Error message after installing Da Vinci Resolve

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

metrojack

  • Posts: 4
  • Joined: Sun Jun 13, 2021 12:51 pm
  • Real Name: John Rizzo

Error message after installing Da Vinci Resolve

PostSun Jun 13, 2021 1:06 pm

Hello All
my computer is a HPZ820 Workstation with windows 7 professional 64bit. GPU Nvidia K6000
I downloaded Resolve from the Blackmagic website and installed it.
When I go to launch it I get an error message stating:
The Procedure entry point cl enqueuemarkerwith waitlist could not be located in the dynamic link library
Opencl.DLL

can someone tell me what I need to do to fix this?
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 10516
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: Error message after installing Da Vinci Resolve

PostMon Jun 14, 2021 2:23 am

DaVinci Resolve 16 and 17 is designed for W10 and not W7 or W8.
I dont expect it will work correctly with W7
DaVinci Resolve Product Manager
Offline
User avatar

Robert Niessner

  • Posts: 3662
  • Joined: Thu Feb 21, 2013 9:51 am
  • Location: Graz, Austria

Re: Error message after installing Da Vinci Resolve

PostMon Jun 14, 2021 7:23 am

Peter Chamberlain wrote:DaVinci Resolve 16 and 17 is designed for W10 and not W7 or W8.
I dont expect it will work correctly with W7


Peter, Resolve 16 worked flawlessly for me with Windows 7, up to 16.3 beta

I really wish Resolve 17 would still work with Win 7 as I cannot upgrade the system because Win 10 will render a lot of my hardware unusable.
Saying "Thx for help!" is not a crime.
--------------------------------
Robert Niessner
LAUFBILDkommission
Graz / Austria
--------------------------------
Blackmagic Camera Blog (German):
http://laufbildkommission.wordpress.com

Read the blog in English via Google Translate:
http://tinyurl.com/pjf6a3m
Offline

metrojack

  • Posts: 4
  • Joined: Sun Jun 13, 2021 12:51 pm
  • Real Name: John Rizzo

Re: Error message after installing Da Vinci Resolve

PostMon Jun 14, 2021 10:21 am

Thank You for your answers.

Can I download Resolve 16 from the Blackmagic website?
Offline
User avatar

Mark Foster

  • Posts: 1001
  • Joined: Tue Oct 27, 2015 10:59 am
  • Location: austria - no kangaroos +g*

Re: Error message after installing Da Vinci Resolve

PostMon Jun 14, 2021 2:28 pm

cMP 5.1 2x3,46/96GB/2x2TB 860pro/4x4TB HGST/SSD7101A 4x2TB 970evoplus/HP1344/BMD4k/Radeon VII
macOS 11.2.3

BMPCC 6k pro (7.3.1)
BMPCC 4k (7.3)+ MB speedbooster ultra 0.71 (3.60)
resolve studio 17.2.2
Offline
User avatar

Robert Niessner

  • Posts: 3662
  • Joined: Thu Feb 21, 2013 9:51 am
  • Location: Graz, Austria

Re: Error message after installing Da Vinci Resolve

PostMon Jun 14, 2021 6:49 pm

You have to be aware that Resolve 16.2 does not support BRAW with color science Gen 5.
For that you would need at least the Resolve Beta 16.3 or the official release of Resolve 17.x
Saying "Thx for help!" is not a crime.
--------------------------------
Robert Niessner
LAUFBILDkommission
Graz / Austria
--------------------------------
Blackmagic Camera Blog (German):
http://laufbildkommission.wordpress.com

Read the blog in English via Google Translate:
http://tinyurl.com/pjf6a3m
Offline

metrojack

  • Posts: 4
  • Joined: Sun Jun 13, 2021 12:51 pm
  • Real Name: John Rizzo

Re: Error message after installing Da Vinci Resolve

PostTue Jun 15, 2021 8:52 am

Hello Again

I uninstalled resolve 17 and installed resolve 14 and Im still getting the same error message.
The Procedure entry point cl enqueuemarkerwith waitlist could not be located in the dynamic link library
Opencl.DLL
Offline
User avatar

