Code used in metadata?

The place for questions about shooting with Blackmagic Cameras.
  • Author
  • Message
Offline

Lee Mackreath

  • Posts: 323
  • Joined: Thu Jul 25, 2013 9:52 am

Code used in metadata?

PostWed Jan 13, 2021 2:10 pm

Afternoon all

I am looking through some old footage from my bmpcc 4k and don’t remember what codecs I used (12:1...8:1 etc etc)

Is there anything apart from looking at the footage and guessing based on quality that specifies this info on the files or metadata?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Online

danielpanev

  • Posts: 92
  • Joined: Sat May 25, 2019 11:59 am
  • Location: Sofia, Bulgaria
  • Real Name: Daniel Panev

Re: Code used in metadata?

PostWed Jan 13, 2021 3:53 pm

You can look at the clip metadata in Resolve:
Screenshot 2021-01-13 at 17.51.07.png
Screenshot 2021-01-13 at 17.51.07.png (38.85 KiB) Viewed 138 times


In macOS even Finder shows this information:
Screenshot 2021-01-13 at 17.49.57.png
Screenshot 2021-01-13 at 17.49.57.png (63.59 KiB) Viewed 138 times
Offline
User avatar

Mark Foster

  • Posts: 533
  • Joined: Tue Oct 27, 2015 10:59 am

Re: Code used in metadata?

PostThu Jan 14, 2021 12:11 pm

big shure does not show more info in the finder info window of BRAW files
cMP 5.1 2x3,46/96GB/2x2TB 860pro/4x4TB HGST/SSD7101A 4x2TB 970evoplus/HP1344/BMD4k/Radeon VII
cMP 5.1 2x3,46/96GB/2x2TB 860pro/wingsX1 2TB 970evoplus/titanridgeTB3/HP1344/Radeon VII
Pocket4k + MB speedbooster ultra
macOS 11.1 and macOS 10.14.6
Online

danielpanev

  • Posts: 92
  • Joined: Sat May 25, 2019 11:59 am
  • Location: Sofia, Bulgaria
  • Real Name: Daniel Panev

Re: Code used in metadata?

PostThu Jan 14, 2021 1:16 pm

I have M1 mac so yes - Big Sur can show the media info in Finder :)
Offline
User avatar

Mark Foster

  • Posts: 533
  • Joined: Tue Oct 27, 2015 10:59 am

Re: Code used in metadata?

PostThu Jan 14, 2021 1:58 pm

not on my intel xeon mac (big shure 11.1)

Screenshot 2021-01-14 at 14.56.52.jpg
Screenshot 2021-01-14 at 14.56.52.jpg (44.45 KiB) Viewed 70 times
cMP 5.1 2x3,46/96GB/2x2TB 860pro/4x4TB HGST/SSD7101A 4x2TB 970evoplus/HP1344/BMD4k/Radeon VII
cMP 5.1 2x3,46/96GB/2x2TB 860pro/wingsX1 2TB 970evoplus/titanridgeTB3/HP1344/Radeon VII
Pocket4k + MB speedbooster ultra
macOS 11.1 and macOS 10.14.6
Online

danielpanev

  • Posts: 92
  • Joined: Sat May 25, 2019 11:59 am
  • Location: Sofia, Bulgaria
  • Real Name: Daniel Panev

Re: Code used in metadata?

PostThu Jan 14, 2021 4:16 pm

Sorry Mark, but I cannot help.

On my previous Intel mac I have this information as well - even when it was running Catalina. Now both machines are running Big Sur 11.1 without issues displaying this information.

Maybe a reinstall of the BRAW SDK can help?

Return to Cinematography

Who is online

Users browsing this forum: calebth125, PhilStone, Robert Niessner and 24 guests