How do I connect a GH4 to the Television Studio Pro 4K?

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

emekaa

  • Posts: 2
  • Joined: Fri May 18, 2018 2:46 pm
  • Real Name: emeka akaezuwa

How do I connect a GH4 to the Television Studio Pro 4K?

PostFri May 18, 2018 3:16 pm

I have 3 Panasonic Lumix DMC-GH4 4k cameras and I just bought the BlackMagic ATEM Television Studio Pro 4k switcher. Problem is, I do not know how to connect these cameras to the switcher. My research shows I can use the Atomos H2S or the Blackmagic Design HDMI to SDI Micro Converter on the BlackMagic Production Studio.

My question: What is the best way to connect my Panasonic GH4s to the new Television Studio Pro 4k?
Offline

Denny Smith

  • Posts: 8428
  • Joined: Thu Aug 01, 2013 4:19 pm
  • Location: USA, Northern Calif.

Re: How do I connect a GH4 to the Television Studio Pro 4K?

PostFri May 18, 2018 4:13 pm

I see only one way to connect the GH4 Cameras, you are going to need a HDMI to SDI Converter for each camera, placed at the camera end, then use a 3/6G SDI cable to connect the cameras to thr ATEM, which only has SDI inputs. You need to use the SDI cables for the run from thr camera to the switcher, because HDMI cable is only good for runs less than 15-feet with a ATEM switcher (it does not like long HDMI cable runs). Good luck
Cheers
Denny Smith
SHA Productions
Offline

emekaa

  • Posts: 2
  • Joined: Fri May 18, 2018 2:46 pm
  • Real Name: emeka akaezuwa

Re: How do I connect a GH4 to the Television Studio Pro 4K?

PostFri May 18, 2018 4:42 pm

Thank you very much for the response, It was very helpful

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Xtreemtec and 7 guests