Mark Foster

  • Posts: 1001
  • Joined: Tue Oct 27, 2015 10:59 am
  • Location: austria - no kangaroos +g*

Re: Error message after installing Da Vinci Resolve

PostTue Jun 15, 2021 5:09 pm

Robert Niessner wrote:You have to be aware that Resolve 16.2 does not support BRAW with color science Gen 5.
For that you would need at least the Resolve Beta 16.3 or the official release of Resolve 17.x


the 16.3 beta is no longer downloadable and has been replaced by the first 17 beta!

and with the latest 7.3.x firmware for the pockets 7.1.1 is the minimum version supported gen5 from


.
cMP 5.1 2x3,46/96GB/2x2TB 860pro/4x4TB HGST/SSD7101A 4x2TB 970evoplus/HP1344/BMD4k/Radeon VII
macOS 11.2.3

BMPCC 6k pro (7.3.1)
BMPCC 4k (7.3)+ MB speedbooster ultra 0.71 (3.60)
resolve studio 17.2.2
Offline
User avatar

Robert Niessner

  • Posts: 3662
  • Joined: Thu Feb 21, 2013 9:51 am
  • Location: Graz, Austria

Re: Error message after installing Da Vinci Resolve

PostWed Jun 16, 2021 8:47 am

Mark Foster wrote:
Robert Niessner wrote:You have to be aware that Resolve 16.2 does not support BRAW with color science Gen 5.
For that you would need at least the Resolve Beta 16.3 or the official release of Resolve 17.x


the 16.3 beta is no longer downloadable and has been replaced by the first 17 beta!


I know. And therefore I am stuck on 16.3 beta on my workstations (except the laptops) as I can't update to Win 10 due to unsupported hardware drivers for the hardware raids.
We would have to evaluate a new raid hardware platform, replace all LSI raid cards, recreate all raids, put spare raid cards in stock and create a new raid monitoring workflow.
That means a significant investment of many thousands of Euros and dozens of work hours just because Resolve doesn't support Win 7 any more. On top of that we'll have to throw away a pile of perfectly working hardware.
Saying "Thx for help!" is not a crime.
--------------------------------
Robert Niessner
LAUFBILDkommission
Graz / Austria
--------------------------------
Blackmagic Camera Blog (German):
http://laufbildkommission.wordpress.com

Read the blog in English via Google Translate:
http://tinyurl.com/pjf6a3m
Offline

metrojack

  • Posts: 4
  • Joined: Sun Jun 13, 2021 12:51 pm
  • Real Name: John Rizzo

Re: Error message after installing Da Vinci Resolve

PostSat Jun 26, 2021 9:20 pm

my computer is a HPZ820 Workstation with windows 7 professional 64bit. GPU Nvidia K6000

I tried Resolve versions 16,15 14 they all had the same missing dll error. Finally, I loaded 12.5 and it installed successfully. So now when resolve opens I get NO CUDA ACCELERATION DETECTED.

Can anyone tell me how to fix this problem?

thank you
Offline
User avatar

Robert Niessner

  • Posts: 3662
  • Joined: Thu Feb 21, 2013 9:51 am
  • Location: Graz, Austria

Re: Error message after installing Da Vinci Resolve

PostSat Jun 26, 2021 10:23 pm

What is your Quadro driver version?
Saying "Thx for help!" is not a crime.
--------------------------------
Robert Niessner
LAUFBILDkommission
Graz / Austria
--------------------------------
Blackmagic Camera Blog (German):
http://laufbildkommission.wordpress.com

Read the blog in English via Google Translate:
http://tinyurl.com/pjf6a3m
Offline

John Paines

  • Posts: 4359
  • Joined: Tue Jul 28, 2015 4:04 pm

Re: Error message after installing Da Vinci Resolve

PostSat Jun 26, 2021 10:54 pm

I never encountered that opencl error on Win7, but others here have reported in the past that that deleting the opencl.dll file in the Resolve program folder fixed it. You could try searching for that thread for more information. You should be able to run all versions of 16 ( as well as all earlier releases) on win7, with some minor operational limitations.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: ebkowmag867, Google [Bot], Majestic-12 [Bot], Peter Pakulski and 74 guests