No More Focus Assist through SDI?

The place for questions about shooting with Blackmagic Cameras.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

MartinVidic

  • Posts: 190
  • Joined: Thu Mar 17, 2016 3:46 pm

No More Focus Assist through SDI?

PostSat Apr 10, 2021 3:20 am

Hi. I just updated my UMPRO G1 to 6.9 (that was the newest available)
And now I can't get false color through to my Shogun Flame anymore.

I know the shogun has false color too, but i only use if as a display in bright sunlight and prefer to keep using the URSA's false color. Am I missing something or has Blackmagic discontinuted this false colors though SDI in newer updates?
Offline

plzbrt

  • Posts: 20
  • Joined: Tue May 26, 2020 10:34 am
  • Location: Germany
  • Real Name: Sebastian Palzhoff

Re: No More Focus Assist through SDI?

PostSat Apr 10, 2021 3:37 pm

When changing firmware it resets all the customization you did, that also means the two custom buttons on the left side, I guess you're using one of them for false color.
In the default the button only applies that false color to the internal screen and not to one of the SDI outs, so you will need to change that in the "setup" section of the menu by not only ticking LCD but also the respective SDI out for the false color function - I guess you had it set up that way before the firmware change.
You can check check if the false color works at all real quick by going to the "monitor" section and turn it on for the SDI out in there, but I like to have it on one of the buttons too

Return to Cinematography

Who is online

Users browsing this forum: Jamie LeJeune and 28 guests