bug: Dynamic Project Switching

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

rsf123

  • Posts: 417
  • Joined: Tue May 21, 2019 3:05 pm
  • Real Name: Roger Smith

bug: Dynamic Project Switching

PostSun Oct 08, 2023 11:50 am

Ever since upgrading to 18.6 and even 18.6.1, Dynamic Project Switching has not been working.

Usually, when multiple projects are open, I would toggle between projects by clicking the pulldown menu (at the top of the screen, centre, where the downward-pointing arrow indicates the pulldown menu.

Are other aware of this bug? or is there a new way of achieving Dynamic Project Switching?
Offline

Andy Mees

  • Posts: 3163
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:48 am

Re: bug: Dynamic Project Switching

PostSun Oct 08, 2023 12:56 pm

Still working as normal on my Mac Resolve 18.6.1, Roger, you might want to check that Dynamic Project Switching is still enabled in your Project Manager.
Offline
User avatar

Jose Spena

  • Posts: 70
  • Joined: Wed Apr 08, 2020 5:27 pm
  • Location: Panama
  • Real Name: Jose Spena

Re: bug: Dynamic Project Switching

PostTue Oct 10, 2023 1:26 am

Is not working for me neither since 18.6
.......Jose Spena.......
<<< Set | Shoot | Repeat >>>
___________________________
MacBook Pro M1 Max
2021
Offline

Rohit Singhal

Blackmagic Design

  • Posts: 774
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 11:07 am

Re: bug: Dynamic Project Switching

PostTue Oct 10, 2023 2:05 am

Can you relaunch Resolve and without opening any projects, right click on the project manager empty space to enable it? Does that work? If not, can you send us logs please.
Rohit Singhal
DaVinci Resolve Software Development
Blackmagic Design
Offline

Peter Cave

  • Posts: 3722
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: bug: Dynamic Project Switching

PostTue Oct 10, 2023 4:32 am

Working perfectly for me too.
Resolve 18.6.2 Mac OSX 13.6 Ventura
Mac Studio Max 32GB UltraStudio Monitor 3G
Offline

rsf123

  • Posts: 417
  • Joined: Tue May 21, 2019 3:05 pm
  • Real Name: Roger Smith

Re: bug: Dynamic Project Switching

PostThu Oct 12, 2023 11:30 am

Rohit Singhal wrote:Can you relaunch Resolve and without opening any projects, right click on the project manager empty space to enable it? Does that work? If not, can you send us logs please.


I don't understand. I checked it first time - and dynamic switching was not working. (BTW, I understand that Dynamic switching is turned on by right-clicking in the Project Manager, and selection the option. Also BTW, it could be made more user-intuitive).

Then I did as you requested, I booted up Davinci, and with no projects opened, I checked by right-clicking that Dynamic Switching was turned on - and tried it, and it did not work.

Then I shut down Davinci. Then booted it up again, and now it works.

I will be sending you two sets of logs - the first is when Dynamic Switching was not working - the second log is when it was working. Maybe you can see if there's any difference.

DaVinci-Resolve-logs-20231012-222305.zip
(925.83 KiB) Downloaded 15 times


DaVinci-Resolve-logs-20231012-222930.zip
(932.98 KiB) Downloaded 15 times
Offline

rsf123

  • Posts: 417
  • Joined: Tue May 21, 2019 3:05 pm
  • Real Name: Roger Smith

Re: bug: Dynamic Project Switching

PostTue Dec 05, 2023 1:40 pm

Even with today's update 18.6.4 Build 6, I am still having the above problem i.e. when I click the downwardly-facing little arrow to do a dynamic switch, nothing responds.

I have previously right-clicked inside the Project Manager to activate Dynamic Project Switching.

I've not been able to use Dynamic Project Switching through all these updates from 18.6.1 through to 18.6.4
Offline

Steve Alexander

  • Posts: 4458
  • Joined: Mon Mar 23, 2015 2:15 am

Re: bug: Dynamic Project Switching

PostTue Dec 05, 2023 2:09 pm

If you open the Fusion page, dynamic project switching from the ^ menu at the top of the screen is disabled. Is that what we are talking about? This is a known bug. Not sure why it hasn't been fixed yet.
Time Traveller
Resolve Studio 18.6.5 | Fusion Studio 18.6.5 | Win 11 Pro (22H2) | i9-7940x, P4000 (536.96, 8GB VRAM), 64GB RAM, M.2 boot, SSD scratch, RAID10 data | (laptop) 16" MacBook Pro M1 MAX, 32 GPU cores, 64 GB RAM, 2 TB SSD, Sonoma 14.2.1
Offline

rsf123

  • Posts: 417
  • Joined: Tue May 21, 2019 3:05 pm
  • Real Name: Roger Smith

Re: bug: Dynamic Project Switching

PostTue Dec 05, 2023 10:24 pm

Steve Alexander wrote:If you open the Fusion page, dynamic project switching from the ^ menu at the top of the screen is disabled. Is that what we are talking about? This is a known bug. Not sure why it hasn't been fixed yet.


Upon reading your comment, I re-checked it on latest 18.6.4, and the Dynamic switching is still not working either on Edit tab or Fusion tab.

I clarify that it has, in the past, which is why I have been able to use Dynamic switching in the past. I do know how it works. But it just stopped working in one of the updates, and never came back.
Offline

rsf123

  • Posts: 417
  • Joined: Tue May 21, 2019 3:05 pm
  • Real Name: Roger Smith

Re: bug: Dynamic Project Switching

PostTue Dec 05, 2023 10:37 pm

Oh, oh, I see that in 18.6.4 the Dynamic Project switching has been placed in the FILE menu, under the menu-item SWITCH PROJECT which displays all the opened projects.

This is SOOO much better.
Offline

rsf123

  • Posts: 417
  • Joined: Tue May 21, 2019 3:05 pm
  • Real Name: Roger Smith

Re: bug: Dynamic Project Switching

PostWed Dec 06, 2023 7:54 am

The odd things is, on my Mac Mini the old way of dynamic switching does not work. But on the Mac Studio, the old way does work.

Both on latest 16.8.4

I suppose it doesn't matter anymore, given that the switching can now be done via the FILE pulldown menu / SWITCH MENU.
Online

Shrinivas Ramani

Blackmagic Design

  • Posts: 2696
  • Joined: Wed Sep 20, 2017 10:19 am

Re: bug: Dynamic Project Switching

PostWed Feb 07, 2024 6:35 am

Hi Roger, Andy, everyone

Thanks for the reports. Resolve 18.6.5 should fix this.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], jhoepffner, robodog1, Shrinivas Ramani and 126 guests