ATEM Reference

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

sprice70

  • Posts: 1
  • Joined: Thu Jun 14, 2018 2:14 am
  • Real Name: Seph Price

ATEM Reference

PostThu Jun 14, 2018 2:16 am

I am using a rental ATEM 2 M/E Production Studio 4K. How do you change the reference to external? I cannot find the option in the control or setup software.
Offline

MambaFiber.com

  • Posts: 565
  • Joined: Fri Aug 02, 2013 5:26 pm
  • Location: SLC, UT

Re: ATEM Reference

PostThu Jun 14, 2018 7:05 pm

there is no control for ref selection. if you connect a ref signal the ATEM will time it's outputs to it. Otherwise it just free-runs.
Greg Bellotte - owner
MambaFiber.com
FaceBook.com/MambaFiber
Offline

Gary Adams

Blackmagic Design

  • Posts: 652
  • Joined: Sat Aug 25, 2012 6:14 am

Re: ATEM Reference

PostThu Jun 14, 2018 9:19 pm

Also make sure the frame rate of the Reference (Black Burst, or Tri Level) matches the output setting for the ATEM switcher.

Regards, Gary
Gary Adams
Blackmagic Design

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests