all clips do have sound. They all play with sound in both the clip preview and the timeline preview.

But on export *some* of the clips loose sound. Seems to be the same ones every time and occurs regardless of the multiple output container and audio options I've tried. These clips are coming from the same camera as other clips that are working fine.

I even tried PCM audio out with the same problem. I've looked at the problem clips in the editor. I don't see that I've selected any kind of mute option.

Anyone have any ideas? Thanks.
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 6851
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: No Output Audio on *some* clips

PostMon Jan 14, 2019 2:00 am

Are you rendering the clips in a complete timeline or as individual clips?
Audio is handled differently in individual clip mode as its designed for dailies and round trip.
DaVinci Resolve Product Manager
Offline

kbocek

  • Posts: 22
  • Joined: Sun Jan 13, 2019 2:59 am
  • Real Name: Kirk Bocek

Re: No Output Audio on *some* clips

PostMon Jan 14, 2019 4:39 pm

Complete timeline. Outputting a single file.

I have tried outputting at least a dozen time. MOV and MP4. For audio tried both AAC and PCM and played with the bit rates. No success.

I have checked each of the problem clips. They are not muted. I tried slightly increasing the volume on those clips. Still no success.
Offline

kbocek

  • Posts: 22
  • Joined: Sun Jan 13, 2019 2:59 am
  • Real Name: Kirk Bocek

Re: No Output Audio on *some* clips

PostThu Jan 17, 2019 11:41 pm

Really, nothing? This is not endearing me to Blackmagic.

My problem is real and I really want a workaround.

And why isn't this post in the forum?
Online

Peter Cave

  • Posts: 1537
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: No Output Audio on *some* clips

PostFri Jan 18, 2019 1:44 am

Someone may be able to help if you provide more detail about your problem. We can't see how you are doing things and have no idea of your computer or OS. Usually no response on this forum means nobody else has experienced your problem. That alone should give you some clues regarding wether it's a software issue or not.
"And why isn't this post in the forum?" What do you mean?
Resolve 16.0
Mac OSX 10.13.6
Hackintosh i7 8700 32GB RAM
GTX 1060 6GB
Offline

kbocek

  • Posts: 22
  • Joined: Sun Jan 13, 2019 2:59 am
  • Real Name: Kirk Bocek

Re: No Output Audio on *some* clips

PostSat Jan 19, 2019 5:30 pm

Okay, my bad. This is Resolve 15.2.2 on Windows 10. 16GB RAM on a Radeon RX 580. What else is needed?

I guess I'm looking in the wrong place for my post. With 64 reads it's obviously posted. Also my bad.
Online

Peter Cave

  • Posts: 1537
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: No Output Audio on *some* clips

PostSat Jan 19, 2019 11:53 pm

Are the source clips all the same format or are the ones that are missing a different format? Try making a test timeline with only the offending clips in it and render that to see if it's the clips or something else.
Resolve 16.0
Mac OSX 10.13.6
Hackintosh i7 8700 32GB RAM
GTX 1060 6GB
Offline

Jeff Brass

  • Posts: 349
  • Joined: Wed Nov 26, 2014 7:46 am

Re: No Output Audio on *some* clips

PostMon Jan 21, 2019 3:25 am

and are the clips with no audio the same ones each time you have tried or is it random and different each time?

also, some details on what the files are would be helpful - ie, h254 or Prores DNxHD etc, fixed or variable frame rate,
Win10 Pro x64 | i7 5930k|64GB RAM |GTX 1080 8gb | Mini Monitor | DR Studio 16.1.1
Offline

kbocek

  • Posts: 22
  • Joined: Sun Jan 13, 2019 2:59 am
  • Real Name: Kirk Bocek

Re: No Output Audio on *some* clips

PostMon Jan 21, 2019 5:34 pm

The problem clips are from the same camera as the working clips. So yes, same format.

The problem clips are the same every time. The error does not move around.
Offline

kbocek

  • Posts: 22
  • Joined: Sun Jan 13, 2019 2:59 am
  • Real Name: Kirk Bocek

Re: No Output Audio on *some* clips

PostWed Jan 23, 2019 4:56 pm

I guess I wait for 15.3 and see if that fixes things.
Offline

Jeff Brass

  • Posts: 349
  • Joined: Wed Nov 26, 2014 7:46 am

Re: No Output Audio on *some* clips

PostWed Jan 23, 2019 7:33 pm

kbocek wrote:The problem clips are from the same camera as the working clips. So yes, same format.

The problem clips are the same every time. The error does not move around.


which makes me think then, that it is something particular to those clips. Different framerate? located in a different folder? Different track on the timeline? a particular plugin used on just those clips?

Try making a new project, and put some of the problem clips onto a new timeline and see what happens
Win10 Pro x64 | i7 5930k|64GB RAM |GTX 1080 8gb | Mini Monitor | DR Studio 16.1.1

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Ellory Yu, Francesco Bollorino, jampog, kylevoltz, Peter Cave, Piotr Wozniacki, Snowly and 104 guests