Jump to: Board index » General » Fusion

Rendering fails at frame 1 when I try to add a .wav file

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

tristanbay

  • Posts: 26
  • Joined: Wed Oct 03, 2018 2:35 am
  • Location: Portland, OR
  • Real Name: Tristan Young

Rendering fails at frame 1 when I try to add a .wav file

PostTue Feb 05, 2019 1:20 am

How do I add audio into a render in Fusion?

.wav makes the render fail at frame 1, and with .mp3, it gives me an error like "no audio found" and/or "audio not supported."

What's wrong? Is the .wav thing a bug? Is it my computer specs? Is .mp3 in rendering a feature that hasn't been added? Would another format like .flac work?
Offline
User avatar

michael vorberg

  • Posts: 920
  • Joined: Wed Nov 12, 2014 8:47 pm
  • Location: stuttgart, germany

Re: Rendering fails at frame 1 when I try to add a .wav file

PostTue Feb 05, 2019 6:23 am

Fusion only supports WAV files in 44khz and 16bit
Any other audio formats won't work

But is there any error message in the console if you are using the WAV?
Offline

tristanbay

  • Posts: 26
  • Joined: Wed Oct 03, 2018 2:35 am
  • Location: Portland, OR
  • Real Name: Tristan Young

Re: Rendering fails at frame 1 when I try to add a .wav file

PostTue Feb 05, 2019 6:50 am

michael vorberg wrote:Fusion only supports WAV files in 44khz and 16bit
Any other audio formats won't work

But is there any error message in the console if you are using the WAV?


Yes, I think it says "rendering failed at frame 1" or something in the console and there's a popup that comes up as well. My file is 44.1k but I think it's 32-bit. Should that work also?

Fusion REALLY should have more audio capability in order to compete with other software. Hope it gets fixed in fusion 10.

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests