Page 1 of 1

Desktop Video Setup 11.5.1

PostPosted: Tue Jun 23, 2020 9:29 am
by styoirl
Hi,

Desktop Video Setup 11.5.1 appears to be not working on MacOS Big Sur.

No Desktop video device detected.

Using Intensity Shuttle Pro for Thunderbolt.

Re: Desktop Video Setup 11.5.1

PostPosted: Sat Jul 04, 2020 9:20 pm
by morciatka
I got 11.4 to install right away without problems on my Big Sur hackintosh(clean install, I missed Catalina, so from Mojave right to this) and it did recognize my Intensity Pro 4K but i have trouble with getting anything from it in QuickTime, Wirecast or Media Express which is the only one that freezes upon launch, or when opened the second time seems to open but also freezes and doesn't work.

Re: Desktop Video Setup 11.5.1

PostPosted: Thu Jul 09, 2020 3:34 pm
by gusvic
I had trouble the first time, so I installed it again and made sure to allow it to be installed in "Preferences" "Security". Now it works, running on Big Sur Beta 2.

Re: Desktop Video Setup 11.5.1

PostPosted: Sun Jul 12, 2020 5:38 pm
by styoirl
gusvic wrote:I had trouble the first time, so I installed it again and made sure to allow it to be installed in "Preferences" "Security". Now it works, running on Big Sur Beta 2.



Hi, thanks for your feedback. would you mind elaborating on your process where you say you "allowed it to be installed in the preferences security".

I have installed it and looked in the Security and privacy tab of settigns but see no reference to any blackmagic software?

i have tried uninstalling, rebooting, installing, rebooting, and still no joy.

Re: Desktop Video Setup 11.5.1

PostPosted: Tue Jul 14, 2020 2:23 pm
by gusvic
I installed it a second time after the first time didn't work.

It asked me to allow it in the security settings.
I went into "Settings" "Security" and opened the lock.
It said that a Blackmagic App had been blocked.
I allowed it leaving the check-boxes all filled in (not empty)
It worked.

(Sorry for my English)

Re: Desktop Video Setup 11.5.1

PostPosted: Tue Jul 14, 2020 9:02 pm
by morciatka
gusvic wrote:I installed it a second time after the first time didn't work.

It asked me to allow it in the security settings.
I went into "Settings" "Security" and opened the lock.
It said that a Blackmagic App had been blocked.
I allowed it leaving the check-boxes all filled in (not empty)
It worked.

(Sorry for my English)


Hm, I haven't found the "Blackmagic App" anywhere and i also didn't get anything. So it isn't actually still working for me but i don't really know if it was fixed on beta 2 as i'm still on beta 1 due to some early problems with OpenCore and all that stuff on hackintoshes.

EDIT:
Also i did some tinkering and found out that LaunchDaemons (DesktopVideoHelper, XPSService and the BMDStreamingServer) have nothing to do with the freezing Media Express or not working input in Wirecast.
Interestingly Desktop Video Setup sees cards normally with video input. And if i unload the BlackmagicIO.kext then my card logically disappears from Video Setup and Media Express unfreezes.

Re: Desktop Video Setup 11.5.1

PostPosted: Sun Jul 19, 2020 3:01 pm
by styoirl
so i tried the updated 11.6, and still not working.

appreciate that macos11 is a beta os and not supported, but i would have thought that by now some official blackmagic staff input would have happened, to either confirm if there is an issue or not?

Re: Desktop Video Setup 11.5.1

PostPosted: Wed Aug 05, 2020 3:41 pm
by quadjojo
Any News about Desktop Video 11.6 and Big Sur?
Installation works, my Ultrastudio Recorder 3G is found but hangs whenever I try to access it (via obs, DaVinci, no matter what...)
I allowed the services in the preferences/security setting after installation.