Blackmagic Video Assist 4K

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

mingusen

  • Posts: 3
  • Joined: Mon Jan 28, 2019 12:22 pm
  • Real Name: Niklas Thornblad

Blackmagic Video Assist 4K

PostMon Feb 18, 2019 12:06 pm

Hi there
I'm trying to output a video feed from the Video Assist 4K to a LED TV for my customers to get a live feed of what I'm looking at. For some reason, however, I can't get the monitor to output via HDMI out to the TV.

Does anyone know why that might be?

The monitor is set to output through HDMI and I have tried the exact same setup, with the same cables, but routing it through an Atomos instead, which works fine. It's just when I connect it to my Video Assist 4K that it doesn't seem to work.
Offline

roger.magnusson

  • Posts: 791
  • Joined: Wed Sep 23, 2015 4:58 pm
  • Location: Sweden

Re: Blackmagic Video Assist 4K

PostTue Feb 19, 2019 6:40 pm

Judging by your name I guess your in a PAL country and use 25fps. Some TV:s can't display that and the signal needs to be in a 50Hz format instead (but it can still contain 25fps of course).
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 3369
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: Blackmagic Video Assist 4K

PostWed Feb 20, 2019 1:32 pm

What was the resolution and framerate reported from the Atomos? :)

Also Atomos has an option to downscale to HD when inputting 4K. Might be that it was enabled..(Going that you might run 4K video??)
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV Trailer, ATEM TVS HD, 1M/E 4K, 4M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio Mini, Ursa Broadcast 4K, 4K fiber converters with Sony Control

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests