Bug: Timeline wipe does not resize 16b6

  • Author
  • Message
Offline

Nathan Morgan

  • Posts: 383
  • Joined: Wed May 20, 2015 3:02 pm

Bug: Timeline wipe does not resize 16b6

PostTue Jul 23, 2019 9:07 pm

When I do a timeline wipe none of the controls in "Reference Sizing" seem to have any effect on the wiped image.

Reference sizing does work as anticipated with Galley and Offline wipes.
PC: Resolve 16.0.0.050, Windows 10, GTX 1080Ti
(All bug reports etc. are PC unless specified.)
Mac: Macbook Pro 15", Resolve 16.0.0.050, 10.13.6
Terrablock 24D Shared Storage on 10G network
Offline

Nathan Morgan

  • Posts: 383
  • Joined: Wed May 20, 2015 3:02 pm

Re: BUG: Timeline wipe does not resize 16b6

PostFri Jul 26, 2019 5:02 am

FYI this is still broken in 16b7
PC: Resolve 16.0.0.050, Windows 10, GTX 1080Ti
(All bug reports etc. are PC unless specified.)
Mac: Macbook Pro 15", Resolve 16.0.0.050, 10.13.6
Terrablock 24D Shared Storage on 10G network
Offline
User avatar

jonahlee

  • Posts: 3
  • Joined: Mon May 13, 2019 8:21 pm
  • Location: Los Angeles, CA
  • Real Name: Jonah Walker

Re: BUG: Timeline wipe does not resize 16b6

PostWed Jul 31, 2019 6:33 pm

Yes having the same issue. Reference Sizing is broken in 16B7, it has no effect on the wiped frame from a Timeline Wipe. I have to make a still to be able to use reference sizing.
-Jonah Lee Walker

Video Editor, Colorist and Motion Graphics Artist
http://www.whaleofatale.net http://www.jonahlee.com

iMacPro 3 GHz
64 GB 2666 MHz DDR4
Radeon Pro Vega 64x 16 GB
Offline

Peter Cave

  • Posts: 1424
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: BUG: Timeline wipe does not resize 16b6

PostThu Aug 01, 2019 1:00 am

Nathan Morgan wrote:When I do a timeline wipe none of the controls in "Reference Sizing" seem to have any effect on the wiped image.

Reference sizing does work as anticipated with Galley and Offline wipes.


Reference sizing works as intended. It only allows sizing of the Still or Reference offline clip being wiped with the timeline, as per the user manual info.
Resolve 16.0
Mac OSX 10.13.6
Hackintosh i7 8700 32GB RAM
GTX 1060 6GB
Offline

Nathan Morgan

  • Posts: 383
  • Joined: Wed May 20, 2015 3:02 pm

Re: BUG: Timeline wipe does not resize 16b6

PostSat Aug 03, 2019 6:45 pm

Peter Cave wrote:Reference sizing works as intended. It only allows sizing of the Still or Reference offline clip being wiped with the timeline, as per the user manual info.


What part of the manual leads you to believe this? pg 2419 (16b7) doesn't seem to say what you are implying. Let me know if there is another spot where it talks about getting rid of this feature. I am really hoping you are mistaken as this is a very popular feature in v15 and it would be strange for BM to have taken it out of the 16 release.
PC: Resolve 16.0.0.050, Windows 10, GTX 1080Ti
(All bug reports etc. are PC unless specified.)
Mac: Macbook Pro 15", Resolve 16.0.0.050, 10.13.6
Terrablock 24D Shared Storage on 10G network
Offline

Peter Cave

  • Posts: 1424
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: BUG: Timeline wipe does not resize 16b6

PostSun Aug 04, 2019 2:02 am

Nathan Morgan wrote:
Peter Cave wrote:Reference sizing works as intended. It only allows sizing of the Still or Reference offline clip being wiped with the timeline, as per the user manual info.


What part of the manual leads you to believe this? pg 2419 (16b7) doesn't seem to say what you are implying. Let me know if there is another spot where it talks about getting rid of this feature. I am really hoping you are mistaken as this is a very popular feature in v15 and it would be strange for BM to have taken it out of the 16 release.


Thanks Nathan. My apologies for the misleading info.

