Decklink SDI issues on linux

Ask software engineering and SDK questions for developers working on Mac OS X, Windows or Linux.
  • Author
  • Message
Offline

AndreasLang

  • Posts: 2
  • Joined: Fri Feb 24, 2017 10:02 pm

Decklink SDI issues on linux

PostSun Jun 28, 2020 2:09 pm

Was support for older DeckLink SDI in Desktop Video dropped at some point?

I recently rebuilt and reinstalled my ingest machine which uses a DeckLink SDI card (BMDPCB39 Rev G)
It was working fine before (with the 10.x series of Desktop Video iirc)
but now with 11.5.1 i only keep getting
Code: Select all
Available Devices:
 * DeckLink SDI (T230300)
     Firmware is not found

when i try to check the firmware or "No device found" in applications.

If i run the old 10.4.3 firmware updater on the same machine (with the new kernel module loaded as the 10.4 no longer builds for modern kernels) i get output like this
Code: Select all
$ ./usr/bin/BlackmagicFirmwareUpdater status
0:      /dev/blackmagic/dv0 [DeckLink SDI]      0x31    OK

so the card seems to work and does have some firmware on it.

System ist running Debian 10 at the moment.
(uname -a for reference)
Code: Select all
$ uname -a
Linux media-pc 4.19.0-9-amd64 #1 SMP Debian 4.19.118-2+deb10u1 (2020-06-07) x86_64 GNU/Linux
Offline

ddelacre

  • Posts: 2
  • Joined: Mon Jul 06, 2020 3:32 pm
  • Real Name: David Delacre

Re: Decklink SDI issues on linux

PostTue Jul 07, 2020 8:04 am

Hello,

we recently encountered the same problem...

just add a symbolic link
Code: Select all
ln -s /usr/lib/blackmagic/DecktopVideo/Firmware /usr/bin/Firmware


I hope this will help you,
David

Return to Software Developers

Who is online

Users browsing this forum: Dario Maljur and 29 guests