BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

The place for questions about shooting with Blackmagic Cameras.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

pulalis

  • Posts: 56
  • Joined: Sat May 12, 2018 8:27 am
  • Real Name: Ahmet ünal

BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostSat May 12, 2018 9:02 am

Hello.
I have black magic ursa v2 sensor camera. Some of my records having yellow color bands on the left side. Some not.how can I solve this problem ? I am sending you some pictures which I recorded.
Image
Offline
User avatar

pulalis

  • Posts: 56
  • Joined: Sat May 12, 2018 8:27 am
  • Real Name: Ahmet ünal

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostTue May 15, 2018 5:48 pm

Last edited by pulalis on Sat Apr 13, 2019 8:36 pm, edited 1 time in total.
Offline
User avatar

pulalis

  • Posts: 56
  • Joined: Sat May 12, 2018 8:27 am
  • Real Name: Ahmet ünal

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostTue May 15, 2018 5:49 pm

Offline
User avatar

pulalis

  • Posts: 56
  • Joined: Sat May 12, 2018 8:27 am
  • Real Name: Ahmet ünal

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostSat Apr 13, 2019 8:37 pm

Any ideas on this?
Offline

AbdoulUK

  • Posts: 148
  • Joined: Mon Mar 18, 2019 4:53 pm
  • Real Name: Abdoul Mohammad

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostSun Apr 14, 2019 3:55 pm

I didnt think the ursa mini pro g2 was out yet?
Offline

Ric Murray

  • Posts: 119
  • Joined: Tue Nov 07, 2017 8:45 pm
  • Location: North Kingstown, RI USA

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostSun Apr 14, 2019 4:35 pm

Image links not functioning.
Creativity is the ability to accept ambiguity.
Offline

Stephen Fitzgerald

  • Posts: 213
  • Joined: Sat Sep 15, 2018 1:00 am
  • Real Name: Stephen Fitzgerald

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostSun Apr 14, 2019 4:50 pm

BIG Ursa or G2??
Offline
User avatar

pulalis

  • Posts: 56
  • Joined: Sat May 12, 2018 8:27 am
  • Real Name: Ahmet ünal

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostSun Apr 14, 2019 5:20 pm

Ric Murray wrote:Image links not functioning.


Big ursa 4k v2 sensor.
Offline
User avatar

pulalis

  • Posts: 56
  • Joined: Sat May 12, 2018 8:27 am
  • Real Name: Ahmet ünal

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostSun Apr 14, 2019 5:22 pm

1.jpg
1.jpg (722.07 KiB) Viewed 2475 times
Offline
User avatar

pulalis

  • Posts: 56
  • Joined: Sat May 12, 2018 8:27 am
  • Real Name: Ahmet ünal

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostSun Apr 14, 2019 5:22 pm

2.jpg
2.jpg (682.04 KiB) Viewed 2475 times
Offline
User avatar

pulalis

  • Posts: 56
  • Joined: Sat May 12, 2018 8:27 am
  • Real Name: Ahmet ünal

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostSun Apr 14, 2019 5:50 pm

Untitled00090008.jpg
Untitled00090008.jpg (113.49 KiB) Viewed 2472 times
Offline
User avatar

pulalis

  • Posts: 56
  • Joined: Sat May 12, 2018 8:27 am
  • Real Name: Ahmet ünal

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostSun Apr 14, 2019 5:52 pm

Untitled00090023.jpg
Untitled00090023.jpg (95.3 KiB) Viewed 2472 times
Offline

Stephen Fitzgerald

  • Posts: 213
  • Joined: Sat Sep 15, 2018 1:00 am
  • Real Name: Stephen Fitzgerald

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostSun Apr 14, 2019 8:59 pm

Hmmm, how old is the Big Ursa?
Offline

haseebdistorxian

  • Posts: 30
  • Joined: Mon Jan 22, 2018 3:33 am
  • Real Name: Haseeb Yaseen

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostMon Apr 15, 2019 3:48 am

there could be two possible causes either your sensor needs re-calibration or you might have accidentally damaged your sensor
Offline
User avatar

pulalis

  • Posts: 56
  • Joined: Sat May 12, 2018 8:27 am
  • Real Name: Ahmet ünal

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostMon Apr 15, 2019 6:43 am

haseebdistorxian wrote:there could be two possible causes either your sensor needs re-calibration or you might have accidentally damaged your sensor



Mostly it does when I turn on my camera at the begining. When I I turn off and on it again it disappears. If sensor has problem wouldn't it continues all the time ?
Offline
User avatar

Johannes Jonsson

  • Posts: 140
  • Joined: Mon May 01, 2017 2:35 pm
  • Location: Iceland

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostMon Apr 15, 2019 1:11 pm

I have one URSA 4k v2 and I have never seen this before. Do you see the same on the screen on Ursa or from the SDI out to monitor when this happens or is it just on the recorded media?
Johannes
Offline
User avatar

pulalis

  • Posts: 56
  • Joined: Sat May 12, 2018 8:27 am
  • Real Name: Ahmet ünal

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostMon Apr 15, 2019 3:57 pm

Johannes Jonsson wrote:I have one URSA 4k v2 and I have never seen this before. Do you see the same on the screen on Ursa or from the SDI out to monitor when this happens or is it just on the recorded media?



Yeah. It looks on the camera screen
Offline
User avatar

Johannes Jonsson

  • Posts: 140
  • Joined: Mon May 01, 2017 2:35 pm
  • Location: Iceland

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostMon Apr 15, 2019 4:00 pm

How about from the SDI out to monitor?
Johannes
Offline
User avatar

pulalis

  • Posts: 56
  • Joined: Sat May 12, 2018 8:27 am
  • Real Name: Ahmet ünal

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostMon Apr 15, 2019 4:48 pm

Johannes Jonsson wrote:How about from the SDI out to monitor?


Yep. It also appears at SDI exit
Offline

haseebdistorxian

  • Posts: 30
  • Joined: Mon Jan 22, 2018 3:33 am
  • Real Name: Haseeb Yaseen

Re: BLACKMAGİC URSA V2 IMAGE BANDING PROBLEM

PostMon Apr 22, 2019 4:25 am

Again it can be two problem the sensor is heating up or the internal component which converts the sensor signal to the format carrier

Return to Cinematography

Who is online

Users browsing this forum: Dmitry Shijan, Florent Piovesan, Google [Bot], pulalis and 22 guests