I just did some extensive checking and it's all working properly in R16 after following the instructions in the user manual very carefully. Timeline reference can be resized & positioned.
Resolve 16.0
Mac OSX 10.13.6
Hackintosh i7 8700 32GB RAM
GTX 1060 6GB
Offline

Nathan Morgan

  • Posts: 383
  • Joined: Wed May 20, 2015 3:02 pm

Re: BUG: Timeline wipe does not resize 16b6

PostTue Aug 06, 2019 3:54 am

Which version are you on? Strange that it is working for you as it has been confirmed as a bug myself, other users and BM support in 16b7. I see you are running 15.3 did you mean to say that it is working in 15?
PC: Resolve 16.0.0.050, Windows 10, GTX 1080Ti
(All bug reports etc. are PC unless specified.)
Mac: Macbook Pro 15", Resolve 16.0.0.050, 10.13.6
Terrablock 24D Shared Storage on 10G network
Offline

Peter Cave

  • Posts: 1424
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: BUG: Timeline wipe does not resize 16b6

PostTue Aug 06, 2019 12:53 pm

Nathan Morgan wrote:Which version are you on? Strange that it is working for you as it has been confirmed as a bug myself, other users and BM support in 16b7. I see you are running 15.3 did you mean to say that it is working in 15?


Resolve 16b7 Mac OSX

The only thing that was a bit confusing at first was that you must select the clip you wish to wipe TO and then select the clip you are grading, to bring up the menu. Doing it the other way round does not work.

Resolve 16.0
Mac OSX 10.13.6
Hackintosh i7 8700 32GB RAM
GTX 1060 6GB
Offline

Nathan Morgan

  • Posts: 383
  • Joined: Wed May 20, 2015 3:02 pm

Re: BUG: Timeline wipe does not resize 16b6

PostTue Aug 06, 2019 3:50 pm

Thank you for the video I now see where the confusion stems. You are adjusting "Input Sizing" the bug is related to "Reference Sizing".

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
PC: Resolve 16.0.0.050, Windows 10, GTX 1080Ti
(All bug reports etc. are PC unless specified.)
Mac: Macbook Pro 15", Resolve 16.0.0.050, 10.13.6
Terrablock 24D Shared Storage on 10G network
Offline

Peter Cave

  • Posts: 1424
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: BUG: Timeline wipe does not resize 16b6

PostTue Aug 06, 2019 11:48 pm

Nathan Morgan wrote:Thank you for the video I now see where the confusion stems. You are adjusting "Input Sizing" the bug is related to "Reference Sizing".

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk


You are quite correct. My mistake. Sorry for the confusion.
Resolve 16.0
Mac OSX 10.13.6
Hackintosh i7 8700 32GB RAM
GTX 1060 6GB
Offline

Nathan Morgan

  • Posts: 383
  • Joined: Wed May 20, 2015 3:02 pm

Re: Bug: Timeline wipe does not resize 16b6

PostFri Aug 09, 2019 4:54 am

Bug is present in 16.0
PC: Resolve 16.0.0.050, Windows 10, GTX 1080Ti
(All bug reports etc. are PC unless specified.)
Mac: Macbook Pro 15", Resolve 16.0.0.050, 10.13.6
Terrablock 24D Shared Storage on 10G network
Offline

Peter Cave

  • Posts: 1424
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: Bug: Timeline wipe does not resize 16b6

PostFri Aug 09, 2019 9:40 am

Perhaps it's not a bug but the way it's designed.

Screen Shot 2019-08-09 at 7.38.12 pm.png
Screen Shot 2019-08-09 at 7.38.12 pm.png (52.05 KiB) Viewed 306 times
Resolve 16.0
Mac OSX 10.13.6
Hackintosh i7 8700 32GB RAM
GTX 1060 6GB
Offline

Nathan Morgan

  • Posts: 383
  • Joined: Wed May 20, 2015 3:02 pm

Re: Bug: Timeline wipe does not resize 16b6

PostFri Aug 09, 2019 6:05 pm

I totally understand how you could find that wording confusing, some of the manual contains vague terminology that beginners might not understand. I believe there is another thread where you can submit feedback if you think part of the manual is misleading or inaccurate.

If you are interested in learning more about this topic there is a great lesson on it in the Color grading book that Blackmagic put out. It's in Lesson 2 "Comparing and Matching Shots Manually".
PC: Resolve 16.0.0.050, Windows 10, GTX 1080Ti
(All bug reports etc. are PC unless specified.)
Mac: Macbook Pro 15", Resolve 16.0.0.050, 10.13.6
Terrablock 24D Shared Storage on 10G network
Offline

Nathan Morgan

  • Posts: 383
  • Joined: Wed May 20, 2015 3:02 pm

Re: Bug: Timeline wipe does not resize 16b6

PostSat Sep 14, 2019 7:16 am

This is still broken in 16.1b3.
PC: Resolve 16.0.0.050, Windows 10, GTX 1080Ti
(All bug reports etc. are PC unless specified.)
Mac: Macbook Pro 15", Resolve 16.0.0.050, 10.13.6
Terrablock 24D Shared Storage on 10G network

Return to DaVinci Resolve Beta Feedback

Who is online

Users browsing this forum: Uwe Boettcher and 5 guests